Davacıların sözcülüğünü yapan ve uzun yıllardan bu yana Volkswagen arabalarını kullanan Alistair Dalton, "Benim için Volkswagen araba markası çok büyük bir anlam taşıyordu. Daha ilk gençlik yıllarımdan itibaren daima Volkswagen arabası kullandım. İlk arabam Volkswagen Bettle markaydı. Sonrasında da hep aynı şirketin arabalarını kullandım." şeklinde konuştu.

Avustralyalı sürücüler, şirketin ürettiği 11 milyon dizel araca karbon emisyonu miktarını kasıtlı olarak az gösteren özel bir cihaz takmış olmasının, bu markaya karşı olan güvenlerini tamamen ortadan kaldırdığını belirtti.

Davacıları temsil eden Maurice Blackburn, avukatlık şirketinden Jason Geisker, Avustralyalı sürücülerin çok kızgın olduklarını belirtti. Geisker, "Hergün trafiğe çıkan bu araçlar, nitröz asidi ve çeşitli zehirli gazları, Avustralya ve Avrupa'nın izin verdiği standartların çok üstünde bir miktarda çevreye salıyorlar." dedi.

VOLKSWAGEN, AMERİKA'DAKİ ŞİKAYETLER İÇİN 10 MİLYAR DOLAR AYIRDI
Volkswagen şirketinin en çok araba sattığı ülke konumunda olan Amerika'da sürücülerin şikayetlerini gözönüne alan şirket sahipleri, toplamda 10 milyar doları bulan devasa bir tazminat miktarı ödemeye hazırlanıyor. Amerika Volkswagen grubu tarafından yapılan açıklamaya göre, bu ülkede 20 bin dizel araç sahibine 500'e dolarlık hediye çeki ve yine 500 dolarlık bir tamirat masrafı ödemesi yapılacak.
Ancak yapılan bu ödemeye rağmen araç sahipleri yine de Volkswagen şirketine dava açabilecekler. Öte yandan Avustralya Volkswagen Grubu konu ile alakalı olarak medya tarafından yapılan röportaj tekliflerini geri çeviriyor.

cihan