Bir dönemin en popüler oyun konsolu üreticisi Atari, yeni bir ürünle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Şirketin CEO'su Frederic Chesnais'e göre, Atari yeni bir konsol üzerinde çalışıyor. Atari 2600'ün modern hâli olacak yeni konsolun adı henüz belli değil.

Kısa bir röportajda konuşan Chesnais, "Donanım işine geri döndük" dedi. Atari'nin  Nintendo'nun açtığı yolda ilerleyerek bir minyatür konsol hazırlayacağı tahmin ediliyor.

80'LER NOSTALJİSİ YAŞATABİLİR

80'lerin efsane oyun konsolu üreticisi, HDTV destekli bir Atari 2600 hazırlayabilir. Şirketin yeni konsolu Atari 5200, Atari 7800, Atari  Jaguar oyunlarını da desteklerse gerçek bir 80'ler nostaljisi yaşatabilir. Ancak  Nintendo'nun NES Classic'te yaptığına benzer bir yol izlerse, Atari 2600 tutarsa, diğer konsolların da minyatürleri ayrı olarak satışa çıkabilir.

PC'LERDEKİ TEKNOLOJİYİ BAZ ALACAKLAR

Chesnais, konsolun PC'lerdeki bir teknolojiyi baz alacağını söyledi.  Microsoft ve  Sony de  Xbox One ve PlayStation 4 için benzer bir yol izlemişti. Bunun sebebi de, geliştiricilerin oyunları, hâlihazırda alışık oldukları şekilde, PC üzerinde hazırlayabilmesini sağlamaktı. Böylece hazırlanan oyunlar da kolayca tüm platformlara uyumlu hâle getirilerek, geliştiricilere daha çok satış ve kazanç müjdesi veriyor.