BAYRAK DEMİŞKEN ...

 

Bayrak, varoluşa ve değerlere temsildir. Her milletin, ülkenin, topluluğun, grup, marka, şirket yahut spor takımının bayrağındaki argümanlar,o topluluğun hikayesi ve değerlerine dair bir özettir. Netice itibariyle bayrak, temsil eder.

Lice'deki kafir ve soysuz eylemin üzerine yeniden (!) tezahür eden bayrak sevgisi, meseleyi yeniden 'yüzünden okumamızla' sonuçlanmıştır. İlave etmem lazım ki, millet olarak gösterdiğimiz tepkiyi alkışlıyorum, katılıyorum, destekliyorum lakin yeterli bulmuyorum ! Bu tepkiler çok sendikal, çok seküler ve taklidi...

Bu mevzu üzerinden riyakarca konuşan siyasi cenahın bir kısmına ise saygı duyamıyorum bile... Ülkeyi yönetmekten çok durumu idare eden Akp, (artık Apo merkezli) Bdp ve Chp (bu serancamın ABC'si gibiler) bayrağa yapılan hakareti kınadılar. Meselem tam olarak şu ki, bayrağın temsil ettiklerine hakareti ise yalnızca, asıl meselenin farkında olan Türk Milliyetçileri kınamakta. Hem de dün-bugün değil, yıllardır... Zira eğer bayrak, Türklüğü, İslamlığı, Hürriyeti, Vahdeti ve İttihad şuurunu temsil ediyorsa (ki ediyor), o vakit bu değerlere yapılan her saldırı asıl derecede ihanettir. Bu sürecin bize gösterdiği şu ki, bu değerler ihaneti dibine kadar tatmış ve artık timsallerin hakare maruz kalması kaçınılmaz olmuştur.

Bu ülkede 'Türk' mefhumunun tukaka olduğu masalarda 'bayrak' zaten yere inmişti.

Milliyetçilik ve Türklük ayaklar altına alındığında da öyle...

Zinayı meşrulaştıran kanunlardan dinlerarası diyalog safsatasına, başbakana göre hutbe ayarlamasından İslam coğrafyasına Türkiye eliyle neşter atılmasına kadar yapılan her nevi 'Hak'sız siyasette bayrak zaten indirilmişti...

Egemenliğimizi batıya teslim ettiğimiz müzakere toplantılarında yahut papa heykelleri önünde atılan 'doğulu lord'  imzalarında, ortada bayrağın temsil ettiği hiç bir şeyi bulamazsınız.

Ermeni meselesinden, Kıbrıs', İsrail sahtekarlığından, Suriye politikasına kadar yapılan her nevi siyaset, görüşme ve toplantıda 'ay-yıldız' hiçbirşeyi temsil etmemiştir.

O sebeple Lice'deki mevzu bir sürecin başlangıcı değil, sonucuna dair bir alamettir. Bir sinyaldir. Bir cesarettir.

Keşke mesele sadece Lice'den ibaret olsaydı...

Selametle