Yıllardır Barzani ailesinin Yahudi kökenli olduğu yazılır, konuşulur. Kürdistan kurma hayalleri de sürekli İsrail'in vadedilmiş topraklar hedefiyle ilgili kılınır. Barzani'nin kökeni, soyu-sopu ne olursa olsun emperyalizmin köpekliğini yaptığı ortadadır.

Geçen gün gazetelerde, gençliğinde MOSSAD ajanı olarak Irak'ın kuzeyinde kürt ayaklanmasına komutanlık eden İsrailli General Sagi Chori'nin "Barzani'nin savaşçılarını eğitmek için uçakla İsrail'e bizzat ben götürdüm. Kürtlere savaşmayı ben öğrettim" şeklinde açıklaması vardı. Bu açıklamanın yanında, Barzani'nin yaptığı referandumun İsrail'de coşku ile karşılanması ve peşmergelerin İsrail bayraklarıyla poz vermesi de Barzani'nin kimlere hizmet ettiğinin göstergesi olmuştur. Bağımsız bir kürdistan'ın kurulmasını bölgede en çok isteyen İsrail… Yarın bir gün Barzani "Ben bağımsızlık ilan ediyor ve kürdistan'ı kuruyorum" dediğinde ilk tanıyacak olanda İsrail'dir.

Barzani ve ilişkilerinin özeti işte bu şekildedir.

Barzani, İsrail'in hedeflerine bir adım daha yaklaşmak için bölgede İsrail hariç tüm ülkelerin karşı çıkmasına rağmen referandum yapınca tepkileri üzerine çekti. Türkiye'de doğal olarak bu tepkileri gösterenlerin başında geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözünü spotta tutarak ve yaptırımlar uygulanacağını belirterek tepkisini gösteriyor. AKP'li bakanların Barzani konusunda söylem karmaşası sürerken, Barzani'ye nasıl yaptırımlar uygulanacak onu da merakla bekliyoruz.

Bu atmosferde bir de Türkiye'de AKP'nin iyiliğini düşünüyormuş gibi piyasa koklayan Barzani'ciler türedi.  "AKP, Barzani'ye böyle sert davranırsa muhafazakâr kürt seçmenlerin oyunu kaybeder. 2019 tehlikeye girer" gibi AKP'ye bir nevi sopa gösteriyorlar.

Geçen gün Anar Araştırma Şirketi Başkanı İbrahim Uslu'da televizyon ekranlarında aynen bu açıklamayı yaptı.

Barzani Türkiye'yi tehdit etmiş, "Türkiye'den de toprak parçası alıp büyük kürdistan'ı kuracağım" demiş, Kerkük'te Türkmenler saldırıya uğramış hiç umurunda mı ki bunların?

'Türkiye Barzani'ye hiçbir yaptırım uygulamasın' diye AKP'yi "Muhafazakâr kürt kökenli seçmen oyu" üzerinden vuruyorlar.

Bu ahmak mantığa göre, orada soydaşlarımızın hakkı, hukuku, toprağı, malı, canı elinden alındığında Türkler alkış mı tutacak? 

"Türkmenleri sattınız, Türkmenleri yalnız bıraktınız" diye oy mu yağdıracak?

ABD, İngiltere ve İsrail ile iş tutan Barzani hangi dinin muhafazakârı oluyor?

Barzani, İsrail'in hedefleri için kürdistan peşinde koşacak ve bu alçağa tepki gösterince muhafazakâr kürtler tepki gösterecek öyle mi?

MHP düşmanlığında da başkalarıyla rekabet eden Anar Araştırma Şirketi Başkanı İbrahim Uslu madem herşeyi çok iyi biliyorsun "Muhafazakâr kürt kökenli seçmen oyu" üzerinden ahkam kesiyorsun, niçin Barzani'nin emperyalistlere köpeklik yaptığını, İslam dünyasına zulüm yağdıran devletlerle iş tuttuğunu ekranlardan milleti uyandırmak için anlatmıyorsun?

Niçin "Ey kürt kökenli kardeşlerim, Barzani referandum yapıyor, kutlamasını İsrail bayraklarıyla Yahudiler yapıyor, bu nasıl iştir?" diye olayların gerçek yüzünü anlatmıyorsun?

Barzani kimin muhafazakârı ve muhafızı İbrahim Uslu?

Barzani denilen emperyalizm taşeronuna bugüne kadar verilen tavizler yetmiş ve hançer olarak sırtımıza saplanmışken, daha bu saatten sonra taviz istemenin mantığı nedir?

Hayırdır İbrahim Uslu, Anar Araştırma Şirketi'ne Barzani Irak'ın kuzeyinde iş mi verdi?

Ya da İsrail'de sana iş mi bağladı?

Anlat bakalım ateist PKK'yı koruyan, besleyen Barzani denen soysuz neyin muhafazakârı? 

AKP bu oyuna bir daha düşmemelidir. Hiçbir şey Türkiye'nin namusu, şerefi ve varlığından önemli değildir.

Türkiye önce kendi topraklarındaki Barzanicileri susturmalıdır ki, Barzani'ye yaptırım yapabileceği daha inandırıcı olsun…

AKP mesela Galip Ensarioğlu gibi, Barzani aşkıyla ne konuştuğunu bilmeyen ve Cumhurbaşkanı ve Başbakanın açıklamalarının tam zıddı konuşmalar yapan milletvekilini susturmakla işe başlamalıdır.

Yoksa inandırıcılık tümden ortadan kalkıyor…

YILDIRAY ÇİÇEK/ORTADOĞU