Ah şu her devrin müptezelleri!

Soytarı ruhlarını, aykırılıkları ile gizleyen kıl yumağı bedavacılar. Dün alkışladıklarına bugün ‘tu kaka' yapan dalkavuklar. Nasıl da demokratsınız nasıl da alkışlarsınız ekmeğinize sürülen yağları. Kıvamında yaptığınız bölücülük nasıl da entelektüel yapıyor sizi. O tespitleriniz nasıl da ele veriyor yuvarlak gözlüklerinizi. Basmalı değil kumandalısınız anlaşılan, aynı anda her yerden aynı görüntü; kauçuk suratlı, nursuz, salya sümük tipler açıyor ağzını, başlıyor kusmaya; Ermenilerden özür diliyoruz, Bu ülkeyi Türk Milliyetçileri böler, MHP terörün bitmesini istemez, Federal yapının hatta bağımsız Kürdistan'ın şartları oluştu...

Ve Ahmet Altan.

Kısaca kariyeri; Hürriyet, Güneş, Milliyet ve Yeni Yüzyıl gazetelerinde uzun yıllar köşe yazarlığı yapan A. Altan, Milliyet'te çalıştığı dönemde, gazetede Kürtlerin çoğunluğu oluşturduğu kurgusal bir "Kürdiye" ülkesinden bahseden yazısı nedeniyle işinden çıkarıldı. Taraf gazetesinin kurucusu ve yazarıdır. Eylül 2008'de Ermeni Kırımı'nın kurbanlarına adadığı bir köşe yazısı nedeniyle Türklüğe hakaretle suçlandı. Maalesef ki yalnızca suçlandı.

Aldatmak, kandırmak, papaz, boynuz deyince, ha birde müptezel...

Ahmet, yine alttan konuşuyor. ‘MHP, terörün bitmesini istemez, terörden besleniyor. Apo kadar olamadılar, vs...'

A. Altan sana bir çift cümle; terörün bitmesi için Devlet Bahçeli ve her MHP'li canını seve seve feda eder. Hem de gözünü kırpmadan ve senin boğazda zevki sefaya devam edeceğini bile bile. Seni ispata davet dahi etmem. Sana iltifat olur. Amma bil ki bu yazıların bizdeki manşeti, ‘rüzgâra karşı bevletmek'tir. Yahut bu bevlin cami duvarı civarında olmasıdır. Sana şimdilik beddua ediyoruz.

İkincisi, gelelim MHP'nin bitip bitmemesi meselesine. Bak, MHP Türkiye'nin en köklü ikinci partisi. Birincisi olan CHP, sizin eski dininiz, Atatürk'ün partisi, İnönü'nün imanı, dedelerinizin geçimi olan partidir. CHP'yi herkesten iyi bilirsin A. Altan.

Ya MHP'yi ne kadar tanırsın?

Kendine, ‘komik', v.s. dedirtecek kadar.

Evet, saldır MHP'ye. Senin saldırmayacağın MHP kahrolsun.

Çünkü ahlaksızlık, beynelmilellik, imansızlık, zulüm mihmandarlığının uğraşmayacağı MHP kahrolsun.

Unutma, herkes imanını yazar. Seni, ben iki başlıkla hatırlıyorum;

Aldatmak. Kürdiye.

Ve ey ülkemin sözüm ona muhafazakâr basını...

Yok mu aranızda şu adama ‘el insaf be Ahmet' diyen...

Size de kısaca v. s. diyorum.

Ve selametle...