CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olmaya pek hevesli gibi…

Olsun da…

Böylece HDP, cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday çıkarmayacaktır, bir şeyler daha da net görülür. İp kanadından da aday çıkacağı kanaatinde değilim. Son yerel seçim örneğinde olduğu gibi oyları aynı blokta birleştirirler. İstanbul modeli derler bunun adına ama o bir kez olur.

İstanbul seçimleri öncesinde onca eleştirisiyle taraflı tarafsız birçok seçmeni etkileyen İmamoğlu, acaba bu gün yeniden seçime girse ne olur?

İlçe belediye başkan yardımcıları Pkk bağlantılı çıkıyor, parklarda pkk motifleri kullanılıyor. Tabi bunlar tribün meselesi. Asıl mesele örgütün temel ekonomik faaliyetleri nasıl kollanıyor, şimdilik bilmiyoruz.

Terörist cenazesine katılan CHP kurmayları…

Üzerine söylenecek çok söz var/yok.

Bir başka mevzu da Feto işleri.

Eski tüfek CHP’lilerin bir CHP eleştirisi var; “parti fetocülere bırakıldı”. Birkaç örnek verelim.

CHP eski Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş: “Maalesef benim partim o (FETÖ) terör örgütüne teslim oldu. Eğer dik durabilseydik 15 Temmuz darbe girişimi de olmayacaktı.”

CHP eski İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler: “Her ne kadar partimiz inkâr etse de 30 Mart seçimlerinde bir ittifak yaptı, cemaatle ittifak yaptı. İllerde ve ilçelerde cemaatin çeşitli unsurlarının Cumhuriyet Halk Partisi’yle yürüdüğünü hepimiz gördük.”

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen: “CHP’nin kendisine benzemeyen yapıyla (FETÖ) ittifakının nedenini anlamıyorum.”

Bu işe, yani Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına İp kanadı da destek verecektir. Kirli çamaşırlar ile uğraşıyorlar şimdilik.

Evet, kirlilik yalnızca bir çevre ya da deterjan sorunu değildir, fikir ve siyaset sorunudur aynı zamanda. Türk Milleti de bu kirliliği daha net görecektir Kılıçdaroğlu’nun adaylığı meselesinde.

Ayrıca, MHP’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterdiği tavıra tepkisinden hop oturup hop kalkan kitleye bir şeyler söyleyeyim; MHP, pkk ve feto başta olmak üzere muhtelif terör yapılanmalarının üzerine kararlılıkla giden bir cumhurbaşkanına ve onun iradesine destek vermektedir. Ekonomi başta olmak üzere bazı sorunlar vardır evet, çözümü de mevcuttur elbet. Fakat vatan hainliğinin, yabancı güç odaklarından medet ummanın, terör örgütü hamisi olmanın çözümünü nasıl üretecek ‘Tayyip Erdoğan düşmanları’ onu bir açıklasınlar.

Belki de Sayın Cumhurbaşkanının şu dönemde en büyük şansı bunlardır; rakipleri…

Selametle…