Zırva tevil götürüyor

"Zırvalamak; akla mantığa ya da her hangi bir kanıta dayanmadan söylenilen söz" e denir. Bu yüzden atalarımız " zırva tevil götürmez" demişlerdir.

TRT atasözlerimizi ve deyimlerimizi boşa çıkartıyor.

"Anayasanın 133. maddesi ve 2954 sayılı Türkiye Radyo Televizyon Kanunu uyarınca tarafsız bir kamu tüzel kişiliğe sahip Türkiye'nin tek kamu yayın kuruluşu olarak yayınlarımızın tarafsızlığı esastır."

"Kamuoyunun sağlıklı ve serbestçe oluşabilmesi için kamuoyunu ilgilendirecek konularda yeterli yayın yapmak; tek yönlü, taraf tutan yayın yapmamak ve bir siyasi partinin, grubun, çıkar çevresinin, inanç veya düşüncenin menfaatlerine alet olmamak." (kaynak; TRT internet sayfası)

Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Faruk Çelik; 18 işçimizin mağdur kaldığı ve hayati tehlikelerinin devam ettiği maden kazasını AKP yi suçüstü yapacak şekilde ifade etmiştir.

"Bu madenin normalde açılmaması gerekliydi fakat araya adam koyarak açtırıyorlar" derken, bir Türkiye Cumhuriyeti hükumeti bakanından kanunsuz iş yapmasını kim isteyebilir? Ve bakan bu kanunsuzluğa neden evet der?

Bu kanunsuzluğu kendisinden isteyen, ya da "emreden" bir üst mercii varsa kimdir?

Çalışma bakanının ifadesine göre; olay artık kaza değil, suiistimaldir.

Vatandaşlarımızı ölüme göndermektir.

Bu bir suçtur.

Hiç kimse bu meselenin altından " zırvalamakla" kalkamaz.

Bu konu bir ahlak meselesidir.

İlgilileri sadece hükumet yetkilileri değil, aynı zamanda basın kuruluşlarıdır ve başını TRT çekmektedir.

Çalışma bakanının beyanatı aleni ortada iken, haber bültenlerinde ilgili bakan adına "zırvayı tevil" gayretine girmek TRT nin vazifesi değildir.

52 yıllık yayın hayatına leke sürmemeli, erdemli ve ahlaklı habercilik yapmalıdır.

TRT görevini Anayasadan almıştır, "alo Fatih" haberciliği yapmamalı, kirli ve şüpheli paralarla kurulmuş haber kanalları gibi hareket etmemelidir.

Bizler TRT den tarafsız bir habercilik beklerken o, havuz medyasıyla girdiği yarışta ipi göğüslemiş, taraflı ve yanlı haber programlarında suçüstü olmuştur.

Gelir kaynaklarının büyük bir bölümü Türk milletinin vergilerinden oluşan TRT toplumun beklentilerini karşılamak için kendisine çeki düzen vermeli, milletimizin helal malını harama çevirmemelidir.