ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ndeki tematik parkta geçen nisan ayının sonunda dünyaya gelen 2 yavru aslandan biri ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Manavgat'ta 2014 yılında 50 dönüm alanda faaliyete geçen Discovery Park'ta 70'den fazla hayvan türünden 800'e yakın canlı bulunuyor. Parkta bulunan dişi aslan geçen nisan ayı sonunda 1 çift yavru dünyaya getirdi. Yavrular 2 ay boyunca karantina nedeniyle kapalı bir ortamda tutularak ziyaretçilere gösterilmedi. Geçen günlerde 'Karya' adı verilen yavru aslanı  ziyaretçilerin görmesine izin verilirken, diğer yavru halen kapalı ortamda tutuluyor. Özellikle çocuklar yavru aslana büyük ilgi gösteriyor.

Parkın satış ve pazarlama müdürü Mehmet Uğurluoğlu yavru aslanların, dünyaya geldikten sonra annelerinin ilgilenmesi ve karantina tedbiri olarak 2 ay boyunca ziyaretçilere kapalı tutulduğunu anlattı. Uğurluoğlu, "Aslan yavrularımız yaklaşık 2.5 ay önce dünyaya geldi. Birini yaklaşık 10- 15 gün önce ziyaretçilerimizin görmesine açtık. Ziyaretçilerimiz 'Karya' adını verdiğimiz aslan yavrusuna büyük ilgi gösteriyor" dedi.

GEYİKLER DE YAVRULADI

Parkta bulunan geyiklerin de yavruladığını aktaran Mehmet Uğurluoğlu, 10 gün önce dünyaya gelen ve henüz isim vermedikleri geyik yavrusuna da ziyaretçilerin ilgi gösterdiğini kaydetti. Özellikle turistlerin büyük ilgi gösterdiği park hakkında da bilgi veren Uğurluoğlu, "Parkımızda çiftlik hayvanları bölümü, yırtıcılar bölümü, aquarium, terrarium gibi bölümler var. Yırtıcılar bölümünde şahin, kartal, timsah, aslan gibi hayvanlar var. Bunun yanı sıra parkımızda geyik, piton yılanı, köpek balıkları, tarantula, maymun ve papağan gibi canlılar da var" diye konuştu.