Ordu kent merkezine 74 kilometre uzaklıkta, 7 dönüm büyüklüğünde ve 80 metre derinliğindeki Ulugöl'ü bu yıl200 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, yönetim kurulu üyeleriyle Gölköy ilçesine gezi düzenledi.

Gezi kapsamında ilçedeki Ulugöl Tabiat Parkı'nı ziyaret eden OTSO üyeleri, göl çevresinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

OTSO heyetine eşlik eden Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ulugöl'ün Karadeniz'de bakir kalan ender yerlerden biri olduğunu söyledi.

Böyle bir tabiat güzelliğinin Karadeniz'de zor bulunduğunu vurgulayan Mert, nasıl bir değere sahip olduklarını bildiklerini, yatırım ve planlama yaparken buna dikkat ettiklerini belirtti.

Mert, Ulugöl'ün turizm altyapısı bulunduğunu aktararak, "Bu güzel alanı bozmadan, her türlü yatırım ve işlemleri mevzuata uygun şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. 3-5 yıl sonra inşallah birkaç otel projesini yaparak yerli ve yabancı turistlere burada günübirlik değil, uzun süre kalma imkanı sağlayacağız." diye konuştu.

Ulugöl'e geçen yıl 50-55 bin civarında araç girişi yapıldığını ifade eden Mert, "Bu yıl Ulugöl'ü 200 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesini bekliyoruz. Planlanan ve devam eden projelerin tamamlanmasıyla buraya yıllık 300 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesi bekleniyor." dedi.

Mert, Ulugöl'ün Türkiye'nin 36. Tabiat Parkı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 80 metreye varan bir derinliğe sahip. 2009 yılına kadar aynalı sazan barındıran gölde, o yıldan sonra Abant alası ile birlikte iki çeşit balık yer alıyor. Gölde balık tutmak yasak ancak belgesi olan avcılar varsa görevlilerimizin nezaretinde av yapabiliyor. Ayrıca göle girmek kesinlikle yasak."

 "Ulugöl tabiat harikası"

OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin ise Ulugöl'ün tabiat harikası bir yer olduğunu söyledi.

Ulugöl'ün Ordu'nun en büyük sembollerinden biri olduğuna dikkati çeken Şahin, "İnanıyoruz ki bu göl, yapılacak yatırım ve çalışmalarla daha güzel hale gelecek. Biz de oda olarak böylesine harika bir yerimizi tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmaya çalışacağız." ifadesini kullandı.

Şahin, Ulugöl için en önemli konunun ulaşım olduğunu belirterek, bunun için Ordu-Gölköy yolunun hızla yapıldığını, yolun tamamlanmasıyla daha fazla turistin bölgeye geleceğini sözlerine ekledi.

Ordu Gölköylüler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Enver Top da Ulugöl'ü tanıtmak için çok çalıştıklarını vurgulayarak, "Şimdiye kadar bunda başarılı olduk. Artık Ulugöl sadece yaz aylarında değil yılın dört mevsiminde turist çekebilen bir yer haline geldi. Hedefimiz burada yeni projeleri hayata geçirerek gölü ziyaret edenlerin sayısını ikiye, üçe katlamak." diye konuştu.