Gaziantep'te 3 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu tek kolunu kaybetmesine rağmen mesleğinden kopmayan 22 yıllık pasta ustası, sağlığına kavuştuktan sonra katıldığı yarışmalarda elde ettiği derecelerle yaşama yeniden bağlandı.

Pasta ustası 34 yaşındaki Hamza Taşdemir, üç sene önce sağ kolundan rahatsızlandı. Yapılan tetkiklerde tümör tespit edilen ve ciddi sağlık sorunu yaşamaya başlayan evli ve 3 çocuk babası Taşdemir'in kolu ameliyatla alındı.

Uzun süren tedavi sürecinde yaşadığı sıkıntılara rağmen mesleğinden kopmak istemeyen ve internetten aldığı pasta siparişlerini hazırlayarak aile bütçesine katkıda bulunan Taşdemir, azmi ve kararlılığı sayesinde Samsun, İstanbul ve Ankara'da düzenlenen yarışmalarda 1 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

- En büyük destek ailesinden

Pasta ustası Taşdemir, küçük yaşlardan başladığı mesleğini çok sevdiğini söyledi.

22 yıllık meslek yaşantısının yalnızca ameliyat sürecinde bir süre kesintiye uğradığını ancak eşi ve çocuklarının desteğiyle evindeki küçük atölyede üretime devam ederek bu sorunu aştığını ifade eden Taşdemir, "Çevremdeki insanlar tek kolla yapamayacağımı düşündüler. Sürekli 'Tek kolla nereye kadar gidebilirsin' diyenler oldu. Şu gün bile 'Bu işi bırak' diyenler var. Ama ben pes etmedim. Pasta yaparken zorlanmıyorum. İçimdeki çalışma azmi için Allah'a şükrediyorum. İşimi çok seviyorum hatta canım sıkıldığında pasta yapıyorum, terapi gibi oluyor." diye konuştu.

- "Çorbada tuzum olsun istiyorum"

İlk başlarda çok acı çekmesine rağmen işine dört elle sarıldığını ve mesleği sayesinde hayata döndüğünü aktaran Taşdemir, pasta yaparak hem mutlu olduğunu hem de insanları mutlu etmeyi başardığını kaydetti.

İşine olan bağlılığı sayesinde kolunu kaybettikten sonra bile yarışmalara katılmayı sürdürdüğünü anlatan Taşdemir, şöyle konuştu:

"Bu süreçte biraz daha sanatsal çalışmalara yöneldim. Üç senedir katıldığım yarışmalardan derecelerle döndüm. Samsun'da düzenlenen Master Of Cake Pasta Yarışması'nda ikinci oldum. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde ikinci oldum. Geçen hafta Ankara’da düzenlenen Master Of Cake Başkent Pasta Yarışması Pastacılık Festivali'nde 5 kategoride 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya aldım. En büyük hedefim uluslararası yarışmalarda ülkemi temsil etmek. Bu, ülkenin de tanıtımına katkı sağlayacak. Benim de çorbada tuzum olsun istiyorum."