Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde yüzme antrenörü olarak görev yapan Anıl Bulut, engelli çocuklara yüzme öğrettiğinde çok mutlu olduğunu belirterek, "Onlar yüzünce dünyalar bizim oluyor." dedi.

Babasının yönlendirmesiyle küçük yaşlarda yüzmeye başlayan, daha sonra antrenörlük belgesi alan Bulut, 8 yıldır yüzme kurslarına katılan otizm, down sendromlu ve mental grubundaki özel çocuklara, sosyalleşmeleri ve hayata tutunmaları için yüzme öğretiyor.

Anıl Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli çocuklarla çalışmaktan, onları hayata bağlayacak aktivite yaptırmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Dalış yapan babası sayesinde yüzme öğrendiğini ifade eden Bulut, Tekirdağ'da havuz açıldıktan sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde antrenör olarak görev aldığını ardından engelli çocuklara yüzme öğretmeye başladığını kaydetti.

Özel çocukların yüzmeyi öğrenmelerinin diğer çocuklara göre biraz zaman aldığını belirten Bulut, "Engelli öğrencilerin bazılarına yüzme öğretmekte zorlanıyoruz. Ama bazı çocuklarda diğer çocuklara göre korkuları olmadığı için suyun üzerinde durabiliyorlar ve onlara yüzme öğretmek daha kolay. Korkusu olanların da korkusunu yenmesiyle yüzme öğrenmeleri daha çabuk oluyor. Bazı yerde de ailenin desteği çok önemli. Çocuklar ne kadar çok yüzme kurslarına gelirse o kadar çok gelişim olur." ifadelerini kullandı.

Bulut, yetiştirdiği engelli sporculardan Ataberk Yücel'in 8 Türkiye şampiyonluğu kazandığını, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre kelebek stilde Fatmanur Yıldırım'ın, 50 metre serbest stilde ise Özgür Yıldızın'ın gümüş madalya elde ettiğini dile getirdi.

"Onlar yüzünce dünyalar bizim oluyor"

Bugüne kadar yaklaşık 40 çocuğa yüzmeyi öğrettiğini aktaran Bulut, bunun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Bulut, derece elde eden etmeyen tüm engelli sporcularıyla gurur duyduğunu vurgulayarak, "Diğer çocuklara göre öğrenmeleri zaman alsa da sonunda bütün çocuklarımız başarılı oluyor ve yüzmeyi öğreniyor. Özel çocuklara yüzmeyi öğretince çok mutlu oluyoruz. Onlar yüzünce dünyalar bizim oluyor. İlk grubumuz normal yeni başlayan, yüzmeyi öğrenmeye çalışan grup. Bunun dışında bir de performans grubumuz var. Orada Türkiye şampiyonu olmuş ve şampiyonalarda madalya kazanmış arkadaşlarımız var." diye konuştu.

- "Hiçbir aile çocuğundan utanmasın"

Yüzmeyi öğrettikten sonra öğrencileri milli takım forması giymek için hazırladıklarını belirten Bulut, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim ilk amacımız engelli çocukların suda hareket etmesi, çünkü suda hareket etmeleri çocuklara çok iyi geliyor. Daha sonra hareket ettikçe onlara yüzmeyi öğretiyoruz. Tamamen yüzmeyi öğrendikten sonra onları yarışmalara hazırlıyoruz. Bazı aileler çocuklarının engelinden dolayı utanabiliyor. Hiçbir aile çocuğundan utanmasın çocuklarına sürekli aktivite yaptırsınlar. Yüzme, engelli çocuklar için çok önemli."

Mental engelli milli sporcu Ataberk Yücel de yüzmeyle 8 yıl önce tanıştığını ve kısa zamanda önemli dereceler elde ettiğini dile getirdi.

Yücel, engelli olan herkese şans verilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre kelebek ve 100 metre kurbağalamada altın madalya kazandım. Milli takıma girdikten sonra toplam 8 Türkiye şampiyonluğum var. Bundan sonraki hedeflerim arasında olimpiyatlar var. Olimpiyatlara gidip orada da altın madalya kazanmak istiyorum. Ben mentalim, ben de bir engelliyim ve sporda çok güzel başarılara imza attım, bunu herkes yapabilir."