GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de üniversite öğrencileri, çöp depolama alanında buldukları arka ayakları felçli köpeği tedavi için İstanbul'a gönderecek.

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrıyla bir araya gelen üniversite öğrencileri, çöp depolama alanındaki köpekleri besledi.

Öğrenciler burada, sürünerek ilerlemeye çalışan yavru köpekle karşılaştı. "Şanslı" ismini verdikleri köpeği besleyen gençler, onu tedavi ettirmeye karar verdi.

Felçli köpeği nerede ve nasıl tedavi ettirebilecekleri konusunda sosyal medya kullanıcılarından da görüş alan öğrenciler, İstanbul'da felçli hayvanlar için çiftlik bulunduğunu öğrendi.

İstanbul'a gönderilecek

Çiftliğin yetkilisiyle iletişime geçerek tedavi için onayı alan gençler, bir hayırseverin bahçesinde baktıkları köpeği tedavi için İstanbul'a gönderecek.

Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi Seda Aksan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarını beslemeye gayret ettiklerini söyledi.

Öğrenci oldukları için bunu ancak kısıtlı imkanlarla gerçekleştirdiklerini belirten Aksan, bu konuda hayırseverlerin yardımına ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Aksan, Şanslı'yı bulduklarında perişan bir halde olduğunu, birkaç gün daha kendisini toparladıktan sonra tedavi için uçakla İstanbul'a göndereceklerini anlattı.

Köpeğin tedavisi için gereken her şeyin yapılacağını dile getiren Aksan, yürüyebilmesi için gerekirse yürüteç desteği sağlanacağını sözlerine ekledi.