Tuşba ilçesine bağlı Vali Haydarbey Mahallesi'nde hurda toplayan 13 yaşındaki Yunus ve 12 yaşındaki Argeş Duman kardeşler, kimliği belirsiz kişilerce çöpe atılan Türk bayraklarını gördü. 

Çöplerin arasından çıkardıkları bayrakları temizleyip düzelterek tel örgülere asan kardeşlerin örnek davranışını fark eden mahalle sakini, evinin balkonundan çektiği görüntüleri sosyal medyadan paylaştı.

Kısa sürede çok sayıda beğeni alan görüntüleri izleyenler, kardeşlerin duyarlılığı karşısında hem duygulandı hem de gururlandı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez de örnek davranış sergileyen çocukları ve ailesini makamında ağırladı.

Duman kardeşler, Vali Bilmez'in makam odasında Vali Yardımcısı Abdülhamit Karaca, Başsavcı Oğuzhan Dönmez, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, 6. Hudut Tugay Komutanı Albay İlker Ertuğrul, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Bülent Mercimek'in alkışlarıyla karşılandı.

Aile üyeleriyle yakından ilgilenen, Yunus ve Argeş'le bir süre sohbet eden Bilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, kağıt toplayan çocukların herkesi gururlandıran bir davranış sergilediğini söyledi.

Çocukların örnek hareketini tüm Türkiye halkıyla paylaşmak istediklerini belirten Bilmez, "Hakkari'den Van'a eğitim için gelmiş, daha iyi bir gelecek için hayat şartlarını zorlayarak okumaya çalışan bir ailenin çocukları. Okulların kapalı olduğu dönemde aynı zamanda aile ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyorlar. Hurda toplarken Türk bayraklarını gören Yunus, kardeşinden bayrakları çit duvara asmasını istemiş. Birliğimizin, bağımsızlığımızın sembolü bayrağı alıp kaldırmışlar. Kendileriyle gurur duyuyoruz, iyi ki varlar." diye konuştu.

"Bayrağımız için her şeyi yaparız"
Güvenlik korucusu babalarının da bayrak için mücadele ettiğini belirten Duman kardeşler ise Türk bayrağı için her şeyi yapacaklarını ifade ettiler.

Şemsettin ve Seyran Duman çifti de çocuklarıyla gurur duyduklarını, okula devam etmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.

Vali Bilmez, Yunus ve Argeş kardeşleri tam altın ve Türk bayrağıyla ödüllendirdi.