Bir çırpıda söylenebiliyor değil mi?Ne manalı bir söz.Her Türk gencinin asker ocağına adımını attığında söyleyeceği sözlerden bir tanesi.

Asker canını hiç düşünmeden feda edeceğini bu sözlerle taahhüt ediyor ama ne uğruna?Vatan uğruna mı veriyoruz şehitlerimizi?

Ne de kolay ağzımızdan çıkıveriyor değil mi, ne kadar alışık olduğumuz bir durum şehit vermek.Alıştırıldığımız ,kulaklarımızın aşina edildiği şehit haberleri, artık ne kadar sıradanlaştırıldı değil mi?

Halbuki bir "can" demek  yok olan bir "aile" demek. Bir "şehit" demek bir insan hayatının, o andan itibaren devam etmemesi demek.Gözünü kırpmadan vatan namusu için, vatan toprağını yaban ellere bırakmayıp böldürmemek için şehitlik mertebesine koşar adımlarla giden arslan parçalarının hepsinin birden ortak ismidir "Şehit."

Dedik ya onlar daha ilk günden itibaren söylemişlerdi sözlerini bir kere;Vatan için canları feda idi...Zamanı geldiğinde de  vatan uğrunda canlarından vazgeçtiklerini göstermişler ve sözlerini tutmuşlardır şanlı Mehmetlerimiz.

Onlar görevlerini en iyi şekilde ifa ettiler.Canlarını verdiler daha ne olsun!

Peki ya biz?

Bizse her yıl belli aralıklarla, bir anda verdiğimiz şehit sayısının çoğalmasına istinaden, onlara saygı yürüyüşleri ile yetinmekteyiz.

Bu milletin her ferdinin ortak düşünüşü,ortak duygusudur bizim yürüyüşlerimiz,tepkimiz. Her yürüdüğümüzde devletten yapılması istenen açık ve nettir aslında ,içinde memleket sevgisi olduğundan artık şüphe ettiğimiz büyüklere(?) haykırışımızdır bizim: şehidime dokunma,kirletme onun kutsaliyetini ,hatırasını.Satma mehmedimin kanını üç beş oy uğruna. Koma şehidimin kanını yerde.

Ve bizlerde göstermekteyiz kararlılığımızı.Değişmeyen şartlara inat, değişmeyen kadere inat haykırmaktayız asker ocağından farklı olarak: "Vatan Sana Canım Feda..."

Tıpkı asker ocağında söylenildiği gibi tüm kalbimizle haykırmaktayız; bizler de askeriz, bu memleketin taşı ve toprağı için her an canımızı vermeye hazırız.

Bizler de toprağa düşen her Mehmet'in yerini alacak neferleriz.

Bizler; canını bu memleketin refahı için, huzuru için, namusu için, bağımsızlığı için, kanının son damlasına kadar savaşacak ve nihayetinde şehadet şerbetini huşu içinde içecek olan Türk Gençleriyiz.

Peki ama ne için?

Benim mehmedim canını manevi duygularla,milli duygularla hiçbir tereddüt etmeden verirken, bu memleket bölünmesin diye  vatan toprağını kanı ile suladı.Benim mehmedim, hiçbir "açılıma" bakmadan düşman siperinden gelen kahpe kurşun ile hangi kardaşının şehit düştüğünün derdine yandı. Kader birliği yapan can dostları, sırasıyla canlarını verirken hiçbir uluslar arası kuruluşun desteği ve telkini yoktu.

Bu gözü karalar, vatan uğruna şehit olanlar, peygamber ocağının evlatları; Mehmetler ne için verdiler ya en kıymetlisini, canlarını?

Peki ya, her daim başı dik ve gururlu şehit anaları, şehit babaları.Hayatlarının manası evlatlarını ne uğruna bu vatana kurban verdiler? "Oğlun vatan için, bizim için şehit oldu" dediklerinde:dimdik durarak "Vatan Sağ olsun" diyebilen bu eli öpülesi analar ve babalar boşuna mı vatan sağ olsun dediler,diyorlar ve ne yazık ki demeye devam edecekler.

Onlar canlarını feda ettiler ama,Anaları ve babaları "vatan sağ olsun" dediler ama vatan sağ oldu mu hakikaten?Devletimizin  haysiyeti ve onuru korundu mu hakikaten?

Akan kanın hesabı sınır kapılarında, mehmedimin kanı ile gelen insan dışı varlıkların  şenlikler içinde "kahraman(?)" olarak karşılanması ile mi soruldu?

VATAN BÖYLE Mİ SAĞ OLDU?

Vatan borcu namus deyip onu kirletmemek için uğraşanlara inat, namusumuz böyle mi temiz kaldı?

Oysaki kanlarını akıtan gençler sırf bu çapulcular memlekete musallat olmasın diyerek nöbet tuttu kuş uçmaz sarp dağlarda. Göğsüne kurşun yerken dahi; vatan toprağını bu namussuzlara bırakmamanın bilinci ile huzurlu bir şekilde gözlerini kapadı.

Nerede peki namusumuz,haysiyetimiz ve onurumuz? Nerede akan onca kanın hesabı?

O şehitlerin hakları nerede.Onları onca yıl yemeden içmeden,gölgesinden sakınarak büyüten Ana ve Babaların hakları NEREDE???

Kim ödeyecek onların haklarını?

Bu devlet, kendi uğruna bu fedakarlıkları yapan şehitlerin katillerinin ayaklarına gidip,devlet onurunu da ayaklar altına alıp, onların milli kahraman olarak karşılanmasına müsaade ederek mi ödüllendirecek?

Madem ki bu noktalara kadar gelecektik, açılım diyerek uçsuz bucaksız okyanuslara açılıp, yılanlara sarılmak için can atacaktık neden 30 senedir bu topraklar için kurban veriyoruz? Memleketi bir yandan kan dökerek korumaya çalışıp, diğer yandan masa başında böldüreceksek; bu vatan evlatları ne için ,ne uğruna canlarını veriyor?

Vatan sana canım feda ve  Her şey de vatan için, peki verilen binlerce şehit, sönen binlerce ocak, gözü yaşlı binlerce ana ve baba, onlar NE İÇİN?


M.Türker TAKCI
[email protected]

***

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.