Babamla siyaset konuştuğumuz her seferinde, oğlum siz bu siyaseti bilmezsiniz, siyasette kimin nerede ne yapacağı belli olmaz babından konuşur, bende hep itiraz ederim.

Babamın seksen yıllık tecrübesi karşısında, benim her olayı idealist bir ülkücü gözüyle yorumlamam ve babama itiraz etmem, babamın haklı çıkmasına engel olmuyordu. Herkesi Türkeş, herkesi ülkücüler zannetmeyin hata edersiniz diyordu. Hayatı millet ve devlet eksenine oturtmuş biz ülkücüler, siyaseti de ülkücülük ahlak anlayışı içerisinde gördüğümüz için babamın haklılığını bir türlü kabullenemiyordum.

Babam ve babamın yaşındaki tecrübeli insanları haklı çıkaran bir iktidar ve onun yardımcısı ana muhalefet partisi evlere şenlik bir görüntü çizmekte, ortaklık kurmuş bir vaziyette idealsiz ve iddiasız bir gelecek için orta oyunu gösterisi sunmaktalar.

Kurulduğu günden seçildiği güne kadar hz. Musa gibi konuşan, seçildikten sonra firavunu aratmayan benlik ve kibir abidesi olan AKP hangi sebeplerden dolayı ucubeleşti? Onu biraz anlatmaya çalışacağım.

Ucube; Türk dil kurumu büyük sözlükte ‘'Çok acayip, şaşılacak kadar çirkin olan''diye tanımlanmaktadır. Siyasi hayatına başladığında, yoksulluk, yolsuzluk ve özgürlük diye yola çıkan iktidar partisi, devletin resmi kurumları tarafından, 18 milyon yoksul vatandaşımızın varlığını açıklamasından asla rahatsız olmamış, yoksulluğa karşı bir mücadeleye girmemiş, sokaklarda dilenen insanların sorumluluğunu üstlenecek bir cesaret gösterememiştir. ‘'Fırat kenarında otlanan bir geyiğin dahi hakkı benden sorulur'' diyen hz. Ömer'in adaletini dillerine dolayan bu çok acayip parti, nehir kenarlarında ot bırakmamıştır. Yolsuzluk dedikoduları ayyuka çıkmış bir iktidarın sessizliği, ‘'sükût ikrardandır'' kabilinden yorumlanmaya başlanmış, buna karşı hala bir tedbir alınmamıştır. Özgürlükler denince ise akla ilk gelen şey, teröristlerin af edilmesi, mazbut vatandaşların konuştuğunda ise, ananı... Diye başlayan fırçalamalar ekran karşısında, toplumun gözü önünde devam etmiştir.

İl ve ilçelerde yapılan mitinglerde, gerçekler örtülmüş, toplama kalabalıklar tarafından sahte alkışlarla ucubenin üstü örtülmeye çalışılmıştır. Parti başkanı, demokrasinin tarifini yanlış kitaptan okumuş olacak ki, Osmaniye'de; Sayın Bahçeliyi, Afyonda; Sayın Sezeri(o tarihte cumhurbaşkanı iken) toplama kalabalığa yuhalatmış, ‘'siyasi edep rafa kalkmış'' devlet adamlığı vizyonu, sınıfta kalmış halde iken, Galatasaray taraftarı yuhalayınca, daha acayip bir kızgınlığa gark olmuştur. Devlet büyüklerini toplama kalabalık karşısında yuhalattırmak marifet değil, delikanlılık hiç değil, marifet ve delikanlılık, özgür kalabalıkların bağımsız tepkilerine tahammül etmektir. Fakat tahammül edilememiştir.

Ardahan'da toplama kalabalığa konuşurken, ‘'biz hayvancılığı kimin bitirdiğini biliyoruz, sizin sırtınızdan kimlerin kazandığını biliyoruz'' diyerek alkış almayı marifet saymak yerine, birilerinin sırtından kazananları engellemek ve cezalandırmak marifettir. Fakat marifet sergileyememişlerdir.

Karsta yaptığı bir eseri gösteremeyince, kendi hükümeti ve belediyesi tarafından yapılan bir heykelle kavga etmek, ona ucube demek suretiyle Kars ziyaretini kurtarmak, hakikaten acayip bir durumdu.

Diyarbakır'da terör'ün talepleri ile bölge insanının taleplerini karıştırmak, elbette ki tuhaftı. Milleti 36 etnik guruba bölmeğe karşı gelmek ilk önce onun vazifesi iken, ilk önce onun yapması acayip değilmiydi?

AKP millete verdiği sözü unutmuş iken, millet tam iktidarın canını yakacak iken, devreye CHP girip, kendinden, devlet geleneğinden, ülke bütünlüğünden vazgeçer bir havada, lastiği çamura saplanmış iktidara omuz atmaya başlıyor.

TBMM anayasa komisyonundan üyelerini çekerek, iktidarın işini kolaylaştırmak, ana muhalefet partisinin AKP lileşmesinin örneklerindendir.

Genel af safsatası, teröre teslim bir iktidarın konuşma alanını genişletmekten başka hiçbir işe yaramamıştır. İçki tartışmaları, gereksiz ve beyhudedir. Bunlarla ülke gündemini iktidarın istediği istikamete taşımak kimseye yarar getirmezken, CHP neden ısrar eder anlamak mümkün değil.

En başta da söylediğimiz gibi, AKP ucubeleşirken, CHP ise AKP lileşmektedir.

İrfan Topçu

***

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.

Not: Yazılarınızda isminizi ve kullanılacak mail adresinizi yazmayı unutmayınız.