Türkün Sabrını Zorlamak

Çinlilerin Türk ellerini karıştırdığı yıllardan, Bizans’ın fitne tohumları ektiği yıllara kadar Türkün tek dostu yüce Allah olmuştur.

Mücadelesini yüreğine ve bileğine güvenerek, her kıtada her cephede yorulmadan usanmadan asırlara yayan Allah’ın sevdiği kulları, Resulünün övdüğü ümmeti, Türk milleti ilahi sevgiyi hak etmek için doğru yoldan ayrılmamış, inancı uğruna tarihin her virajında bedel ödemiştir.

Türk milleti; Din, kültür ve medeniyetlerinin bütün kazanımını insanlık âlemi ile paylaşmış, kibirsiz yalın ve haysiyetli duruşu ile milletlere önderlik ve öncülük etmiştir. Erdemli ve asil duruşu tarihin en büyük imparatorluğunu kurdurmuş, gücünden şımarmamış, güçsüzleri ezmemiş ve kâinatın yüz akı olmuştur.

Türk milleti; merhametini ve insan sevgisi kitabi ruhla kazanmış, erenlerin, evliya ve velilerin yol gösterdiği bir yaşam tarzına, bu tarzın kurduğu devlete ve devlet geleneğine sahiptir. Şehit, şühedanın tapusunu imzaladığı devletini sadece kendisine yurt yapmakla yetinmemiş, insanlık âleminin en büyük misafir hanesi haline getirmiştir.

Biz Türk milleti; bu muazzam misafirhanesine, başı sıkışan, dara düşen her milleti kabul etmiştik. Bu misafir ediş son yurdumuz Anadolu’da Bizans’ı dize getirdiğimiz yıldan bu güne devam etmektedir. Bin yıl önce Bizans’ın kahpeliğine ve insanlık dışı yönetimine isyan eden milletlerin kurtarıcısı olarak Malazgirt’te şahlandığımızda gönlümüze bir kardeş gibi yerleştirdiğimiz bölge milletlerinden defalarca ihanet gördük ama sevmekten usanmadık…

Bizler, kuzeyden, güneyden, batıdan ve doğudan bulundukları yerde yaşama imkânı kalmayan, zulme uğrayan herkesi, her milletten çaresizleri kâinatın en büyük misafirhanesine yerleştirirken taşıdığımız insani duyguların karşılığını elbette ki ihanet olarak göreceğimizi hiç düşünmemiştik. Ev sahipliği ve kardeşlik duygularımızın karşılığını aldığımız kadim dost ve kardeşlerimizi tenzih ederek diyoruz ki, bizi sırtımızdan vurma ısrarından vaz geçiniz…

Sizlere sunduğumuz ekmeğimizi inkâr etmeyiniz, paylaştığımız vatanımızı bölmeye çalışmayınız, en önemlisi suskunluğumuzu asaletimizden biliniz.

Tarihten ders alamayanlar aynı tarihin çöplüğünde kaybolmuş gitmişlerdir.

Tarihten ders alamayanlar, suskunluğumuzun asaletimizden olduğunu anlamaktan vaz geçmesinler.

Ve tarihten ders alsınlar; Bursa’da Türk milliyetçilerinin liderinden gelen yiğit, kudretli ve merhametli sesi bir çağrı, bir ikaz olarak alsınlar. Türkün sabrını zorlamasınlar.

Yarın Türkün merhametli kollarına yeniden geldiğinizde, sizleri güzel hatıralarla anmak istiyoruz…

İrfan TOPÇU

***

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.

Not: Yazılarınızda isminizi ve kullanılacak mail adresinizi yazmayı unutmayınız.