Türk milliyetçiliği

1944'te tabutluklara konulan bizler, dönemin siyasi iktidarının SSCB korkusu karşılığında haksızlığa uğradık, suçumuz "Türkçülük ve Turancılıktı" yani, ülkemizi seviyorduk.

1980'de C5'lerde işkence gören ve idamla sonlanan bizler, ABD büyükelçisin, bizim çocuklar başardı dediği, ihtilalin hışmına uğramıştık. Bizim için mahkemeler kuruldu kararlar verildi, suçumuz ülkemizi sevmekti.

Sınırlarımız ötesinde alınan kararlar ve bu kararlar istikametinde kurulan mahkemelerin sonuçları tarih içerisinde bizleri suçsuz, suçlayanları suçlu bulmuştur.

Hal böyle olmasına rağmen

2013'te ayaklar altına alınan bir Türk milliyetçiliği ile karşılaştık.

Tarihten ve gerçeklerden habersiz insanların saldırılarına bir yenisi daha eklenmişti.

Sebepsiz ve mesnetsiz bir şekilde.

O tarihte Başbakan olan, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan partisinin politikasını belirlerken, Türk milliyetçilerine karşı amansız bir kavga verdiğini duyurmuştu.

PKK ile yapılan pazarlık ve verilen tavizlerden dolayı geçici sessizlik onu Türk milliyetçiliğine düşman ettiğinde, geleceğe dair hiçbir öngörüsünün olmadığını da belli etmişti.

Dün AKP tarafından ayaklar altına alınan milliyetçilik, ne istediler de vermedik felsefesinin ardından, geçici sükûnetin sona ermesi ile birlikte, ihtiyaca binaen baş tacı yapılmaya başlanmıştır.

Terör ile yapılan müzakere ve pazarlıklar siyasi hesaplarını alt üst edince, AKP tam kadro milliyetçi söylemlere başlama kararı almıştır.

Önümüzdeki seçimlerde, ülkücüden bozma bir sanatçı milletvekillerine, "çırpınırdın Kara deniz, bakıp Türkün bayrağına" diye seçim müziği yaptırabilirler.

Hatta bu kadro, dün biz ülkü ocaklarında... diye hikayelerde anlatabilirler.

Bizim için her zaman, onlar için şu an milliyetçilik zamanıdır.

Bizim için milliyetçilik hayat tarzı, onlar için seçim yatırımıdır, bir gün düşman olur ayaklarının altına alırlar, bir gün lazım olur baş tacı yaparlar.

Bilinmelidir ki, milliyetçilik gömleği onlara biraz büyük gelir, giydiklerinde içinde küçülürler.

© 2015 Microsoft Koşullar Gizlilik ve tanımlama bilgileri Geliştiriciler Türkçe