Siyaset sahnesinde yerini aldığı günden, içinde bulunduğumuz güne kadar MHP yi taşıyan ruh, Türk milletinin ruhudur.

Bundan dolayıdır ki! MHP; Türk milletinin bağımsızlığına, bütünlüğüne uzanan her eli kıracak, milleti ve devleti için hayatını feda edecek yürek ve kararlılığa sahiptir.

MHP; Yalanlardan arınmış ahlak denizinde, her türlü hırsızlık, yolsuzluk, alavere dalavereye savaş açmış, ülküdaşlarımızla yarının Türkiye sine yürüyen bir ufka sahiptir.

MHP; Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine herkesi ''dünya görüşü ne olursa olsun'' kucaklayacak kadroların barındığı tek kaledir.

MHP; Cumhuriyet de ğerlerini kitaplara hapsetmiş ve siyasi gelenekleri yok saymış düşüncelerin aksine, asırların bilgi ve tecrübesini harman ederek, bütün milli karakterleri bünyesinde barındırmıştır.

MHP; Din değerlerini gündelik siyasete alet etmeyi alışkanlık edinen, kutsal değerlerimizi pazarlayan ve din üzerinden çıkar sağlayan, dini küçültücü haller yapan kişi ve kurumları milli hafızaya not etmiştir.

MHP; Türk milletinin tarihten gelen dik duruşunun adıdır, dünya milletler topluluğu karşısında küçük düşmeyi ve düşürülmeyi asla kabullenmez, buna sebep olanlardan hesap sormayı, milleti adına borç bilir.

MHP; Fakirliğin düşmanıdır. Bu yüzden, sokak köşelerinde çocukların dilendiği, bir lokma ekmek için siyasilerin kapılarını çalan, onursuz bir topluluktan, çocuklarının taleplerini karşılayan babaların yaşadığı, fakirliğin yok edildiği bir topluluğa yürüyüşün ve bu yürüyüşteki meşalenim adıdır.

MHP; ''Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir'' hadisi şerifini referens göstererek iktidara gelen, ardından her türlü lüks yaşantıyı benimseyen, havuzlu villalarda ve rezidanslarda yaşayıp vatandaşın derdini unutan insanların partisi değildir.

MHP; Bin yıllık kardeşliğin adıdır. Ülkeyi etnik kimliklere bölenlere karşı, birleştiriciliğin adı, huzurun adresidir. Bölenlere ve bölücülüğe karşı duruşun ve duranların adresidir.

MHP; Ermeni kiliselerini, ibadet edercesine açanlara inat, cami harabelerinde Cuma namazı kılanların partisidir. Allaha olan inancın, gösterişten uzak, İslamiyet'i asude yaşayanların partisidir.

MHP; Adaleti temel alan, yalan ve fitneyle devlet yönetmeye tenezzül etmeyen, hukuk için mücadeleyi hayatı pahasına sürdürenlerin, ‘'Hz. Hüseyinlerin, İmamı Azam ların'' tavırlarını yaşatanların partisidir.

MHP; Kars'ta serhat türküleri söylerken, Urfa'da hoyrat söyleyenlerin, Diyarbakır'da halay çekenlerle, İzmir'de zeybek oynayanların partisidir.

MHP; Özü sözü bir insanların partisidir. Diyarbakırda, Vanda konuştuklarını, İzmirde, Yozgatta konuşabilenlerin partisidir. Yalana eyvallah etmeyen erdemli insanların partisidir.

MHP; her fırsatta birilerinin etnik kimliklere böldüğü bir Türkiye'nin değil, birleştirmek için gayret gösterenlerin, kardeşlik için yanıp tutuşanların partisidir.

MHP; Türk evlatlarının, başka ülkelerde eğitim görerek yaşadığı beyim göçünü tersine dönüştürecek, milli üniversiteleri kuracak partidir.

MHP; ülküdür, ülkedir, bayraktır, ekmektir, aştır, erdemdir.ülkücülerin, ülke severlerin, emektarın, erdemli insanların partisidir.

MHP; Marmara denizinden çıkan balıkların, Iğdır'da sofralara konulduğu. Çukurova'da yetişen narenciyenin, Karadeniz'de tüketildiği. Konya ovasının her mutfağa bereket taşıdığı, her alanda kendi kendisine yeten ve bunuda hakaniyetle paylaşan bir gelecek inşaa edeceklerin partisidir.

MHP; Dündür, bugündür, gelecektir. Milleti için güzel hayalleri, müjdeli haberleri, milli politikaları olan insanların partisidir. Güzellikte yarışanların, kalitede buluşanların partisidir.

MHP; Türkiye'nin partisidir. Aziz Türk milleti, partine sahip çık, gelecek için seninde bir emeğin olsun...

İrfan Topçu

***

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.

Not: Yazılarınızda isminizi ve kullanılacak mail adresinizi yazmayı unutmayınız.