İSTANBUL (AA) - Türkiye Yürüyüş Milli Takımı, 16. Balkan Şampiyonası'nda 7 madalya kazandı.

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Yunanistan'ın Florina kentinde düzenlenen şampiyonada ay-yıldızlılar 3'ü altın olmak üzere toplam yedi madalya elde etti.

Milli sporculardan Umut Temel 10 kilometre yıldız erkeklerde, Abdülselam İmuk 10 kilometre genç erkeklerde, Kader Dost ise 5 kilometre yıldız kızlarda birinciliğe uzandı.

Milli takımda ayrıca Salih Korkmaz büyük erkekler 20 kilometrede ikinci olurken, İnci Çiçek 5 kilometre yıldız kızlarda, Selman İlhan da 10 kilometre yıldız erkeklerde gümüş madalya elde etti. Millilerin bir diğer madalyası da 10 kilometre genç kadınlarda Meral Kurt'tan geldi. Meral, bronz madalyanın sahibi oldu.

- Jale Başak'tan Türkiye rekoru

Büyük kadınlar 20 kilometre yarışında Jale Başak, 1.44.04'lük derecesiyle Türkiye 23 yaş altı rekorunu kırdı. En iyi derecesini 1,5 dakika geliştiren 20 yaşındaki Jale, geçen ay elde ettiği 10 kilometre 23 yaş altı rekorundan sonra 20 kilometrede de Türkiye rekoruna adını yazdırdı.

Altı disiplinde yapılan şampiyonada 3 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya elde eden Türkiye, madalya sıralamasında zirveyi Yunanistan ile paylaştı.