Fenerbahçe'nin yeni transferi Şilili Mauricio Isla, hedeflerinin bu sezonu şampiyon tamamlayarak, gelecek sezon UEFA Şampiynlar Ligi'nde mücadele etmek olduğunu belirtti.

Fenerbahçe Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Isla, sarı-lacivertli takımın Süper Lig'de 3 sezondur şampiyon olamadığını vurgulayarak, "Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri ve üç yıllık süreçte şampiyon olamama gibi bir durumu söz konusu. Ancak Fenerbahçe, her zaman şampiyon olması gereken ve bunu hedefleyen bir takım. Bizim yolumuz kesinlikle şampiyonluk olmalı." ifadelerini kullandı.

Isla, bu sezon yapılan transferlerle iyi bir takım kurulduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Hedefimiz, bu sezon şampiyon olarak önümüzdeki sezon adımızı Şampiyonlar Ligi'ne yazdırmak. Fenerbahçe'nin dünyanın en güzel organizasyonu olarak adlandırılan Şampiyonlar Ligi'ne geri dönmesinin zamanının geldiğini düşünüyorum. Sezon içerisindeki hedeflerimize ulaşabilmemiz için iyi bir şekilde çalışmak son derece önemli. Daha da fazla çalışmamız gerekecek. Bizim de düşüncemiz elimizden gelenin en iyisini yapmak. Hedeflerimize ulaşabilmek için takımımıza katkı sağlamamız lazım. Ben de yeni bir oyuncuyum ve takım içindeki hedeflerimizin farkındayım. Bu kulübün neler istediğini biliyorum. Bu kulüp şampiyonluk istiyor, Şampiyonlar Ligi'ni istiyor ve biz de bunun için çalışacağız."

"Buradaki seviye ve futbol beni gerçekten şaşırttı"

Türkiye'de oynanan futbolun seviyesinin kendisini şaşırttığını belirten Isla, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe'ye gelmeden önce Türkiye Ligi hakkında bildiğim, en güçlü takımların Fenerbahçe ve Galatasaray olduğu. Türkiye Ligi insanların çok fazla bilgi sahip oldukları bir lig değildir ama buraya geldiğimde buradaki seviye ve futbol beni gerçekten şaşırttı. Fenerbahçe'ye geldiğimden beri yaşayacağımız rekabetin hissiyatı da bizde uyanmaya başladı. Bu durumda beni son derece mutlu eden bir nokta oldu. Fenerbahçe'de çok rekabetçi bir ortam buldum. Bu, hepimiz için güzel olacak. Fenerbahçe'ye geldiğim için hiç pişmanlık duymuyorum. Böyle büyük bir kulübe gelmeye ihtiyacım vardı. Hedefleri yüksek olan bir kulüp."