Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında konuk ettiği Medipol Başakşehir ile 0-0 berabere kaldı.

11. dakikada Yusuf Yazıcı'nın pasında, ceza alanına sokulan Castillo'nun yerden şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

12. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı topla ceza alanı hemen önünde buluşan Yusuf Yazıcı'nın yerden şutunda, kaleci Volkan Babacan meşin yuvarlağın sahibi oldu.

30. dakikada Trabzonspor, önemli bir fırsattan yararlanamadı. Sağ kanattan rakibinden kurtularak hızlı bir şekilde ilerleyen Castillo'nun pasında, Olcay Şahan topu Yusuf Yazıcı'ya çıkardı. Bu futbolcunun ceza alanı içinde dönerek sert şutunda kaleci Volkan Babacan, sol tarafına doğru yatarak meşin yuvarlağı güçlükle çeldi.

31. dakikada Medipol Başakşehir savunmasının uzaklaştıramadığı topla ceza yayı üzerinde buluşan Bero'nun şutunda kaleci Volkan Babacan, bir kez daha meşin yuvarlığı kontrol ederek gol izni vermedi.

38. dakikada Emre Belözoğlu'nun sol taraftan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde iyi yükselen Attamah'ın kafa vuruşunda, kaleci Onur Recep Kıvrak topu kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarı

50. dakikada Castillo'nun pasında, ceza alanı içinde N'Doye'un şutunda kaleye doğru giden top savunmada Caicara'ya çarparak kornere çıktı.

52. dakikada Olcay Şahan'ın pasında ceza yayı üzerinde Yusuf Yazıcı'nın şutunda, savunmaya da çarpan top direğin içine çarparak oyun alanına döndü, daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

54. dakikada Castillo'nun pasında ceza alanı sol çaprazında Yusuf Yazıcı'nın vuruşunda, savunmaya çarpan top az farkla üsten auta gitti.

56. dakikada hızlı gelişen konuk takım atağında, ceza yayı üzerinde Visca'nın kaleye gönderdiği top direğin az farkla üzerinden auta çıktı.

66. dakikada Mas'ın uzaklaştırmak istediği topu sağ çaprazda önünde bulan Visca'nın yerden şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

68. dakikada Mossoro'nun pasında sağ çaprazdaki Visca'nın şutunda top yan direkten döndü.

72. dakikada Emre Belözoğlu'nun sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Visca'nın şutunda top bir kez daha yan direkten döndü.

79. dakikada Medipol Başakşehir, bir pozisyonu daha değerlendiremedi. Mossoro'nun pasında ceza alanı sağ çaprazında Visca'nın şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak yatarak tehlikeyi güçlükle önledi.

82. dakikada Mossoro'nun pasında, ceza alanı dışında Emre Belözoğlu'nun şutunda top az farkla yandan auta çıktı.

90+1. dakikada ceza alanı sağ çaprazında Visca'nın şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak yatarak topu kornere çeldi.

Karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi.

"Başarı için takım olmak gerek"

Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, başarı için takım olmak gerektiğini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yanal, Medipol Başakşehir'i bu sezon gösterdiği performans sebebiyle tebrik etti.

Trabzonspor'un sezon başında birçok problemle uğraştığını ve o dönem bunun üstesinden gelmek için çok çalıştıklarını belirten Yanal, "Trabzonspor'un başarısı için takım olmak gerekiyor. Takım olmanın en önemli unsuru camianın, taraftarın ve medyanın aynı ruhu paylaşması." ifadelerini kullandı.

Devre arası yaptıkları transferlerle, takım olma yolunda önemli adımlar attıklarına değinen Yanal, şunları kaydetti:

"Trabzonspor, çok yeni ve zorlu koşullardan geliyor. Beş senenin acısını ve sıkıntısını yaşıyor. Bunların altını hepimiz çiziyoruz, belirtiyoruz çünkü takım olmak zor. Önümüzde bununla ilgili çok ciddi bir sancı var. Çok ciddi bir uğraş bizi bekliyor. Bütün oyuncular sevilmeye layık. Sahada tüm oyunculara destek vermelisin. Ahmet, Mehmet diye ayırım yapmamalısın çünkü oyuncuların, ilgiye, sevgiye, desteğe ihtiyacı var. Tüm taraftara, camiaya, medyadaki arkadaşlarımızın hoşgörüsüne, desteğine ihtiyacımız var."