Yeni Malatya Stadyumu'nda oynanan mücadelenin 32. dakikasında karşılaşmanın hakemi Arda Kardeşler, Gençlerbirliği ceza sahasına yakın noktada sarı kırmızılılar lehine faul kararı verdi. Yeni Malatyaspor'dan Aytaç Kara atışı kullanmak üzere topun başına geçmeye hazırlanırken Yeni Malatyaspor da baraj kurdu. Bu sırada Ahmet Oğuz, Aytaç Kara'nın frikiği yerden kullanması ihtimaline karşılık ellerini arkadan birleştirerek kurulan barajın arkasına uzandı.

Bu anlar ekranlara yansırken ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Hakem Arda Kardeşler ise Ahmet Oğuz'u uyararak ayağa kalkmasını istedi. Daha sonra topun başına geçen Aytaç Kara, sağ köşeden ağları buldu ve 33. dakikada takımı adına 1-1'lik eşitliği sağladı. Bu pozisyonda ise golden çok akıllarda kalan Ahmet Oğuz'un hareketiydi.

Evkur Yeni Malatyaspor, Gençlerbirliği'ni 4-1'le Geçti

Spor Toto Süper Ligde Evkur Yeni Malatyaspor, evinde karşılaştığı Gençlerbirliği'ni 4-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 27. hafta mücadelesinde Yeni Malatyaspor, konuk ettiği Gençlerbirliği'ni ikinci yarıdaki üstün oyunuyla 4-1 yenerek Başkent ekibini ateşe attı.

Yeni Malatya Stadı'ndaki karşılaşmaya hızlı başlayan Başkent ekibi, 9. dakikada flaş transferi Sessegnon'un golüyle öne geçti: 33'te Aytaç Kara frikikten şık bir vuruşla ilk yarının skorunu ilan etti.

MAÇ 4-1 BİTTİ

İkinci yarıda rakip kalede büyük baskı kuran Malatya temsilcisi 70'te Pereira, 80 ve 90+2'de Gilberto'nun golleriyle sıkıntılı durumdaki rakibini 4-1 mağlup etti.

Son iki haftayı yenilgiyle tamamlayan Yeni Malatyaspor bu sonuçla puanını 37'ye çıkardı. 27 puanda kalan Gençlerbirliği, düşme korkusunu yakından hissetmeye başladı.