Spor Toto Süper Lig'in 26 . haftasında Akhiasr Belediyespor, Medipol Başakşehir'i konuk etti.

7. dakikada Medipol Başakşehir gole yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Ferhat Öztorun’un ceza sahası içine yaptığı ortada Cengiz Ünder’in göğsüyle indirdiği topa Adebayor sert vurdu. Kaleci Lukac meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

19. dakikada bu kez ev sahibi ekip fırsattan yararlanamadı. Özer Hurmacı’nın ortasında savunmadan seken top Vaz Te’nin önünde kaldı. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda kaleci Volkan Babacan topu kornere attı.

23. dakikada Cengiz Ünder’in sağdan ceza alanına ortasında Adebayor çapraz pozisyonda topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

28. dakikada Vaz Te sağ kanattan ceza alanına orta yaptı, Olcan Adın’ın kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

41. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan İrfan Can Kahveci’nin kaleye şutunda kaleci Lukac topa sahip oldu.

45+3. dakikada konuk ekip gole çok yaklaştı. Hızlı gelişen atakta savunmanın arkasına sarkan Cengiz Ünder, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Ceza alanı çizgisi üzerinde Lukac’ın önlediği top Visca’nın önünde kaldı, meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

İlk yarı 0-0 sona erdi.
İkinci yarıya ev sahibi Akhisar Belediyespor etkili başladı. 58. dakikada sol kanatta topla buluşan Özer Hurmacı rakiplerini bir bir çalımladı ve Başakşehir ceza sahası hemen önüne topu yolladı. Başakşehir savunmasının hatasında topu kapan Ricardo Vaz Te, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi.

72. dakikada Akhisar Belediyespor ikinci gole çok yaklaştı. Özer Hurmacı'nın savunmanın arkasına doğru attığı pasta hareketlenen Olcan Adın sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı ancak top kaleci Volkan Babacan'da kaldı.

77. dakikada Adebayor çok net bir fırsattan yararlanamadı. Ceza sahasına yaplan ortada önünde kalan topa vuran Adebayor'un şunutu Lukac kurtardı ve savunma topu kornere gönderdi.  Cengiz'in kullandığı kornerde Yalçın Ayhan topa kafa vurdu ve skoru 1-1'e getirdi.

88. dakikada Çaiçara'nın yaptığı ortaya ikinci yarıda oyuna giren Mehmet Batdal'ın kafa vuruşunu kaleci Lukac rahat bir şekilde kurtardı.

90. dakikada Başakşehir, galibiyet golüne çok yaklaştı ama Visca yararlanamadı. Mustafa Pektemek'İn sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı yerden ortaya Visca dokunamadı ve net bir gol kaçmış oldu.

90+3. dakikada Akhisar Belediyespor, başakşehir kalesine etkili geldi. Savunmadan seken topa Sokol Cikalleshi çok sert vurdu ve skoru 2-1 yaptı.

Kalan dakikalarda da gol gelmeyince Medipol Başakşehir, Akhisar deplasmanında 3 puan bıraktı ve zirve yolunda ağır bir yara aldı.