Süper Lig ekiplerinden Sivasspor ve Kayserispor kulüpleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sivasspor Kulübü Yönetim Kurulu adına "15 Temmuz Şehitlerimize ve Gazilerimize Saygılarımızla" başlığıyla yayımlanan mesajda, 15 Temmuz 2016'da ülkenin bir kahramanlık öyküsüne daha tanıklık ettiği belirtildi.

Hain FETÖ terör örgütünün darbe kalkışmasında aziz milletin onurlu duruşu ve milli iradeye sahip çıkmasıyla alçakların hedeflerine ulaşamadıkları ifade edilen mesajda, şunlar kaydedildi:

"Vatan, devlet, bayrak ve inancı uğruna şehadete koşarak giden bir milletin ferdi olmaktan dolayı ne kadar şükretsek azdır. Büyük Türk milleti, kutsal kabul ettiği değerlere ne zaman bir el uzansa o eli kırmayı bilmiş ve kahramanlık destanı yazarak tüm dünyaya örnek olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün birinci yıl dönümünde, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden 249 aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz."

- Kayserispor Kulübünün mesajı

Kayserispor Kulübü Yönetim Kurulu tarafından yayımlanan mesajda ise Türk milletinin, 15 Temmuz gecesi ülkeyi geri dönülmez bir uçuruma sürüklemeye and içen hainlere karşı destan yazdığı vurgulandı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Tarifi mümkün olmayan bu hainliğin sene-i devriyesinde temsil etmekten onur duyduğumuz Kayserispor camiası adına, 15 Temmuz destanını yazan milletimize şükranlarımı sunuyor, başta Ömer Halisdemir olmak üzere bugüne dek bu vatan uğruna şehitlik mertebesine ulaşan bütün şehitlerimize rahmet, kederli ailelerine ve yakınları ile milletimize sabır, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Kayserispor camiası olarak bizler her zaman devletimizin yanında, milletimizin emrinde olmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun."