Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un teknik direktörü Tamer Tuna, kulüp tesislerindeki antrenman öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, takım olarak iyi yolda olduklarını belirtti.

Başlangıçtan bu yana hedeflerinin, düşüncelerinin lig odaklı olduğunu aktaran Tuna, "Bir ay süren çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Hem orada hem Sivas'taki hazırlıklarımız verimli geçti. Lige kadar olan kısımda bu hazırlıkların sonuçlarını almayı hedefliyoruz. Alanyaspor maçıyla lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz." diye konuştu.

Takıma yeni katılan oyunculara değinen Tuna, şu ifadeleri kullandı:

"Katılacak olan oyuncular da var. Bu yönde çalışmalar devam ediyor. Hem ofansif kanat forvet niteliğinde hem de bir stoper ihtiyacımız var. Ondan sonra tekrar oyuncu ihtiyacımız olur mu onu değerlendireceğiz. Ama oldukça iyi bir seviyedeyiz. Lig başlayana kadar daha da iyi bir seviyeye ulaşacağız. Amacımız Sivasspor'u yukarı taşımak. İyi bir takıma sahibim ve oyuncularım arzulu bir şekilde çalışıyor. Umarım karşılığını alırız."

Tuna, yeni transferlerin takıma kolay uyum sağladığını ve bu konuda şanslı olduklarını dile getirdi.

Kombine kart çağrısı

Taraftara da kombine kart konusunda çağrıda bulunan Tamer Tuna, şunları kaydetti:

"Sivaslılar sayılarının çok olmasıyla her zaman övünürler. Bu kadar az kombinenin satılması benim için sürpriz oldu. Her Sivaslı aile bir kombine sahibi olsa oldukça iyi sayıya ulaşacağız. İstanbul'da yaşadığım mahalleden biliyorum çok fazla Sivas derneği var. Milyonlara ulaşan Sivaslıların cebinde kombine olması lazım. Bunu her zaman söylüyorum. Bu benim çağrımla olacak bir şey de değil. Kendilerinin harekete geçmesi lazım. Geçen sene maçlarda 10 bine yaklaşan seyirci sayısı vardı. Bunun artması lazım. Bu sayı nasıl artar? Bizim de göstereceklerimizle, iyi futbolla, iyi sonuçlarla olabilir. 'Sivaslıyım' diyen herkesin kombine kart alması lazım. Bununla ilgili kulüp de çalışmalar yapıyor. İnşallah bu sayı artacaktır."

Antrenman

Kırmızı-beyazlı ekip, kulüp tesislerinde teknik direktör Tamer Tuna yönetiminde yaptığı antrenmanla yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü.

Isınma ve açma germe hareketleriyle başlayan idmanda, futbolcular 2 grup halinde şut çalışması yaptı.

Antrenman, yarı sahada çift kale maçla sona erdi.

İdmana, izinli Emre Kılınç ile Muhammet Demir katılmadı.