Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gerek operasyonlarımız, gerekse aldığımız tedbirler sayesinde hem örgüte katılanların sayısında hem de terör örgütünün eylem kapasitesinde çok ciddi düşüş yaşanıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Ağrı, Ardahan, Bolu, Diyarbakır, Hatay 7’nci Olağan İl Kongrelerine canlı bağlantı ile katıldı. Milletin umudu olarak uzun ince bir yolda büyük bir aşkla millete hizmet yolunda yaklaşık 20 yıldır yürüdüklerini söyleyen Erdoğan, “AK Parti’yi kurduğumuzda makamlara değil, hizmete talip olmuştuk. AK kadrolar olarak şahsi ikbalimizi değil, milletin çıkarlarını yücelteceğimizin sözünü vermiştik. Bugüne kadar da ülkemize hizmetten, aziz milletimize hizmetkar olmaktan başka hiçbir gaye gütmedik. Vefayı ihmal etmeden, samimiyeti elden bırakmadan, kimseyi dışlamadan dışarıda bırakmadan, gönüller yapa yapa, kalpler kazana kazana davamızı bugünlere getirdik” ifadelerini kullandı.

Bu süreçte yükü çekemeyenlerin, gücü tükenenlerin olduğunu kaydeden Erdoğan, bu zorlu yolculukta egolarına, hırslarına, ihtiraslarına, kibirlerine yenik düşenlerin çıktığını ancak bunların hiçbirine eyvallah etmediklerini belirtti. Millet ile aralarındaki gönül bağının zayıflamasına asla izin vermediklerini vurgulayan Erdoğan, “Yaşadığımız onca saldırıya, ihanete, kumpasa rağmen milletin emanetini yere düşürmedik. Zaferle değil seferle mükellef olduğumuzun bilinciyle davamıza sahip çıkıyoruz. Engelleri aşa aşa, tuzakları boza boza hedeflerimize doğru kararlılıkla yürüyoruz. Kardeşlik hukukunu koruduğumuz, dayanışma ruhunu güçlendirdiğimiz, birlik ve beraberliğimize sahip çıktığımız müddetçe Allah’ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk bulunmuyor. Millet bizden emaneti alıncaya kadar aşkla şevkle azimle ülkeye ve millete hizmet mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Bugün geriye dönüp baktıklarında 2021’in Türkiye’si ile 2002’nin Türkiye’si arasında dağlar kadar fark olduğunu gördüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eski Türkiye krizlerin, korkuların, yasakların, yoksullukların ülkesiydi. Eski Türkiye’de kavga vardı, kaos vardı, kargaşa, huzursuzluk vardı. Eski Türkiye’de gecelik faizlerin yüzde 7 bin 500’leri bulduğu ekonomik buhran vardı. Bugünün Türkiye’si huzurun, barışın, özgürlüklerin, özgüvenin ülkesidir. Bugünün Türkiye’si kalkınmanın, büyümenin, refahın, barışın ülkesidir. Vatandaşına tepeden bakan, ötekileştiren, etnik kimliği, inancı, mezhebi, meşrebi üzerinden ayrım yapan eski Türkiye manzarasına biz son verdik. Demokrasimize vurulan vesayet prangalarını tek tek ortadan kaldırarak milli iradeyi ülkemizde yeniden hakim kıldık. Tüm vatandaşlarımızın özgürlük alanlarını genişleterek cumhurla cumhuriyeti, devlet ile milleti yeniden kucaklaştırdık. Demokraside, hukukta, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, altyapıda velhasıl hayatın her alanında ülkemizi hayal dahi edilemeyen seviyelere taşıdık. 84 milyonun her bir ferdine aynı sevdayla, aynı heyecanla hizmet ettik. İllerimiz arasındaki altyapı farkını önemli ölçüde gidererek, 81 vilayetimizin tamamına aynı nitelikte hizmet götürdük. Bugün Türkiye’nin batısında ne varsa doğusunda da aynısı vardır. Ankara’daki, İstanbul’daki kardeşlerimiz hangi imkanlara sahipse, Hatay’daki, Diyarbakır’daki, Bolu’daki, Ardahan’daki, Ağrı’daki vatandaşlarımız da aynı imkanlara kavuşmuştur. Ardık benim Diyarbakırlı kardeşim sağlık hizmeti için Ardahanlı, Ağrılı genç kardeşim üniversite eğitimi için, Hataylı, Bolulu vatandaşlarım istihdam için başka illere gitmek zorunda kalmıyor. Bu hizmetlerin hemen hepsine kimi zaman çok daha kaliteli bir şekilde kendi şehrinde ulaşabiliyor” diye konuştu.

Türkiye’nin enerjisini ve kaynaklarını tüketen sorunlar ortadan kalktıkça hedeflerine doğru daha hızlı yol alacaklarını ifade eden Erdoğan, terörle mücadele alanında son yıllarda yurt içinde ve yurt dışında atılan adımların olumlu neticelerini görmeye başladıklarını kaydetti. Milletin birliğine ve beraberliğine kasteden alçaklara döktükleri her damla kanın hesabını misliyle sorduklarını vurgulayan Erdoğan, “Nereye saklanırsa saklansınlar, kendilerini güvende hissettikleri yerlerde bütün o teröristleri buluyor, inlerini başlarına geçiriyoruz. Gerek operasyonlarımız, gerekse aldığımız tedbirler sayesinde hem örgüte katılanların sayısında hem de terör örgütünün eylem kapasitesinde çok ciddi düşüş yaşanıyor” dedi.

Bölücü örgüt zemin kaybettikçe doğu ve güneydoğu illeri başta olmak üzere ülkenin tamamında huzur ve güven ikliminin güçlendiğini sözlerine ekleyen Erdoğan, “Bir dönem eli kanlı canilerin cirit attığı dağlarda artık yerli ve yabancı turistler geziyor. Terör örgütünün tehditleri, saldırıları, işçi katliamları dolayısıyla yavaş ilerleyen yatırımlarımız yeniden ivme kazandı. Bölücü örgütün ve siyasi uzantılarının uzun yıllar istismar ettiği konuların hemen tamamı reformlarımız sayesinde çözüme kavuşturuldu. Diyarbakır anneleri gibi evladına, geleceğine, iradesine sahip çıkan cesur insanlarımızın sayısı arttıkça terör meselesini bu ülkenin gündeminden tamamen çıkartacağız. Bu konuda Diyarbakır teşkilatımız başta olmak üzere bölgedeki dava arkadaşlarımın tamamından özel çaba bekliyoruz. Biz doğruları milletimize daha fazla ulaştırırsak bölücü örgüt ve siyasi uzantılarının yalan balonları o derece hızlı sönecektir. Biz sahadaki mevcudiyetimizi güçlü tutarsak bölücü örgüt ve uzantıları milletimizin üzerinde baskı kuramayacaktır” açıklamasını yaptı.

(İlker Turak/İHA)