Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Avusturya kampının son karşılaşması olan Eibar maçı sonrası medyanın karşısına çıktı.

Sezon çalışmalarının başladığı 8 Temmuz'dan bu yana ilk kez açıklama yapan Güneş, takımdan ayrılmak isteyen Jose Sosa için, "Başkan 'hiç bir yere gidemez, futbol hayatı biter' ifadelerini kullandı" dedi.

Tecrübeli çalıştırıcı, Gomez için ise, "Bize geldiğinde pişmanlık duymadı inşallah gittiğinde de pişmanlık duymaz" diye konuştu.

Şenol Güneş, transferi gündemde olan ve Başkan Fikret Orman'ın bizzat menajeri ile görüştüğü Mario Balotelli için ise adeta istemediğini dile getirircesine, "Balotelli için bu güne kadar olumlu bir rapor vermedim, benim gündemimde yok" dedi.

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş'in açıklamaları şu şekilde:

"LİG VE ŞAMPİYONLAR LİGİ İÇİN ÇOK GERİDEYİZ"

"Genel duruma bakarsak eksiklerimiz var, istediğimiz seviyede değiliz. Düşündüğümüz seviyenin çok gerisindeyiz. Performans olarak, oyuncu sayısı olarak geriden geliyoruz. Ama bizimle olan arkadaşlar İstanbul'da da burada da güzel çalıştılar. Ellerinden gelen gayreti gösterdiler. İdman performansı olarak, oyuncuların gayreti olarak iyiyiz ama lig ve Şampiyonlar ligi için çok gerideyiz."

"BAŞKAN, 'SOSA'NIN FUTBOL HAYATI BİTER' DEDİ"

"Hiç bir oyuncunun gitmesini istemediğimi daha önce de söyledim. Ama şartlar itibari ile teknik, ekonomik, idari, psikolojik her türlü karar verilir ona göre de oyuncu alınır. Nihayetinde yönetim ve başkan karar verir. Elimizdeki oyuncuları tutup oynamayan oyuncuları göndermek isteriz. Çok konuşmak istemiyorum çünkü yine speküle edilecek. Elimizde olan oyuncularla en iyisini yapmak için uğraşacağız. Yönetimin de transfer için gayret gösterdiğini biliyorum. Oyuncuların hataları olabiliyor. Sosa'nın en azından burada antrenmanlarda olması gerekiyordu. Ben kendisiyle konuştum. Ben Sosa'yı kaybetmek istemem ama davranışlarını da doğru bulmadığımı söylemeliyim. Oyuncu gelir antrenmana çıkar, gider veya kalır o benimle ilgili değil. Kulübün sahibi değilim çalışanıyım şu anda. Oyuncuya da söyleyeceğim söz burada başarıyı elde ettiğin ve katkı yaptığın dönemin karşılığı olarak Şampiyonlar Ligi'nde olman gerekir. Ama gitmek isterse yönetimle konuşur., Yönetim uygun görürse ki başkanın söylediğini söylüyorum' asla böyle bir şey olmayacak futbol hayatı biter gitmeyecek' dedi. Benim bildiğim o."

"ŞAMPİYONLAR LİGİ DÜZEYİNDE DEĞİLLER"

"Genç takım oyuncularını yetenekleri var ama şu anda Şampiyonlar Ligi düzeyinde hiç biri yok. Şu anda as kadroda olan bir çok oyuncumuzda da böyle sıkıntılar olabilir. Şampiyonlar Ligi kadrosu farklı bir kadrodur. En iyisini istersin. Mesela 4 tane forvetin olacak 4'ü de birbirinin aynısı olmayacak. Ama şartlara baktığınız zaman bazen düşündükleriniz gerçekleşmeyebilir. Biz şu andaki kadroya bakacağız. Eldeki oyuncular var gidip gitmeyeceği belli olmayan oyuncular var."

"GOMEZ BİZE GELDİĞİNDE PİŞMAN OLMAMIŞTI GİTTİĞİ YERDE DE PİŞMAN OLMAZ İNŞALLAH"

"Bir oyuncu gelir kulüpte başlar sonra gider hiç bir şey demem. Ama mazeret üretmesi o oldu bu oldu demesi doğru değil. Gomez olaylar olmadan önce düşündü ki bizimle anlaşmadı. Niye gitti demek doğru değil. Kendisi bize gelmiştir katılmıştır burada kendisini geliştirmiştir, kulübe de katkı yapmıştı. Son kararından kendi adına sorumludur. Bize geldiğinde pişmanlık duymadı, inşallah gittiği yerde pişmanlık duymaz. Giderse de güle güle. Benim söyleyeceğim o. Ama ben kalmasını isterdim tabii ki. Gitti diye de dünyanın sonu değil. Var olan oyuncular var."

"BALOTELLİ İLE İLGİLİ HİÇ OLUMLU GÖRÜŞÜM OLMADI"

"Balotelli ile ilgili çok yazıldı çizildi ama benim hiç gündemimde olmadı. Hiç gündemimde geçmedi. Kolarov da geçmedi İsmail'in gidişinden sonra. Balotelli ile ilgili benim hiç bir olumlu görüşüm olmadı, nasıl olsun bundan sonra. Balotelli'nin bizim takımda olması için ben hiç fikrimi söylemedim."

DHA