SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları için hazırlıklarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 18 Temmuz'da başlayacak olimpiyatlara ev sahipliği yapacak Samsun'un, 21 spor branşında 120 ülkeden 4 bin 210'u sporcu olmak üzere 5 bin 966 kişilik kafileyi ağırlayacağı belirtildi.

Dünyanın 12 gün boyunca Samsun'u konuşacağı ifade edilen açıklamada, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından da tanınan ve 4 yılda bir düzenlenen Deaflympics oyunları için Samsun'un yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiği vurgulandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin, estetik konusunda şehirde önemli çalışmalara imza attığı aktarılan açıklamada, yapılan çalışmalar şöyle sıralandı:

"Şehrin doğu, batı ve güneyindeki Devlet Karayolu kenarlarında bulunan konutları ile Kalkanca, Baruthane, Liman, Cedit, Karasamsun ve Kadifekale mahallelerinin sahile bakan kısımlarında yer alan meskenler, köprülü kavşaklar ve viyadükler, 6 olimpiyat rengine boyanarak estetik açıdan kent farklı ve güzel bir panoramik görünüme kavuşturuldu.

Metruk ve kaçak binaları yıkarak çirkin görüntüleri ortadan kaldıran Büyükşehir belediyesi, boşalan alanları rekreasyonla ağaçlandırdı. Yol kenarlarını tabela çöplüğünden arındıran Belediye, refüjleri yeşillendirdi, kavşakları peyzaj düzenlemeleriyle süsledi ve boş duvarları ise çiçeklendirdi."

Gelecek sporcu, teknik heyet ile turistlere Samsun'un tarihi, turistik ve kültürel güzelliklerini tanıtmak amacıyla Ayvacık Gölü, Kızılırmak Kuş Cenneti, Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu'nda yapılan turizm yatırımlarının tamamlandığı bildirilen açıklamada, kentte dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonunun düzenleneceği hatırlatıldı.

Açıklamada, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt'un görüşlerine yer verilerek, şunlar aktarıldı:

"Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatları ve yakın takibiyle Samsun'u 3 yıldır bu olimpiyata hazırladık. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun Büyükşehir Belediyemiz, olimpiyatların alt ve üstyapı hazırlığına yönelik çalışmaları tamamladı. Bakanlığımız spor tesisleri yapımını büyük oranda bitirirken biz de bunların etrafındaki ulaşım yolları, peyzaj alanları, rekreasyon alanları gibi göze hoş görünmesini istediğimiz alanları düzenledik. Estetik ve modern kent görünümü için yapmamız gereken tüm çalışmaları ve yatırımlarımızı planladığımız takvim çerçevesinde bitirdik."