A Milli Takımı'n başına Rumen teknik direktör Mircea Lucescu getirildi. TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in de katıldığı törende imzalar atıldı.

"BÖYLE BİR SORU OLMAZ"

Sorularının yanıtlandığı sırada, basın mensuplarından gelen Lucescu'nun sağlıyla ilgili soruya ise TFF Başkanı Demirören sert çıktı. Demirören, "Böyle bir soru olmaz, hayır, burada basın toplantısında böyle bir soru olmaz" açıklamasında bulundu. Lucescu ise soruyu soran basın mensubuna "Kaç yaşındasınız. Birlikte yan yana durup fotoğraf çektirelim isterseniz" diyerek cevap verdi.

Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Mircea Lucescu, Milli Takım'ı bırakan Arda için, "Milli Takım'ın Arda'ya, Arda'nın da Milli Takım'a ihtiyacı var, kendisiyle telefonda görüşeceğim." dedi.

TFF'nin Milli Takım için yaptığı teklifi kabul eden  Mircea Lucescu, Milli Takım'ı bırakma kararı alan  Arda Turan'ın dönmesine sıcak bakıyor.

TFF yetkililerinin  Arda Turan'ın yeniden Ay-Yıldızlı formayı giymesi konusunda Rumen teknik adamın nabzını yokladıkları ortaya çıktı.  Lucescu'nun ise "Geri dönmesini isterim" yorumunu yaptığı son kararın ise Arda ile görüşüldükten sonra verileceği öğrenildi.

"MİLLİ TAKIM'IN ARDA'YA İHTİYACI VAR"

Lucescu, kendisi ile imzalanan sözleşme sırasında, "Milli Takım'ın  Arda Turan'a ihtiyacı var,  Arda Turan'ın da Milli Takım'a. Kendisi ile telefonda görüşeceğim" dedi.

Rumen teknik adam  Mircea Lucescu'nun göreve gelmesiyle yeni bir sayfa açılan Milli Takım'da, önümüzdeki günlerde ne gibi değişikliklerin yaşanacağı merak edilirken,  Arda Turan konusuna önemli gelişmeler var.

Fatih Terim ile yaşadığı sorunların ardından  Makedonya maçı sonrasında takım uçağında gazeteci Bilal Meşe'ye, hem fiziki hem de sözlü olarak saldıran Barcelonalı oyuncu daha sonra yaptığı açıklamada Milli Takım'ı bıraktığını açıklamıştı. Gelinen son noktada  Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerinin,  Arda Turan'ın geri dönmesi ile ilgili  Lucescu'nun nabzını yokladıkları ortaya çıktı.

"ARDA'NIN DÖNMESİNİ İSTERİM"

Rumen çalıştırıcının da cevap olarak "Arda'nın dönmesini isterim. İyi ve kaliteli bir oyuncu. Bize önemli bir katkı sağlayacaktır" diyerek kaptanın dönmesine sacak baktığını ifade etti.