A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Mircea Lucescu, Antalya'daki hazırlık maçında Arnavutluk'a 3-2 yenildikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, hazırlık maçında, tecrübeli oyuncuların arkasından gelen yeni oyuncuları görmek istediğini, bu nedenle zor bir maç yaptıklarını söyledi. 

Fizik olarak çok iyi bir ekibe karşı oynadıklarını belirten Rumen teknik direktör, "İlk yarıya bakarsanız oyunun neredeyse hakimiydik, domine ettik oyunu. Çok gol pozisyonları ürettik ama rakip, bizim iki hatamızı değerlendirdi. Sonuçta 3 kere kalemize geldiler. Üçü de gol oldu. Üç hata, bu seviyedeki ekip için çok. Ofansif yönden baktığımız zaman birçok oyuncum şevkle ofansif oyuna katıldı. Biraz daha sakin olup gol paslarını, özellikle ilk yarıda daha dikkatli verebilmeliydik." diye konuştu.

Lucescu, ikinci yarı başında yaptığı değişiklikleri, eski ve yeni sağ ve sol bekler arasındaki farkı görmek için yaptığını ifade etti. Atila iyi oynamasına karşın ilk golde tecrübe hatası yaptığını aktaran Lucescu, Barış'ın ise ofansif açıdan iyi olduğunu, defansif açıdan ise biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu vurguladı. 

Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz

Lucescu, genç oyuncularının oyunlarından memnun olduğunu, kazanmayı çok istediklerini ve sahada savaştıklarını vurgulayarak, daha sonra onların antrenörleriyle konuşup gelişimlerini takip edeceğini söyledi.

Avrupa Şampiyonası'na 1,5 yıllık zamanları olduğunu hatırlatan Rumen çalıştırıcı, şunları kaydetti:

"Kendi kulüplerinde ilk 11'de oynayanlar Milli Takım'a hazır olacak ama çalışmak gerek ve çalışacağız. Defansın göbeğinde oynayan Ertuğrul hariç, defansın göbeğinde oynayan tüm oyuncular 30 yaş üstünde. Çağlar'ı oraya koyduk. Hatalar yapıyor ama her maçta üzerine koyuyor. Diğerleri de Yusuf, Cengiz, Emre Mor gibi birçok oyuncu üzerine koyacak. Beş tane 20 yaşında oyuncum var. Hatta onları U21'e bile göndermeyi düşünüyorum. Oynatmayı düşünüyorum. Bana bunun Türk futbolunda pek olmayan bir şey olduğu söylendi ama ben U21'de kullanmak istiyorum, çünkü yaşları tutuyor. Türk futbolunun bir geleceği var. Yetenekli çok yetenekli oyuncular var. Bunları hepsini birlikte beraber oynatmak lazım." 

"Türk halkına Avrupa Şampiyonası'na gitme sözünü veriyor musunuz" sorusuna Lucescu, "Tabii ki gideceğiz. Bunda problem yok. Benim bir şeyler yapmam lazım. Bu işte hokus pokus yok. Hepimizin üzerine düşen görevler var." diye konuştu.