Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2006'dan bu yana gerçekleştirilen ve eski Cumhurbaşkanlığı Kupası formatında oynanan organizasyon, bir sezon önceki sezonun Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası sahibinin mücadelesine sahne olacak. 2015-2016 sezonunda ligi şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Galatasaray, 9 yıl sonra bu organizasyonda birbirlerine rakip oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda saat 20.45'te başlayacak karşılaşmayı hakem Mete Kalkavan yönetecek.

Kupada ikinci randevu
Beşiktaş ile Galatasaray, bu kupada ikinci kez karşı karşıya gelecek.

TFF tarafından düzenlenen 2006'daki ilk Süper Kupa'da karşılaşan her iki ekip, 9 yıl aradan sonra birbirine rakip olacak.

Beşiktaş ile Galatasaray, 30 Temmuz 2006'da Almanya'nın Frankfurt kentinde yapılan ilk organizasyonda karşılaşmış ve rakibini 1-0 mağlup eden siyah-beyazlı takım, ilk kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı.

İki ekip 12 kez kupa mücadelesine çıktı
Galatasaray ile Beşiktaş, şu ana dek Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve Süper Kupaların finallerinde 12 kez rakip oldu.

Sarı-kırmızılı takım, bu eşleşmelerde 7 kez Beşiktaş'a üstünlük kurarken, siyah-beyazlılar ise 5 kez rakibine geçerek kupaları müzesine götürdü.

Finallerde Galatasaray, ilk 6 maçta Beşiktaş'a üstünlük sağlayarak kupaları kazandı. İki takım arasında son 6 finalin 5'inde ise siyah-beyazlı ekip, rakibine üstünlük kurdu. Bu son 6 finalde Galatasaray, sadece bir kez Beşiktaş'ı geçerek kupayı elde etti.

Konya, ilk kez ev sahipliği yapacak
Süper Kupa, son dönemlerin gözde stadyumu Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanacak.

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki karşılaşmayla Konya, ilk kez Süper Kupa'ya ev sahipliği yapacak.

aa