Yeni sezonda Süper Lig'de top koşturacak olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un maçlarını oynadığı Erzurum Kazım Karabekir Stadı'nda bir süre önce bakım çalışmalarına başlandı.

Stadın saha zemininin havalandırması için vertikal ile kapsül çıkarma çalışması yapılıyor. Bu işlemin ardından biçme, ekim, tohumlama ve kumlama çalışması yapılarak, saha zemini bakıma alınacak.

Sezon öncesi çehresi değişecek mavi-beyazlıların maçlarını oynadığı stat, kısa sürede hazır hale getirilecek.

Stat ve tesis müdürü Yakup Çiltaş ise yaptığı açıklamada, ekip olarak sahada gerekli çalışmaları yaptıktan sonra stadı sezona hazır hale getireceklerini belirtti.

Çalışmaların devam ettiğini anlatan Çiltaş, "Tribünlerde yıkama çalışması yaptık. Bir çok konforu bünyesinde bulunduran stadımız 24 saat kamera sistemi ile izlenmektedir." dedi.

Çiltaş, bu çalışmaların yanı sıra stada yeni eş güdüm toplantı odası ve soyunma odalarına teknik direktör odaları yapıldığını aktardı.

Bu çalışmaların da tam gaz sürdüğünü aktaran Çiltaş, "Stat personelimiz geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi saha zeminini yine Türkiye'nin en gözde stat zeminlerinden biri haline geçirmek için gece gündüz çalışıyor." ifadelerini kullandı.