Galatasaray ve Arsenal'in eski yıldızı Emmanuel Eboue, Türk Ocağı Limasol'e transferi için girdiği sağlık kontrolünde çıkan kan değerleri yüzünden, yeni tetkikler için İngiltere'ye gitti.

HIV VİRÜSÜ OLUP OLMADIĞI HENÜZ BELLİ DEĞİL

Goal'e konuşan menajer Tekin Birinci, Eboue'nin kanında, Türk medyasının iddia ettiğinin aksine, HIV virüsü olup olmadığının henüz belirlenmediğini söyledi.

YENİ KONTROLLER İÇİN İNGİLTERE'YE GİTTİ

Birinci, "Eboue kulüple anlaştı ve onu sağlık kontrollerine götürdük. Kontrollerde kan değerlerinin anormalliği dikkat çekti ve lisansı işleme almadılar. Biz de Eboue'yi yeni kontroller için İngiltere'ye gönderdik." dedi.

"Şu anda HIV virüsü olduğunu söylemek yanlış. İki gün önce Eboue'nin durumunu açıklamıştım. Doğru bile olsa bu şekilde yayınlanmamalıydı."

"KİMSE FELAKET TELLALLIĞI YAPMASIN"

Tekin Birinci daha önce olayı sosyal medya hesabından doğrulamıştı:

"Maalesef Eboue'nin sağlık sorunu gerçek ama hemen felaket tellallığı yapılmasın."

"Kan değerlerinde olumsuzluklar görüldüğü için bu gece İngiltere'ye uçacak, gerekli tetkikler orada yapıldıktan sonra sağlıklı bilgi edinebileceğiz"

HIV VİRÜSÜ NEDİR?

HIV, insanın bağışıklık sistemini etkileyen ve AIDS gibi hastalıklara yakalanmasını kolaylaştıran bir virüstür. İnsan İmmün Yetmezlik Virüsü olarak adlandırılan Human Immunodeficiency Virus'un kısaltmasıdır.