SAMSUN’da düzenlenecek olan Deaflympics Samsun 2017’ye ilk kez katılacak olan Türkiye İşitme Engelliler Kadın Futbol Milli Takımı hazırlıklarını Ankara’da sürdürüyor. Kamp çalışmalarının gayet iyi gittiğini belirten teknik direktör Nihan Su, hedeflerinin öncelikli olarak iyi mücadele etmek ve tecrübe kazanmak olduğunu belirtti.

Türkiye İşitme Engelliler Kadın Futbol Milli Takımı, Samsun’da düzenlenecek olan Deaflympics Samsun 2017’ye ilk kez katılacak. Şubat ayında Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Kadınlar Futsal Türkiye Şampiyonası'nı izleyerek takım kadrosunu oluşturduklarını belirten teknik direktör 36 yaşındaki Nihan Su şunları söyledi:

“Geçen yıl İtalya’da İşitme Engelliler Dünya Futbol Şampiyonası’na katılmış oyuncularımızdan 10'u kadromuzda bulunuyor. Tecrübeleriyle mutlaka bize katkı sağlayacaklardır. Yurt dışından da iki oyuncumuzu dahil ederek 22 kişilik kadromuzu oluşturduk. Dolayısıyla öncelikle kızlarımızın iyi mücadele etmelerini ve olimpiyat ruhuna sahip olmalarını istiyoruz. Onları sportif başarılardan ziyade. evlerinden sahalara indirebilmek bizim için çok önemli bir noktaydı. Bunu başardık. İnanıyorum ki kadın milli takımımız da birkaç yıl içerisinde ses getirecek.”

'İLK 3’E GİRMEYİ HEDEFLİYORUZ'

Takımın tecrübeli oyuncularından ve kaptanlarından Fatma Kavlak da, Dünya Şampiyonası’ndan beri çok daha iyi olduklarını belirtirken “Geçen sezon İtalya’da rakiplerimizi izlemiştim. O günden beri daha iyiyiz. Olimpiyatta ilk 3’e girmeyi hedefliyoruz. Başarının geleceğine inanıyorum” diye konuştu.
Türkiye İşitme Engelliler Kadın Futbol Milli Takımı kadrosunda Kardelen Duran, Bahar Yalçın, Berfin Demir, Berna Çekiç, Büşra Doğruyol, Perihan Derya Dedeoğlu, Dilara Tecimer, Elif Ömür, Fatma Kavlak, Fatma Çapaklı, Müslime Develi, Rabia Erdoğmuş, Rabia Şahin, Raziye Yeşilyurt, Sümeyye Merdivan, Yaren Su, Özlem Aktaş, Yasemin Dönmez, Esra Salahein, Gurbet Yiğiter, Ayşegül Arı, Emine Türk, Şadiye Dellal ve İrem Fatma Kara bulunuyor.