Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklayamaya göre, TÜGVA Ankara İl Temsilciliği Eğitim Koordinatörlüğü'nün düzenlediği "Kariyer Söyleşileri" programına katılan Hamza Yerlikaya, tecrübelerini gençlerle paylaştı. 

Konuşmasına tüm öğrencilere başarılar dileyerek başlayan Yerlikaya, bakanlık olarak gençlere daha kaliteli ve daha iyi hizmet verebilmek amacıyla hiç durmadan yola devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençliğe verdiği öneme dikkati çeken Yerlikaya, "2023, 2053, 2071 hedeflerimize ulaşmak için azimle ve özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi gelecek hedeflerimize ulaşarak, bugüne kadar elde ettiğimiz başarıları taçlandırmak istiyoruz. Bu hedeflerimizi siz inşa ve ihya edeceksiniz." değerlendirmesinde bulundu.

"Sporda ahlak, kararlılık, azim vardır"
Türkiye'de çok yetenekli gençlerin olduğunu vurgulayan Yerlikaya, gençlerin sportif anlamda daha aktif olmaları için spor teşkilatının durmaksızın çalıştığını belirtti. 

Sporun birleştirici gücüne çok inandığını kaydeden Bakan Yardımcısı Yerlikaya, "Sporda ahlak, kararlılık, azim vardır. Spor insanı hayata bağlar, yaşama sevincini artırır, canlı ve güçlü tutar. Sizlere inancımız tam." ifadelerini kullandı.

"Recep Tayyip Erdoğan millet demektir"
Yerlikaya, "tek adam" algısı oluşturmak maksadıyla içeride ve dışarıda yaygın bir kampanya başlatıldığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Milleti ile aynı hizada, omuz omuza yürüyen bir devlet başkanımız var. Recep Tayyip Erdoğan demek millet demek, mazlumların savunucusu, koruyucusu demektir. Güçlü Türkiye evet siz gençlerle olacak, sizlerle yeşerecek. Asla umudunuzu kaybetmeyin. Umut etmek Allah'tan, umutsuzluk şeytandan."