İSTANBUL (AA) - Güreş camiası, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla bir araya geldi.

Sarıyer Mersinli Ahmet Tesisleri'nde düzenlenen etkinliğe, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ile milli güreşçiler katıldı.

Sporcular ile katılımcılar mindere Türk bayraklarının yanı sıra, "Kalbimizle duamızla Mehmetçiğin yanındayız" pankartıyla çıktı.

Burada açıklamalarda bulunan Musa Aydın, Türkiye'nin, ne Suriye'nin ne de başka bir ülkenin bir karış toprağında gözü olmadığını söyledi.

Operasyonu desteklemek üzere bir araya gelmiş olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Bizler bütün dünyaya adaleti, sevgiyi, hoşgörüyü ve kardeşliği hakim kılmış bir milletiz. Bin yıllık tarihimizde hep mazlumun, mağdurun yanında yer almışız ve bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Zeytin Dalı Harekatı, sınırlarımıza, milletimizin birlik ve beraberliğine göz diken, ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine engel olmak isteyen ve o bölgede yaşayan insanları tehdit eden teröristlere karşı başlatılmış bir harekettir. Güreş ailesi olarak bu harekatı destekliyoruz."

Cemil Boz ise Türkiye'nin tarihi boyunca hiçbir zaman zalimin yanında olmadığını dile getirerek, şunları aktardı:

"Milletimiz, nerede mazlum, mağdur varsa, yokluk zamanında bile onların yanında olmayı bilmiş, tarihin en şerefli milletidir. Milletimiz, istiklaline olan aşkından dolayı asla boyunduruk altında bulunmayacağını göstermiştir. Devletine ve vatanına en ufak bir saldırı olduğu zaman, buna karşı dirayetini gösterircesine, sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle, Afrin'deki çapulcu teröristleri oradan defederek, o bölgedeki mağdur ve mazlum insanların refah düzeyini artırmak için yapılan bir barış harekatıdır."

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okunurken, katılımcılar objektiflere asker selamı verdi.