Futbolculuk kariyerinde Galatasaray ve Beşiktaş ile lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonlukları yaşayan Gökhan Zan, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçların önemine dikkati çeken 36 yaşındaki eski milli oyuncu, "Galatasaraylı oyuncuların form grafiği oldukça yüksek. Fenerbahçe'nin de son haftalardaki yükselen performansını göz önünde bulundurursak, keyifli bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. Güzel futbolun ve seyir zevkinin yüksek olmasını temenni ediyorum. Karşılaşmanın centilmence geçmesini diliyorum. Maçlar saha içinde kazanılıyor. Derbilerin favorisi olmaz. Oyuncuların form grafiği, kendi saha ve seyircisi önünde oynayacak olması nedeniyle, derbide Galatasaray daha avantajlı." ifadelerini kullandı.

Gökhan Zan, 2009-2014 yıllarında formasını giydiği Galatasaray'ın ligin ilk 8 haftasında başarılı performans sergilediğini belirterek, "Bunu beklemiyordum. Galatasaray, sezon başında transferlerini tamamlayamadı. UEFA Avrupa Ligi'nden de sürpriz bir şekilde elendi. Bu bir bahane değil. Ona göre hazırlanılmalıydı. Igor Tudor, genç ve istekli bir teknik adam. Şu an her şey istediği gibi gidiyor. Tudor, iyi teknik direktör olmaya aday. Galatasaray, iyi ve karakterli oyunculardan kurulu bir takım oluşturdu. Bunun için yönetimi de kutluyorum." diye konuştu.

"Keyifli bir karşılaşma izleyeceğiz"

Derbide, teknik direktörlerin taktik savaşı vereceğini dile getiren Gökhan Zan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Galatasaray, hücum oynayan ve orta sahası güçlü bir ekip. Devamlı dikine oynayan bir takım hüviyetinde. Sarı-kırmızılıların hücumda kaptıracağı toplar, Fenerbahçeli oyunculara hızlı atak yapabilme imkanı tanıyabilir. Galatasaray, bu yüzden geride sıkıntı yaşayabilir. Mariano, Eboue'den sonra Galatasaray'a transfer edilen en iyi sağ bek. Karakterli, kişilikli ve işini iyi yapan bir oyuncu. Orta sahada oynayan Fernando ve Ndiaye de takıma dinamizm katıyor. Fenerbahçe de yeni bir ekip. Valbuena, ilk haftalarda tek başına bir şeyler yapmaya çalıştı. Valbuena'nın yükünü alabilecek oyuncular yoktu. Son haftalarda ise takımdaki diğer yabancı oyuncuların performansı artmaya başladı. Giuliano ve Dirar'ın form grafiği yükseldi. İki takımda da önemli oyuncular var. Kolay bir maç olmayacak. Keyifli bir karşılaşma izleyeceğiz."

"Galatasaray'ın derbideki en büyük kozu taraftarı"

Gökhan Zan, Türk Telekom Stadı'nda oynanacak karşılaşmada, taraftar faktörünün ön planda olacağını düşündüğünü vurgulayarak, "Galatasaray'ın derbideki en büyük kozu taraftarı olacak. Sarı-kırmızılı ekip, taraftarıyla beraber hareket ettiği müddetçe iç sahada kolay kolay maç kaybetmez." değerlendirmesinde bulundu.