Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut ve Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk'un yanı sıra Galatasaray Yardımcı Antrenörü Ayhan Akman ile sarı-kırmızılı futbolcu Bafetimbi Gomis'i, Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamada, Başkan Gevrek'in Evkur Yeni Malatyaspor'un Göztepe ile oynadığı maçta hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketi, teknik direktör Bulut'un da aynı müsabakada sportmenliğe aykırı hareketi sebebiyle kurula sevk edildiği bildirildi.

Süper Lig'de Galatasaray ile Teleset Mobilya Akhisarspor arasında oynanan maçta tribüne gönderilen teknik direktör Buruk'un, sportmenliğe aykırı hareket ve açıklamaları, Galatasaray'ın yardımcı antrenörü Akman'ın da sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle PFDK'ye sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada, Galatasaray-Teleset Mobilya Akhisarspor maçında kırmızı kart gören sarı-kırmızılı futbolcu Gomis'in kural dışı hareketi, Akhisarsporlu futbolcu Miguel Lopes'in de sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle kurula gönderildiği ifade edildi.

Fenerbahçe, Beşiktaş, Kayserispor, Bursaspor, Evkur Yeni Malatyaspor ve Aytemiz Alanyaspor kulüplerinin de çeşitli nedenlerle kurula sevk edildiği aktarıldı.