ANKARA

Spor Toto 1. Lig'e düşen Gençlerbirliği Kulübünün başkan vekili olan ve kırmızı-siyahlı ekibin pilot takımı Spor Toto 2. Lig'deki Hacettepe'nin de başkanlığını yapan Arif Ölmez, Gençlerbirliği Kulübü başkanlığına adaylığını açıklayan Arda Çakmak'a "görevlerini devretmeyi" teklif etti.

Arif Ölmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada lig devam ederken bazı yöneticilerin ayrılarak muhalefete geçmelerini ve yönetime talip olmalarını demokratik hakları olarak gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Ancak bunun zamanlamasının doğru olmadığını düşünüyorum. Benim kulübümle ilgilenemediğim dönemde daha fazla mesai harcamalarını ve sevdalı oldukları bu renkleri ve armayı sahiplenmelerini isterdim. Ne yazık ki bunları yapmadılar ve sürekli dedikodu ürettiler ve bunlar yetmezmiş gibi daha düne kadar yıllarca beraber çalıştıkları arkadaşlarına yolsuzluk gibi, zimmet gibi suçlamalarda bulundular. Vakit geçirmeden savcılığa suç duyurunda bulunacaklarını başkan adayları vasıtasıyla duyurdular." 

Başkan adayı Arda Çakmak'a "Ben senin ve yanına aldığın bazı arkadaşların niyetinin ne olduğunu biliyorum. Şerefli onurlu insanlar yolsuzluktan, zimmetten bahsederken bunlar kimse çekinmeden cesaretle parmağıyla işaret ederek gösterir ve belgelendirir." sözleriyle seslenen Ölmez, "Biz de biliriz kimmiş bu kan emiciler, hainler, şerefsizler. Ortaya bir laf atarak herkesi potansiyel suçlu olarak göstermek kişiliği gelişmemiş, zavallı insanların işidir. Eğer bir şeyler arıyorsan senin uzağında kalan arkadaşlarında arama, bulamazsın. Hemen burnunun dibinde olanlara bak ve aklı selim hareket et." diye konuştu.

Başkanlık için para teklifi iddiası

Arda Çakmak'ın derdinin İlhan Cavcav'ın ölümünden sonra "İçinde biriktirdiği intikam duygularına esir düşerek hıncını başkalarından çıkarmak ve koltuk sevdası" olduğunu iddia eden Ölmez, "Suskunluğumuzu ve edebimizi muhafaza etmemizi anlayamadı. Türkiye Cumhuriyetinin bir hukuk devleti olduğunu anlayamadı. 'Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar gideceğim' diyerek siyasi iradeye de saygısızlık yaptı." ifadelerini kullandı.

Çakmak'ın başkanlık için değişik mecralara "para teklif ettiğini" de savunun Ölmez, şunları söyledi:

"Gıybetin Allah katında en büyük günahlardan biri olduğunu sen bilmiyorsun belki ama ben biliyorum. Boş yere yalan dolan işlerle uğraşma. Gel önce Hacettepe'de yarım bıraktığın işleri tamamla, görevi sana devredeyim. Gençlerbirliği Kulübü başkan vekilliği görevini de sana devredeyim. En önemlisi de vakit kaybetmeden savcılığa suç duyurusunda bulun. Kulüp yönetimi olarak biz de suç duyurunda bulunacağız."