Süper Lig'in 36. haftasında oynanan Hes Kablo Kayserispor-Gençlerbirliği karşılaşması, 2-2 berabere sonuçlandı.

8. dakikada Alibec'in ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Pedro Henrique kaleciyle karşı karşıya kaldı. Henrique'nin sert şutunu kaleci Übeyt Adıyaman kornere çeldi.

9. dakikada Gençlerbirliği'nin hızlı atağında Candeias topu sağ kanattan ceza sahası içine kadar taşıdı. Candeias'ın sert vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

39. dakikada Kayserispor öne geçti. Avramovski'nin ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Henrique, kaleciyi de çalımlayarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Pozisyon için önce ofsayt bayrağı kalktı, VAR incelemesinin ardından hakem Alper Ulusoy gol kararı verdi: 1-0.

Maçın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı

46. dakikada Gençlerbirliği beraberliği yakaladı. Caza sahası dışında topla buluşan Piris da Motta rakiplerini de çalımlayıp çektiği sert şutta top filelere gitti. 1-1.

50. dakikada Gençlerbirliği üst üste atakları sonucu öne geçen golü attı. Sol kanattan Halil İbrahim Pehlivan'ın ortasında penaltı noktasında topla buluşan Stancu, rakibini de çalımlayıp meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-2.

69. dakikada Candeias'ın yerden pasında ceza sahasında savunma arkasına sarkan Sio, topu auta gönderdi.

80. dakikada Kayserispor beraberliği yakaladı. Muhar'ın etkili ara pasında caza sahası içinde topla buluşun İlhan Parlak, kaleyi cepheden gören noktadan yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı filelere yolladı: 2-2.

"Eksiklerimizi tamamlamaya iyi yanlarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz"

Hes Kablo Kayserispor'un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligin sonuna kadar pes etmeden devam edeceklerini söyledi.

Hamzaoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kendi sahalarında kazanmaları gereken bir maçtan berabere ayrıldıklarını belirtti.

Zaman zaman iyi oynadıkları maçlardan istedikleri sonucu alamadıklarını vurgulayan Hamzaoğlu, bunun için üzgün olduklarını aktardı.

Öne geçtikleri müsabakada skoru koruyamadıklarını vurgulayan Hamzaoğlu, 2-1'lik skorun kendilerini daha da demoralize ettiğini yine de oyuncuların maçı bırakmadığını dile getirdi.

Maç sonunda bir puanla yetinmek zorunda kaldıklarını aktaran Hamzaoğlu "Eksiklerimizi tamamlamaya iyi yanlarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Ligin sonuna kadar mücadele sürecek. Her takım zor. Ligin sonuna kadar pes etmeden devam edeceğiz." İfadelerini kullandı.

Hamzaoğlu, bir gazetecinin gelecek hafta karşılaşacakları Beşiktaş maçı ile ilgili ne düşündüğü sorusu üzerine "Beşiktaş bizim için dikkatli olmamız ve kontrollü olmamız gereken bir maç. Beşiktaş'ın analizini yapıp nasıl oynamamız, hangi oyuncularla oynamamız gerekiyorsa ona göre planımızı yapıp o maçtan da en iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz." dedi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Bizati: "Mücadeleye devam edeceğiz"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özcan Bizati ise müsabakanın ilk ve ikinci yarısının farklı oynandığını belirtti.

İlk yarıda rakiplerine az pozisyon verdiklerini vurgulayan Bizati, "İyi oynadık diye düşünüyorum. Gençler birliği olarak daha ileriye ve iyi oyunlar oynamak istiyoruz. Mücadeleye devam edeceğiz. Altı maçlık bir süre var. Bu süreci iyi değerlendiren takımlar ligde kalacak. En azından gelecek yılın tohumlarını çok daha iyi ekecek." diye konuştu.