SAMORIN (AA) - Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, kulübün sözleşmesini uzatmak istemesi halinde hiç düşünmeden yapılacak teklifi kabul edeceğini söyledi.

Sarı-kırmızılı takımda 7. sezonuna başlayan tecrübeli kaleci, Slovakya'nın başkenti Bratislava'nın Samorin kasabasında kamp yapılan otelde düzenlenen toplantıda, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Galatasaray'da gelecek sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Uruguaylı kaleci, takımda kalmak istediğini vurgulayarak, "Başkanım şu anda gelip, önüme 'Hayatının sonuna kadar Galatasaray'da kalacaksın.' diye bir kontrat koysa hiç düşünmeden imzalarım. Çünkü Galatasaray, İstanbul ve Türkiye bana çok şey verdi. Kendimi burada evimde gibi hissediyorum. Çocuğum da Türkiye'de, İstanbul'da doğacak. O yüzden de çok mutluyum. Umarım ileride o da futbolcu olur ve Galatasaray'da oynar. Futbol olmasa da tenis ya da basketbol olabilir. Mutlaka onun da Galatasaray'da devam etmesini isterim." diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımda çok mutlu olduğunu aktaran Muslera, "Bir futbolcu olarak bir takımda kalıyorsanız, birçok şeyi düşünüyorsunuz. Ben ilk geldiğim beri kendimi evimde gibi hissediyorum. Bu da burada kalmamdaki en büyük etkenlerden biri. Diğer taraftan eğer yurt dışından teklif gelirse önemli olan Galatasaray'ın kararı. Ben burada kendimi mutlu hissediyorum." ifadelerini kullandı.

- "Oyuncuların kulübü yönetmek gibi bir lüksü olamaz"

Fernando Muslera, Galatasaray'da futbolculara dayalı bir düzenin olduğuna yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu konu benim ve arkadaşlarımın canını yakan bir konu. Basın içerdeki olayları bilmeden, 'Kulübü oyuncular yönetiyor, kararı oyuncular alıyor' şeklinde haberler yapıyor. Bir kere herkesin şunu bilmesi gerekiyor; oyuncuların öyle bir gücü yok. Mutlaka fikirlerine danışılacak tecrübeli oyuncular vardır. Bu da çok normaldir. Bir oyuncu veya oyuncu grubunun kulübü yönetmek gibi bir lüksü olamaz. Bu hiçbir takımda olamaz. Öyle bir finansal gücümüz de yok. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil."

- "Bu sene de hedefimiz kupalar kazanmak"

Fernando Muslera, Galatasaray kariyerinde çok sayıda kupa kazandığını hatırlatarak, "Bu senede hedefimiz kupalar kazanmak. Hocamız, fiziksel anlamda çok iyi antrenman yaptıran ve mücadele isteği yüksek takımı oluşturmaya çalışan bir hoca. Her antrenmanda bize bunu aşılıyor. İyi çalıştığımızı düşünüyorum. Başarılı olmak, kupalar kazanmak istiyorsanız özellikle bu dönemi çok iyi geçirmeniz lazım. Her anlamda iyi çalışıyoruz. Umarım bundan önceki sezonlarda olduğu gibi bu sezon da kupalar kazanmaya devam ederiz." değerlendirmesinde bulundu.

Tecrübeli kaleci, geçen sezon yaşadıkları hataları tekrarlamamaları gektiğini anlatarak, "Geçen sezon yaşadığımız hataları en aza indirmemiz gerekiyor. Şampiyon olmak istiyorsak, daha az hata yapmamız gerekiyor. Diğer taraftan daha fazla gol atmamız gerekiyor. Çünkü şampiyon olduğumuz sezonlarda gol sayımız daha yüksekti." şeklinde görüş belirtti.

- "Yeni bir sayfa açtık"

Yeni sezona çok iyi hazırlandıklarını dile getiren Muslera, "Sıfırdan başladık, yeni bir sayfa açtık. Bundan önceki sezonları bir kenara bıraktık. Çok iyi çalışıyoruz ve çok iyi bir havadayız. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız var. Önümüzde hedeflerimiz var. Bu hedefler doğrultusunda en iyi şekilde çalışıyoruz. Çok mutlu ve enerjik olduğumu söyleyebilirim." dedi.

Uruguaylı kaleci, geçen sezon defansif anlamda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Bu sene yeni bir oluşum var. Yeni bir arkadaşımız, Maicon aramıza katıldı. Çok tecrübeli bir oyuncu. Yanında Serdar, Ahmet ve Semih gibi gelişmekte olan oyuncular var. Ben Maicon'un çok olumlu bir transfer olduğunu düşünüyorum. Saha içinde olumlu anlamda agresif ve lider bir oyuncu. O yüzden takıma liderlik yapabilecek bir oyuncu. Umut ediyorum onun da katkısıyla geçen sezon defansif olarak yaşadığımız sıkıntıları yaşamayız." şeklinde görüşlerini aktardı.

- "Gomis ve Belhanda'nın takıma çok katkıları olacak"

Galatasaray'ın yeni transferleri Bafetimbi Gomis ve Younes Belhanda'nın çok kaliteli isimler oluduğunu söyleyen Muslera, "Galatasaray eğer bir oyuncu ile anlaşıyorsa zaten çok iyi bir oyuncu olduğu için anlaşıyordur. Gomis ve Belhanda'nın takıma çok katkıları olacaktır. Bakıldığı zaman tecrübeli oyuncular. Diğer taraftan şunu da unutmamamız lazım; futbol bir takım oyunu. Gomis'in gol atmasını bekliyorsanız ona asist yapmanız lazım. Bu bir bütün, sadece 2-3 oyuncudan bir şeyler beklemeniz doğru olmaz. Yapmamız gereken takım oyununu en iyi şekilde ortaya koymak." diye konuştu.

- "Sneijder'in takımda kalmasını isterim"

Muslera, takımdan ayrılacağı gündemde olan Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder ile ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı:

"Sneijder her şeyden önce çok yakın bir arkadaşım. Uzun senelerdir beraberiz ve çok büyük başarılara imza attık. O yüzden bu konuda karar verecek kişi ben olursam; ben kalmasını isterim. Hatta kariyerinin sonuna kadar kalmasını isterim. Ancak bu, onun, hocanın ve kulübün vereceği bir karar. Benim çok saygı duyduğum, sevdiğim ve kariyerinin sonuna kadar Galatasaray'da kalmasını istediğim bir oyuncu."

- "Ligin kalitesi her geçen sene artıyor"

Uruguaylı kaleci, Spor Toto Süper Lig'in kalitesinin her geçen sezon arttığını dile getirdi.

Muslera, şimdiden bir takımı yeni sezonun şampiyonluk favorisi olarak göstermenin doğru olamayacağını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şampiyonluk favorisi olarak bizi göstermek çok doğru olmaz. Beşiktaş iki sezondur çok iyi işler yapıyor. Fenerbahçe kaliteli bir kadroya sahip ve iyi transferler yaptılar. Sadece üç takımı da şampiyonluk adayı da göstermek doğru değil. Türkiye ligi her geçen sene daha kaliteli hale geliyor. Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Antalyaspor da iyi işler yaptı. Ligin kalitesi ve rekabet seviyesi her geçen sene daha da artıyor. Yurt dışında biraz daha fazla seyredilebilse birçok oyuncunun hiç düşünmeden gelebileceği bir lig olacağını düşünüyorum."

- "Volkan ile çok güzel bir ilişkimiz var"

Fernando Muslera, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel ile iyi anlaştığını anlatarak, "Volkan ile ilk günden beri çok güzel bir ilişkimiz olduğunu düşünüyorum. Kendisine saygım sonsuz. Bence Türkiye'nin idol isimlerinden biri. Bence çok saygı duyulması gereken bir isim. O yüzden buradan da kendisine selam gönderiyorum." şeklinde sözlerini tamamladı.