Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Galatasaray, yarın saat 20.00’de Türk Telekom Stadyumu’nda Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile mücadele edecek. Şifre geride kalan 6 haftada sarı-kırmızılar; 4 galibiyet, 2 mağlubiyetle ikinci sırada yer alıyor. Mavi-beyazlılar ise 2 beraberlik, 4 mağlubiyetle son sırada bulunuyor. 

TARİHLERİNDE İLK RESMİ MAÇ OLACAK 
Galatasaray ile BB Erzurumspor bugüne kadar hiçbir resmi maçta karşılaşmadı. Yarın oynanacak mücadele ile birlikte ilk kez resmi bir müsabakada birbirlerine rakip olacaklar. 

GALATASARAY’A SAHASINDA 22 MAÇTIR KAYBETMİYOR 
Sarı-kırmızılılar ligde Türk Telekom Stadyumu’ndaki en son yenilgisini 2016-2017 sezonun 30. haftasında Kasımpaşa’ya karşı 3-1 skorla aldı. Cimbom’un bu müsabakanın ardından ligde sahasında bileği bükülmedi ve 22 karşılaşmada da mağlubiyet yüzü görmedi. Evinde geride kalan 22 lig maçında 21 galibiyet alan Aslan sadece 1 kez berabere kaldı. 

TERİM’Lİ GALATASARAY EVİNDE PUAN VERMEDİ 
Teknik Direktör Fatih Terim, Galatasaray’ın tekrar başına geçtikten sonra ligde Türk Telekom Stadyumu’nda yenilgi yüzü görmedi. Terim öğrenciler oynadığı 12 karşılaşmada da 3 puan aldı. Sarı-kırmızılılar söz konusu müsabakalarında 8’inde de gol yemedi. 

LİGİN EN GOLCÜ TAKIMI GALATASARAY 
Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 6 haftada Galatasaray, attığı 14 golle bu alanda zirvede yer alıyor. Sarı-kırmızılılar bu 14 golün 11’ini sahada oynadığı maçlardaki kaydetti. Aslan’da golleri Eren Derdiyok (3), Garry Rodrigues (2), Emre Akbaba (2), Serdar (2), Onyekuru (2), Fernando (1) ve Sinan Gümüş (1) attı. Ayrıca ligin ilk haftasında deplasmandaki Ankaragücü karşılaşmasında Ankara ekibinden Bakary Kone kendi kalesine gol atmıştı. 

BELHANDA’NIN CEZASI BİTİYOR 
Ligin 4. haftasında Trabzonspor maçında kırmızı kart gören Galatasaray’ın Faslı futbolcusu Younes Belhanda, 3 maç müsabakalardan men cezası almıştı. Belhanda, Kasımpaşa, Akhisarspor karşılaşmalarında bu cezasını çekmişti. Yıldız futbolcu, BB Erzurumspor maçından sonra takımdaki yerini alabilecek.