Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Adanaspor'u 4-0 yendi.

Sarı-kırmızılı ekip, 25. dakikada Podolski, 47. dakikada Rodrigues, 56 ve 59. dakikalarda Selçuk İnan'ın penaltılardan golleriyle sonuca gitti.

Ligde bir önceki maçında Trabzonspor'a 2-0 yenilen Galatasaray, Adanaspor karşısında 3 puana uzanarak, zorlu Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe müsabakaları öncesi moral buldu.

- Lig ikinciliği için ümitlendi

Adanaspor galibiyetiyle ligde puanını 49'a çıkaran Galatasaray, lig ikinciliği için yeniden ümitlendi.

Sarı-kırmızılılar bu sonuçla, lig ikincisi olan ve gelecek hafta karşılaşacağı Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını 4'e indirdi.

Medipol Başakşehir'in haftayı puansız kapatmasının ardından önemli bir galibiyet elde eden Galatasaray, gelecek hafta konuk olacağı rakibini yenmesi durumunda fark 1 puana düşecek.

Spor Toto Süper Lig'i 2. bitiren takım, ön eleme oynayarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansı yakalayacak.

- Duran topların vazgeçilmezi Selçuk İnan

Adanaspor ağlarını penaltı vuruşlarıyla iki kez havalandıran Selçuk İnan, sarı-kırmızılı ekipte duran topların vazgeçilmez ismi konumunda.

Sarı-kırmızılı formayla bu sezon ligde 6 gole ulaşan Selçuk, bu gollerin 4'ünü penaltılardan, 2'sini ise serbest vuruşlardan kaydetti.

- Rodrigues ligde golle buluştu

Galatasaray'ın devre arasında Yunan ekibi PAOK'tan kadrosuna kattığı Garry Rodrigues, ligdeki ilk golünü Adanaspor karşısında buldu.

Maçın 47. dakikasında attığı şık golle sarı-kırmızılı ekibi 2-0 üstünlüğe taşıyan Rodrigues, ligde siftah yapmış oldu.

Rodrigues, Ziraat Türkiye Kupası'nda Anagold 24 Erzincanspor ile İstanbul'da yapılan maçta da bir gol kaydetmişti.

- Altı maç sonra gol yemedi

Adanaspor'u 4-0 yenen Galatasaray, ligde 6 maç sonra bir karşılaşmayı gol yemeden tamamladı.

Ligde son olarak 19. haftada 6-0 kazanılan Akhisar Belediyespor müsabakasında kalesini gole kapatan sarı-kırmızılı ekip, ardından oynadığı 6 karşılaşmada da rakiplerinin gol sevinci yaşamasını önleyememişti.

- Ligin en golcü iki takımından biri

Galatasaray, Adanaspor ağlarını 4 kez havalandırarak ligin en golcü iki takımından biri konumuna geldi.

Sarı-kırmızılı ekip, alınan bu skorun ardından ligde 50 golü bulunan lider Beşiktaş'ı yakaladı.

- De Jong, 3 maç sonra

Sarı-kırmızılı ekibin Hollandalı futbolcusu Nigel de Jong, 3 maç sonra süre aldı.

Ligde son olarak Beşiktaş derbisinde oynayan, yaşadığı sakatlığın ardından da Antalyaspor, Gençlerbirliği ve Trabzonspor maçlarında süre alamayan De Jong, Adanaspor müsabakasının 78. dakikasında Yasin Öztekin'in yerine oyuna dahil oldu.

- Sneijder ikinci yarıda girdi

Teknik direktör Igor Tudor'un Adanaspor karşısında yedek soyundurduğu Wesley Sneijder, ikinci yarıda oyuna girdi.

Herhangi bir sakatlığı bulunmamasına karşın ilk 11'de tercih edilmeyen Sneijder, 68. dakikada Semih Kaya'nın yerine maça dahil oldu.

- Adanaspor'da iki oyuncu sakatlandı

Adanaspor'da Mustafa Samican Keskin ve Ahmet Dereli, sakatlık yaşayarak maçı tamamlayamadı.

Maçın 18. dakikasında girdiği bir ikili mücadelede ceza sahası önünde sakatlık geçiren Mustafa Samican Keskin, tedavisinin ardından bir süre daha oyunda kalmasına karşın, 23. dakikada sahadan alındı. Bu oyuncunun yerine Tevfik Altındağ maça dahil oldu.

Müsabakanın 73. dakikasında sakatlık yaşayan Ahmet Dereli, sekerek saha kenarına geldi ve oyuna devam edemedi. Ahmet Dereli'nin yerine 76. dakikada Cem Özdemir oyuna girdi.

- Üst üste 15. maçta da kazanamadı

Konuk ekip, ligde Galatasaray'a karşı oynadığı üst üste 15. maçta da galip gelemedi.

Sarı-kırmızılı ekip karşısında ligdeki son galibiyetini, 1989-1990 sezonunun ilk yarısında, 14 Ekim 1989'da evinde 1-0'lık skorla alan turuncu-beyazlılar, ardından oynadığı 15. müsabakada da 3 puan elde edemedi.

Adanaspor, yapılan son 15 maçın 10'unu yitirirken, 5'inde ise berabere kaldı.


 

- On bin futbolsever izledi

Galatasaray-Adanaspor karşılaşmasında tribünler büyük oranda boş kaldı.

Müsabakayı 10 bin 5 biletli seyircinin takip ettiği duyuruldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

17. dakikada Selçuk İnan'ın yaptığı ortada, ceza sahasında kaleci Itandje'ın kontrol edemediği top yandan az farkla kornere gitti.

21. dakikada Rodrigues'in pasında ceza alanı önünde topla buluşan Podolski'nin yerden attığı sert şutta, meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

25. dakikada Galatasaray öne geçti. Selçuk İnan'ın ceza sahasının sol çaprazından yaptığı ortada, arka direkte iyi yükselen Podolski kafa vuruşunu yaptı. Top, kaleci Itandje'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 1-0

43. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında, Yasin Öztekin'in sağdan ortasında Eren Derdiyok penaltı noktası önünden kafa vuruşunu yaparken, kaleci Itandje son anda topu üstten kornere çeldi.

Galatasaray, maçın ilk yarısını 1-0 önde bitirdi.

47. dakikada Galatasaray skoru 2-0 yaptı. Eren Derdiyok'un pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Rodrigues, yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

54. dakikada Adanaspor ceza sahasında Linnes, Digao'yla girdiği mücadelede yerde kalınca hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı noktasını işaret etti. 56'ncı dakikada penaltıyı kullanan Selçuk İnan, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-0

58. dakikada Galatasaray bir penaltı daha kazandı. Yasin Öztekin'in soldan yaptığı ortada hakem Yaşar Kemal Uğurlu, Vinicius'un ceza sahasında topa elle müdahalede bulunduğu gerekçesiyle penaltı verdi. 59'uncu dakikada Selçuk İnan, kullandığı ikinci penaltıda da topu filelere yolladı: 4-0

72. dakikada Sneijder'in uzun pasında sağ çaprazdan ceza sahasına giren Rodrigues'in, kaleci Itandje'ın üzerinden aşırttığı top yandan auta gitti.

78. dakikada Cem Özdemir'in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, kaleci Muslera köşeye giden topu yumruklayarak çıkardı.

90. dakikada Linnes'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Eren Derdiyok'un kötü vuruşunda, meşin yuvarlak üstten farklı şekilde auta çıktı.

Galatasaray, karşılaşmayı 4-0 kazandı.