MANİSA (AA) - Spor Toto Süper Lig'de 32. hafta mücadelesinde deplasmanda Teleset Mobilya Akhisarspor'u 2-1 mağlup eden Galatasaray, zirvedeki yerini korudu.

Spor Toto Akhisar Stadı'nda konuk olduğu Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında 15. ve 19. dakikalarda Garry Rodrigues'in golleriyle 2-0 üstünlük kuran Galatasaray karşısında Teleset Mobilya Akhisarspor, Soner Aydoğdu ile bir penaltı vuruşundan faydalanamadı. İlk yarıyı 2-0 önde tamamlayan sarı-kırmızılı ekip karşısında Teleset Mobilya Akhisarspor, ikinci yarının başında Serdar Aziz'in kendi kalesine attığı golle skoru 2-1'e getirdi.

Galatasaray'ın Gomis'le bir penaltı vuruşundan faydalanamadığı müsabakadan sarı-kırmızılı ekip 2-1 galip ayrıldı.

- En yakın rakipleriyle puan farkı 3

Bu galibiyetle puanını 69'a çıkaran Galatasaray, 32. hafta maçlarını tamamlayan Medipol Başakşehir'le puan farkını 3'e çıkardı. Fenerbahçe ile 3 puanlık farkı koruyan sarı-kırmızılı ekip, 1 maçı eksik Beşiktaş'ın 7 puan önünde yer aldı.

Gelecek hafta Evkur Yeni Malatyaspor'u konuk edecek Galatasaray, son hafta Göztepe ile İzmir'de karşılaşacak.

- Üst üste 4. galibiyet

Ligde Gençlerbirliği'ne yenildikten sonra Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş ve Teleset Mobilya Akhisarspor maçlarını kayıpsız geçen sarı-kırmızılı ekip, art arda 4. galibiyetine imza attı.

Galatasaray bu sezon 16. deplasman maçının ardından dış sahada topladığı puanı 23'e çıkardı.

- Rodrigues'in 9. golü

Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında takımını ilk 2 golüne imza atan Garry Rodrigues, bu sezon ilk kez bir maçta 2 gol birden attı. Geçen hafta da Beşiktaş filelerini havalandıran Rodrigues, toplamda 9. golüne ulaşırken, bu gollerin 6'sını deplasman maçlarında kaydetti.

- Serdar Aziz kendi kalesine gol attı

Galatasaray'da Serdar Aziz, 50. dakikada kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşadı. Sarı-kırmızılı ekipte ligin ilk devresinde İstanbul'da oynanan karşılaşmada da Maicon Roque kendi kalesine gol atmıştı.

- Feghouli cezalı

Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında bu sezon 4. sarı kartını gören Sofiane Feghouli cezalı duruma düştü. Feghouli 33. haftadaki Evkur Yeni Malatyaspor maçında forma giyemeyecek.

- İki takım da birer penaltı kaçırdı

Karşılaşmanın ilk yarısında Teleset Mobilya Akhisarspor, ikinci devrede ise Galatasaray birer penaltı vuruşundan faydalanamadı. Bu sezon 3. kez penaltı vuruşunu değerlendiremeyen Galatasaray'da Gomis, ligin ikinci devresindeki Atiker Konyaspor ve Beşiktaş maçlarının ardından 3. kez penaltı atışını golle sonuçlandıramadı.

- Akhisarspor ikinci kez penaltı kaçırdı

Bu sezon daha önce Göztepe karşısında Yevgen Seleznov'la bir penaltı atışından faydalanamayan Teleset Mobilya Akhisarspor'da Soner Aydoğdu 33. dakikada kullandığı penaltı vuruşunu gole çeviremedi. Soner Aydoğdu'nun bu sezon 4 penaltı golü bulunuyordu.

Karşılaşmanın son bölümünde yedek kulübesinde kırmızı kartla cezalandırılan kaleci Milan Lukac, 10 Mayıs Perşembe günü Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'ye karşı forma giyemeyecek.

Haftayı mağlubiyetle kapatan ve 36 puanda kalan Teleset Mobilya Akhisarspor'un düşme hattındaki 33 puanlı Osmanlıspor'la puan farkı 3'e indi.

Ev sahibi takım taraftarları yedikleri 2. golden sonra, bir süre ayağına top geldiği sırada Dany’yi protesto etti. Müsabakanı ikinci yarısında Selçuk İnan'ın kullandığı köşe vuruşundan önce sahaya bir ayakkabı fırlatıldı.

Müsabakanın son bölümünde Miguel Lopes ile Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim arasında yaşanan diyaloğun ardından Galatasaray yedek kulübesi de Miguel Lopes'e tepki gösterdi. Hakem Ali Palabıyık, Miguel Lopes'i sarı kartla cezalandırdı.

Müsabakanın ardından iki çocuk sahaya girdi. Gomis sahaya giren çocuklardan birine formasını hediye etti.