EDİRNE (AA) - Dünya şampiyonu milli güreşçi Yasemin Adar, Edirne'de öğrencilerle bir araya geldi.

Bahçeşehir Koleji'nde düzenlenen etkinliğe katılan Yasemin Adar, kariyeriyle ilgili açıklamalarının yanı sıra öğrenci ve öğretmenlerin sorularını cevapladı.

Bir öğretmenin, Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı'nın final maçına değinerek yönelttiği "Maça çıktığınızda neler düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Yasemin şunları söyledi:

"Ampute Milli Takımı'na çok büyük destek sağlanmadığını düşünüyorum açıkçası. Bize futbolun ayakla değil yürekle oynandığını gösterdiler. Millet olarak gurur verici bir olay yaşadık. Umarım destekleri artar, daha iyi yerlere gelirler ve dünya şampiyonu olurlar. Ben de maça çıkmadan önce çok heyecanlanıyorum. Tabii ki benim arkamda da Türk milletinin dualarının olduğuna inanyorum ve beni sonuna kadar desteklediklerine eminim. Türk bayrağını göndere çekmek ve İstiklal Marşı'nı her defasında okutmak bilinciyle maça çıkıyorum. Bu zamana kadar çıktığım bütün müsabakalarda bunu düşündüm."

Yasemin, dünya şampiyonu olabilmek için her gün canla başla çalıştığını dile getirdi. Emek ve alın terinin, başarının sırrı olduğunu belirten milli sporcu, Türk bayrağını gururla dalgalandırmayı sürdüreceğini kaydetti.

2013 Akdeniz Oyunları'nda altın madalya elde ettiğini aktaran Yasemin, "Bu başarıyı yakaladıktan sonra, ülkemi ve kendimi daha iyi yerlere getirebilirim, diye düşündüm. Dönüm noktam kesinlikle 2013 Akdeniz Oyunları'dır." diye konuştu.

Desteğinden dolayı eski olimpiyat şampiyonu Hamza Yerlikaya'ya teşekkür eden Yasemin, onu örnek aldığını vurguladı.

Dünya Kız Çocukları Günü'nü kutlayan Yasemin, spora erken yaşlarda başlanması gerektiğini ifade etti.

Kolejin müdürü Mahmut Bozkurt da yaptığı konuşmada, özellikle kız öğrencilerin başarılı kadın sporcuları örnek alması gerektiğini söyledi.