Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe, Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Kadıköy'deki mücadeleyi Sarı Lacivertli ekip 2-1 kazanırken maçta 4 kırmızı kart çıktı.

Bu skorun ardından sarı-lacivertliler puanını 11'e yükseltirken, Beşiktaş 13 puanda kaldı.

Sarı-lacivertliler 2004/2005 sezonundan bu yana Ülker Stadyumu'nda kaybetmediği Beşiktaş'a karşı bir kez daha üstünlük kurarken, siyah-beyazlı takım 3 maç sonra Kadıköy'de gol attı.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 6. haftasındaki Beşiktaş derbisinde ilk 11'inde bir değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Ülker Stadı'nda oynanan derbide Kocaman, geçen hafta deplasmanda 4-1 kazandıkları Aytemiz Alanyaspor maçının kadrosunda zorunlu bir değişiklik yaptı.

Kocaman, Alanya deplasmanında ilk yarıda sakatlanan Nabil Dirar'ın yerine ilk 11'de sahaya Mehmet Ekici'yi çıkardı.

- Volkan Demirel 10 yıl sonra derbide yedek

Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, 10 yıl sonra ilk kez Süper Lig'de bir derbide yedek kaldı.

Tecrübeli file bekçisi Süper Lig'de 19 Mayıs 2007'de oynanan Galatasaray derbisinde kaleyi Serdar Kulbilge'ye kaptırmıştı. Volkan daha sonra Fenerbahçe'nin Süper Lig'de oynadığı 42 derbi maçta da kaleyi korumuştu.

Volkan, 10 yıl sonra Süper Lig'de yine bir derbide yedek kulübesinde oturdu.

Volkan Demirel, bu sürede Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan bazı derbilerde ya yedek beklemiş ya da sakatlığı nedeniyle kadroda yer almamıştı.

- Kalede 26 yıl sonra yabancı futbolcu

Fenerbahçe'de, 26 yıl sonra ilk kez bir yabancı file bekçisi lig derbisinde kaleye geçti.

Son olarak 1990-1991 sezonunun son haftasında Beşiktaş karşısında 11 Mayıs 1991'de oynanan derbide Almanların efsane kalecisi Toni Schumacher, Fenerbahçe'nin kalesini korumuştu.

Daha sonraki sezonlarda Süper Lig'deki derbi maçlarda Fenerbahçe'nin kalesini hep yerli kaleciler korurken, bu seriyi Kamerunlu Carlos Kameni bozdu.

Kameni, 26 yıl sonra bir lig derbisinde Fenerbahçe'nin kalesini korumuş oldu.

Fenerbahçe'de bu sürede Fabiano Ribeiro, lig derbilerinde oynamazken 2015-2016 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray karşısında kaleye geçmişti.

- Skrtel derbiye yetişmedi

Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Martin Skrtel, Beşiktaş derbisine yetiştirilemedi.

Geçen hafta Aytemiz Alanyaspor deplasmanında da oynamayan Skrtel, hafta içi takım antrenmanlarının sadece ilk bölümüne katılabilmişti.

Yapılan son kontrolün ardından sağlık ekibi, tecrübeli stoperin Beşiktaş derbisinde forma giymemesine karar verdi.

Skrtel'in dışında Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Nabil Dirar ile Robin van Persie de kadroda yer almadı.

Sakatlığı düzelen Mehmet Topal ise maç kadrosuna dahil edildi.

- Fenerbahçe'de 7 futbolcunun ilk derbi heyecanı

Fenerbahçe'de 7 futbolcu, Türkiye'de ilk kez derbi heyecanı yaşadı.

Sarı-lacivertlilerin kadrosuna bu sezon kattığı Kameni, Isla, Neto, Mehmet Ekici, Giuliano, Valbuena ve Janssen, ilk kez Fenerbahçe formasıyla derbi heyecanı yaşadı.

- Caner Erkin'e tepki

Fenerbahçeli taraftarlar, eski futbolcuları Caner Erkin'e tepki gösterdi.

Sarı-lacivertli formayı 2010-2016 yıllarında giyen Caner, Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra ilk kez Kadıköy'e geldi.

Sarı-lacivertli taraftarlar, Caner'e tepki göstererek milli futbolcu aleyhine tezahüratlar yaptı.

Öte yandan Fenerbahçeli taraftarlar, derbi maçta takımını yalnız bırakmadı. Tribünlerin tamamını dolduran taraftarlar, takımlarına büyük destekte bulundu.

Maçtan önce de Kadıköy'de koreografi gösterisi yapıldı. Okul Açık Tribünü'nde kartonlarla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün görseli oluşturuldu. Daha sonra başında miğfer olan Fenerbahçe formalı gladyatörün bulunduğu resim açıldı. Resmin altında ise "Çubukluyla yapılanlar sonsuzlukta yankılanır." yazılı büyük bir pankart açıldı.

- Lucescu derbiyi izledi

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, derbiyi statta izledi.

Lucescu'ya milli takım yardımcı antrenörü Tayfur Havutçu da eşlik etti.

- Şili Milli Takımı Teknik Direktörü Pizzi, Kadıköy'de

Şili Milli Takımı Teknik Direktörü Juan Antonio Pizzi, derbi maçı izlemek için İstanbul'a geldi.

Pizzi, milli takımdan futbolcuları Fenerbahçeli Mauricio Isla ve Beşiktaşlı Gary Medel'i Kadıköy'deki derbide yakından takip etti.

Portekiz Milli Takımı Yardımcı Antrenörü Jorge Rosario da maçı izledi. Derbide Fenerbahçe'de Neto, Beşiktaş'ta ise Pepe ile Quaresma, Portekizli futbolcular olarak sahada yer aldı.

- Voleybolcular tur attı

Spor Toto Erkekler Şampiyonlar Kupası'nda Halkbank'ı 3-1 mağlup ederek kupayı kazanan Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, Kadıköy'de taraftarının önüne çıktı.

Maçtan önce kupayla tribünleri dolaşan voleybolculara, taraftarlar alkışlarla destek verdi.

Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, derbi mücadelesinde geçen haftaya göre iki farklı isme yer verirken, Gary Medel'in de yerini değiştirdi.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı nedeniyle Atiker Konyaspor maçında görev alamayan Oğuzhan Özyakup ile kırmızı kart cezası sebebiyle forma giyemeyen Dusko Tosic, derbi mücadelesinde ilk 11'de şans buldu.

Oğuzhan'ın yokluğunda Atiker Konyaspor karşısında görev alan Tolgay Arslan, Fenerbahçe karşısında yedek soyundu. Bu oyuncunun orta sahada savunmaya dönük görevini Oğuzhan yerine getirdi.

- Tosic, ilk 11'de

Kardemir Karabükspor maçında kırmızı kart gören ve cezası nedeniyle Atiker Konyaspor karşılaşmasında takımını yalnız bırakan Dusko Tosic, derbi mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıktı.

Tosic, diğer karşılaşmalarda olduğu gibi Pepe ile savunmanın göbeğinde görev aldı.

TOSİC'İN CEZASI SONA ERDİ, ADRİANO SAKAT

Beşiktaş'ta Süper Lig'in 4'üncü  haftasında oynanan Kardemir Karabükspor maçında kırmızı kart gören Dusko Tosic'in cezası sona erdi. Geçtiğimiz hafta oynanan Atiker Konyaspor maçında cezasını çeken Tosic, derbi maçta Şenol Güneş tarafından görevlendirildi. 

Siyah-beyazlı ekipte Adriano Correia Fenerbahçe derbisinde takımı yalnız bıraktı. Atiker Konyaspor karşılaşmasında sakatlanan Adriano, derbi maçta forma giyemedi.

BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ 8 KİŞİ İLE KADIKÖY'DE

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Kadıköy'e gelmeyeceğini daha önce açıklamıştı.

Fenerbahçe derbisine siyah-beyazlı kulüpten 2'nci Başkan Ahmet Nur Çebi, yöneticiler Ahmet Ürkmezgil, Metin Albayrak, Hakan Özköse, Cihat Kumuşoğlu, Berk Hacıgüzeller, Emre Kocadağ ve Hüseyin Mican Ülker Stadyumu'na geldiler.

DERBİ STADI DOLDURDU

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Ülker Stadyumu'nda oynanan maça yoğun ilgi gösterildi. 52 bin 500 kişi kapasiteli statta 2 takım taraftarları da kendilerine ayrılan yeri tamamına yakın doldurdu. 

- Medel bu sefer sağ bek oynadı

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Güneş, geçen hafta stoperde şans bulan Gary Medel'i derbi mücadelesinde farklı bölgede görevlendirdi.

Orta saha, stoper ve sağ bekte oynama özelliğine sahip olan Medel, Adriano Correia'nın sakatlığında ilk 11'de şans buldu ve savunmanın sağında oynadı.

Gökhan Gönül'ün sakatlığında Beşiktaş'ta son 3 haftada 3 farklı isim sağ bekte görev aldı. Siyah-beyazlı ekipte 4. haftadaki Kardemir Karabükspor maçında Necip Uysal, bu bölgede forma giyerken, 5. haftadaki Atiker Konyaspor karşısında Adriano aynı şekilde şans buldu. Fenerbahçe ile oynanan derbi maçında ise Medel, bu görevi yerine getirmeye çalıştı.

- Caner Erkin, eski takımına karşı ilk kez oynadı

Beşiktaş'ta sol bekte şans bulan Caner Erkin, siyah-beyazlı formayla Fenerbahçe'ye karşı ilk derbi heyecanını yaşadı.

Uzun yıllar sarı-lacivertli takımda forma giyen ve 2016-2017'nin başında İtalya'nın Inter takımına transfer olan ancak aynı sezonda kiralık olarak Beşiktaş'a gelen Caner, yaşadığı uzun sakatlık nedeniyle geçen sezonki Fenerbahçe karşılaşmalarında forma giyememişti.

- Pepe ve Medel'in ilk derbisi

Siyah-beyazlı ekibin sezon başında kadroya dahil ettiği Pepe ile Medel, yeni takımlarında ilk derbi maçına çıktı.

Beşiktaş savunmasındaki önemli isimlerden Pepe'nin yanı sıra son 2 haftada farklı görevleri yerine getiren Medel, Süper Lig'deki ilk derbi heyecanını Fenerbahçe'ye karşı yaşadı.

- Lens, eski takımına karşı yedek soyundu

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Jeremain Lens, eski takımına karşı yedek soyundu.

Geçen sezon kiralık olarak Fenerbahçe'de oynayan ve 2017-2018'de geçici transferle siyah-beyazlı ekibin kadrosuna dahil edilen Lens, Ülker Stadı'ndaki mücadeleye yedekler arasında başladı.

Beşiktaş'ta ayrıca Tolga Zengin, Utku Yuvakuran, Matej Mitrovic, Necip Uysal, Fatih Aksoy, Orkan Çınar, Mustafa Pektemek ve Alvaro Negredo, yedekler arasında yer aldı.

- Siyah-beyazlı taraftarlar da maçı izledi

Derbi mücadelesinde siyah-beyazlı takımı, taraftarları da yalnız bırakmadı.

Vodafone Park'tan otobüslerle toplu olarak Kadıköy'e gelen 2 bine yakın Beşiktaşlı taraftar, kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.

- Caner, diz çökerek Beşiktaşlı taraftarları selamladı

Beşiktaşlı taraftarlar, derbi maç öncesi tribünlere ilk olarak Caner Erkin'i çağırdı.

Siyah-beyazlı taraftarların olduğu tribünün önüne giden Caner'in diz çökerek, Beşiktaşlıları alkışlaması dikkati çekti. Tecrübeli oyuncunun bu tavrı sonrası Fenerbahçeli taraftarlar, oyuncuya yönelik yoğun protestoda bulundu.

Derbide 3 puan Fenerbahçe'nin

Fenerbahçe, Süper Lig'in 6. haftasındaki derbide Beşiktaş'ı 2-1 yenerek bu sezon ilk kez üst üste 2 maç kazandı.

Ülker Stadı'nda oynanan maça taraftar desteğini de arkasına alarak iyi başlayan Fenerbahçe, aradığı golü 20. dakikada buldu. Vincent Janssen'in, Gary Medel'le girdiği mücadelede yerde kalmasıyla penaltı kazanan Fenerbahçe, Giuliano de Paula'nun golüyle 1-0 öne geçti. Beşiktaş'ta 43. dakikada Ricardo Quaresma, Fenerbahçe'de ise 45. dakikada Luis Neto kırmızı kart gördü ve sarı-lacivertliler soyunma odasına 1-0 öne gitti.

Toplam 5 kırmızı, 9 sarı kartın çıktığı gergin maçta Fenerbahçe, Jannsen'in 86. dakikadaki penaltı golüyle 2-0 üstünlüğü yakaladı. Beşiktaş bu gole 1 dakika sonra Ryan Babel'le cevap vermesine rağmen sarı-lacivertliler sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Fenerbahçe, bu skorla üst üste 2. galibiyetini alarak, 6. haftada puanını 11'e yükseltti. Ligdeki ilk yenilgisini Fenerbahçe'den alan Beşiktaş ise 13 puanda kaldı.

- Kadıköy'de 7 maç sonra galibiyet

Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda 7 maç sonra kazandı.

Kadıköy'de son galibiyetini ligde 30 Nisan'da Çaykur Rizespor karşısında elde eden Fenerbahçe, daha sonra iç sahada ligde 4, kupada 1, Avrupa'da ise 2 maçı galip bitirememişti.

Fenerbahçe, Kadıköy'deki 145 günlük galibiyet hasretini Beşiktaş derbisiyle dindirmiş oldu.

- Kalesini gole kapatamıyor

Fenerbahçe, oynadığı son 18 resmi karşılaşmada da kalesinde gol gördü.

Geçen sezon oynadığı son 8 resmi karşılaşmanın tamamında kalesinde gol gören Fenerbahçe, bu sezon yaptığı 10 maçta da kalesini gole kapatamadı.

Sarı-lacivertliler, en son geçen sezon deplasmanda Galatasaray'a karşı oynadığı lig müsabakasından 1-0'lık galibiyetle ayrılmış ve kalesinde gol görmemişti.

- Son 9 derbiyi kaybetmedi

Fenerbahçe, oynadığı son 9 derbi maçı da kaybetmedi.

Son olarak 27 Eylül 2015'te deplasmanda Beşiktaş'a 3-2 yenilen sarı-lacivertliler, daha sonraki 9 derbide beş galibiyet ve dört beraberlik aldı.

- Giuliano yine penaltıdan

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Giuliano, sarı-lacivertli formayla 2. golünü de penaltıdan kaydetti.

Geçen hafta Aytemiz Alanyaspor karşısında kazanılan penaltıyı gole çeviren Brezilyalı orta saha, derbide de beyaz noktadan gol buldu.

- Bir penaltı golü de Janssen'den

Fenerbahçe, derbideki ikinci golünü yine penaltıdan bu sefer Janssen'in ayağından buldu.

Geçen hafta Aytemiz Alanyaspor maçında sarı-lacivertli formayla ilk kez gol sevinci yaşayan Hollandalı futbolcu, Beşiktaş derbisini de boş geçmedi.

Öte yandan Fenerbahçe, bu sezon Trabzonspor ve Aytemiz Alanyaspor maçlarından sonra Beşiktaş karşısında da kazandığı penaltıları gole çevirmeyi başardı. Fenerbahçe, 6 haftada 4 penaltı kazandı.

- Neto ve İsmail Köbaşı kırmızı kart gördü

Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Luis Neto ile İsmail Köybaşı kırmızı kart gördü.

Maçın 45. dakikasında hızlı gelişen Beşiktaş atağında, son adam pozisyonundaki Neto, Cenk Tosun'la girdiği mücadele sonrası hakem Ali Palabıyık tarafından doğrudan kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

Portekizli futbolcu, Fenerbahçe'yle çıktığı 3. resmi maçında kırmızı kart görmüş oldu.

Neto'nun kırmızı kart görmesiyle Fenerbahçe'de stopere Neustaedter'in yanına Josef de Souza geçti.

Maçın 88. dakikasında ise Fenerbahçe'de İsmail Köybaşı kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı.

- Caner Erkin'e sert tepki

Fenerbahçeli taraftarlar, eski futbolcuları Caner Erkin'e maç içinde sert tepki gösterdi.

Sarı-lacivertli ekipte 6 sezon oynayan Caner, Beşiktaş formasıyla Kadıköy'de çıktığı ilk maçta yoğun tepkilerle karşılaştı.

Caner, özellikle köşe vuruşu kullanmaya gittiğinde taraftarların sahaya attığı yabancı maddelere maruz kaldı. Atılan yabancı maddelerden dolayı korneri kullanmakta zorlanan Caner, önüne düşen bir pet şişeyi de tribünlere fırlattı.

Taraftarlar, top ayağına geldiğinde sürekli ıslıkladığı Caner'e maç boyunca da aleyhte tezahüratlarda bulundu.

Fenerbahçeli taraftarlar, geçen sezon sarı-lacivertli formayı giyen Jeremain Lens'e de ıslıklarla tepki verdi.

- Kocaman yönetiminde 300. gol

Fenerbahçe, Aykut Kocaman'ın teknik direktörlüğü döneminde 300. golünü attı.

Fenerbahçe'yi 2010-2013 yıllarında çalıştırdıktan sonra sarı-lacivertli ekipte bu sezon tekrar teknik direktörlük görevini üstlenen Kocaman, takımının başında 300. gol sevincini yaşadı.

Kocaman yönetiminde 161. resmi maçına çıkan Fenerbahçe'nin 300. golünü atan isim ise Janssen oldu.

- Futbolcular sevinci taraftarla yaşadı

Fenerbahçeli futbolcular, galibiyet sevincini taraftarıyla yaşadı.

Maçın son düdüğüyle orta sahada toplanan futbolcular, kaptan Volkan Demirel'in öncülük etmesiyle taraftarla ortak tezahüratlar yaptı.

Beşiktaş, derbide ağır yara aldı

Beşiktaş, Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı derbi maçta ağır yara aldı.

Ülker Stadı'ndaki karşılaşmada sarı-lacivertli rakibine 2-1 mağlup olarak bu sezonki ilk yenilgisini alan siyah-beyazlı takımda Ricardo Quaresma, Atiba Hutchinson ve Oğuzhan Özyakup kırmızı kart görürken, Şenol Güneş de tribüne gönderildi.

Beşiktaş, rakibinin iki penaltı golüyle sahadan mağlup ayrıldı. Bu sezon 6 maçta 4 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi alan siyah-beyazlı ekip, 13 puanda kaldı.

- Son 5 derbide galibiyeti yok

Siyah-beyazlı ekip, Fenerbahçe ile yaptığı son 5 derbi maçta galibiyet alamadı.

Rakibini derbide son olarak 2015-2016'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 3-2 mağlup eden Beşiktaş, söz konusu sezonun ikinci yarısındaki mücadelede ise sarı-lacivertli ekibe 2-0 yenildi.

Geçen sezon ligin ilk yarısında Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan siyah-beyazlılar, ikinci yarıdaki karşılaşmadan ise 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Beşiktaş, 2016-2017 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'nda rakibiyle sahasında yaptığı karşılaşmayı ise 1-0 yitirdi. Siyah-beyazlılar, bu sezonun ilk derbi mücadelesinde ise sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

- Galibiyet serisi bitti

Beşiktaş'ın ligdeki galibiyet serisi de bu sonuçla sona erdi.

Ligin 2. haftasında Kasımpaşa ile deplasmanda 2-2 berabere kaldıktan sonra Bursaspor, Kardemir Karabükspor ve Atiker Konyaspor karşılaşmalarından galibiyetle ayrılan siyah-beyazlı ekip, 6. haftada Fenerbahçe'ye mağlup oldu.

- Babel'in golü yetmedi

Siyah-beyazlı ekibin mevcut kadrosunda Fenerbahçe'ye ilk golü Ryan Babel attı.

Hollandalı oyuncu, 87. dakikada fileleri havalandırdı ancak bu gol galibiyet için yeterli olmadı.

- Beşiktaş, 3 sezon sonra deplasmanda gol attı

Beşiktaş, Fenerbahçe deplasmanlarında 3 sezon sonra golle buluştu.

Rakibiyle Kadıköy'de yaptığı derbi maçlarda geride kalan 3 sezonda gol bulamayan siyah-beyazlı ekip, bu hasretini Babel ile sonlandırdı.

Fenerbahçe deplasmanında son golü 2013-2014 sezonunda rakibiyle 3-3 berabere kalarak atan Beşiktaş, sonraki 3 sezonda oynadığı 3 derbi maçı gol bulamadan tamamladı. Kadıköy'de 2014-2015'te sarı-lacivertli ekibe 1-0 yenilen siyah-beyazlı takım, 2015-2016'daki mücadeleden ise 2-0 mağlup ayrıldı. Beşiktaş, geçen sezon deplasmandaki derbi maçı ise 0-0 beraberlikle tamamlamıştı.

- İlk yarıda sahada gerginlik yaşandı

Karşılaşmanın 20. dakikasında Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Fenerbahçe çalıştırıcısı Aykut Kocaman arasında tartışma yaşandı.

Saha kenarında iki teknik adamın birbirlerine dönerek hararetli bir şekilde tartışması dikkati çekti.

Maçın 22. dakikasında ise sarı-lacivertlilerin yaptığı faul sonrası hakeme tepkide bulunan Beşiktaşlı oyuncularla bunu protesto eden Fenerbahçeli futbolcular arasında gerginlik oldu. Yaşanan gerginliğin ardından siyah-beyazlı takımda Oğuzhan Özyakup, sarı-lacivertli ekipte ise Vincent Janssen sarı kart gördü.

- Şenol Güneş de atıldı

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş de karşılaşmayı tamamlayamadı.

Güneş, mücadelenin 66. dakikasında Pepe'nin Valbuena'ya yaptığı hareket sonrası hakem Ali Palabıyık'a sert tepki gösterdi. Dördüncü hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun yanına giderek tepkili şekilde konuşan Şenol Güneş, 67. dakikada Palabıyık tarafından tribüne gönderildi.

- Quaresma, 3 dakikada kırmızı kart gördü

Beşiktaş'ın tecrübeli ismi Ricardo Quaresma, 3 dakikada üst üste gördüğü iki sarı kartın ardından takımını 10 kişi bıraktı.

Maçın 41. dakikasında rakibine yaptığı hareketle ilk sarı kartını gören Quaresma, 43. dakikada ikinci sarının ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Beşiktaş'ta 5. sezonunu geçiren tecrübeli oyuncu, Süper Lig kariyerinde 5. kez takımını yalnız bıraktı. 2011-2012 sezonunda Bursaspor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında kırmızı kart gören Quaresma, 2015-2016'da ise Trabzonspor ve Bursaspor karşılaşmalarında aynı şekilde cezalandırıldı. Ricardo Quaresma, bu sezon ise Fenerbahçe karşısında takımını 10 kişi bıraktı. 36'ncı dakikada ilk sarı kartını gören Atiba Hutchinson, 85. dakikada penaltıya sebebiyet verirken bir sarı daha aldı ve kırmızı kartla takımını 9 kişi bıraktı. Maç içinde sarı kart gören Oğuzhan Özyakup ise karşılaşmanın bitmesinin ardından hakem Ali Palabıyık'a tepkisi sonrası bir sarı daha aldı ve kırmızı kartla cezalandırıldı.

Siyah-beyazlı takım, bu sezon ikinci kez bir lig mücadelesini eksik tamamlamak zorunda kaldı. Beşiktaş'ta Kardemir Karabükspor maçında Dusko Tosic, kırmızı kartla cezalandırıldı. Derbi mücadelesinde ise Quaresma, Hutchinson ve Oğuzhan aynı durumu yaşadı.

- Kartlar havada uçuştu

İki takım arasındaki derbi maçı yine gergin geçti.

Ligin 6. haftasındaki derbi mücadelesinde toplam 5 kırmızı kart çıktı. Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma, Atiba Hutchinson ve Oğuzhan Özyakup, Fenerbahçe'de ise Luis Neto ile İsmail Köybaşı kırmızı kartla cezalandırıldı.

İki takımın son 15 sezonda yaptığı 42 resmi maçtaki kırmızı kart sayısı 33'e çıktı. Bu süre içindeki 35'i Süper Lig, 5'i Türkiye Kupası, 2'si de TFF Süper Kupa olmak üzere 42 maçta Beşiktaş'tan 20, Fenerbahçe'den ise 13 futbolcu kırmızı kart gördü.

Ligin 6. haftasındaki derbi maçta toplam 9 sarı kart çıktı. Fenerbahçe'de Janssen, Mehmet Ekici, Alper Potuk, Josef de Souza, Beşiktaş'ta ise Caner Erkin, Gary Medel, Ryan Babel, Alvaro Negredo ve Dusko Tosic sarı kartla cezalandırıldı.

- Babel ile Tolgay tartıştı

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında siyah-beyazlı ekipte Ryan Babel ile Tolgay Arslan arasında tartışma çıktı.

Fenerbahçe'nin kazandığı serbest vuruşta iki oyuncunun sert bir şekilde konuştuğu görüldü.

Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının yenilgisine rağmen oyuncuları tribüne çağırarak destek verdi.

MAÇ

STAT: Ülker Stadyumu

HAKEMLER: Ali Palabıyık, Cem Satman, Serkan Olguncan

FENERBAHÇE: Carlos Kameni - Mauricio Isla, Luis Neto, Roman Neustadter, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 75 İsmail Köybaşı), Josef de Souza, Ozan Tufan, Mehmet Ekici (Dk. 46 Mehmet Topal), Giuliano, Mathieu Valbuena (Dk. 69 Alper Potuk), Vincent Janssen

BEŞİKTAŞ: Fabri - Gary Medel (Dk. 81 Tolgay Arslan), Pepe, Dusko Tosic, Caner Erkin, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Anderson Talisca (Dk. 58 Alvaro Negredo), Ricardo Quaresma, Ryan Babel, Cenk Tosun (Dk. 77 Jeremain Lens)

GOLLER: Dk. 20 (P) Giuliano, Dk. 86 (P) Vincent Janssen - Dk. 87 Ryan Babel (Beşiktaş)

İLK YARI

11'inci dakikada Fenerbahçe tehlikeli geldi. Giuliano'nun pasında sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım, ceza sahası içine girdi. Hasan Ali'nin dar açıdan yaptığı vuruşta Fabri başarılı oldu.

14'üncü dakikada Fenerbahçeli Giuliano'nun kullandığı köşe vuruşunda Luis Neto kafayı vurdu, top yandan dışarı gitti.

17'inci dakikada Beşiktaş kısa paslarla tehlikeli geldi. Medel'in pasında ceza sahası yayı civarında topla buluşan Quaresma sert bir vuruş yaptı, top üstten dışarı çıktı.

18'inci dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Janssen'e gelen uzun top sonucunda Gary Medel ile hava mücadelesine giren Hollandalı oyuncu yerde kaldı, hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi.

20'nci dakikada penaltı için topun başına gelen Giuliano, golü buldu ve sarı-lacivertli ekibi 1-0 öne geçirdi.

32'inci dakikada Beşiktaşlı Quaresma'nın duran topta içeri kestiği topu Pepe indirdi, Atiba altıpasta kafayı vurdu. Top az farkla dışarı çıktı.

34'üncü dakikada Fenerbahçe kontra atak yakaladı. Mehmet Ekici ile hızlı çıkan sarı-lacivertliler, Valbuena'nın ortasında Ozan Tufan ile gole çok yaklaştı. Havadan gelen topa vole vuran Ozan, topu üstten dışarı gönderdi.

35'inci dakikada bu kez Beşiktaş hızlı geldi. Oğuzhan'ın ceza sahasına gönderdiği topta Ricardo Quaresma topa kontrol ettikten sonra vurdu. Meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

43'üncü dakikada Beşiktaş 10 kişi kaldı. 41'inci dakikada ilk sarı kartını gören Quaresma, 43'te Mehmet Ekici'ye yaptığı hareketin ardından 2'nci sarı kartını gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

45'inci dakikada ise bu kez kırmızı kart Luis Neto'ya çıktı. Ali Palabıyık, son adam olduğu gerekçesiyle, Cenk Tosun'u düşüren Neto'yu oyundan attı. Fenerbahçe de 10 kişi kaldı.

İlk yarı 1-0'lık Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI


53'üncü dakikada Giuliano sağ kanatta topla buluştu. Brezilyalı oyuncunun içeri yerden sert kestiği topa gelişine vuran Ozan Tufan, kaleyi bulamadı.

54'üncü dakikada Beşiktaşlı Medel sol kanatta topu aldı, rakibinden sıyrıldı. Şilili oyuncunun sol ayağıyla yaptığı vuruş auta gitti.

63'üncü dakikada Medel'in ceza sahasına çevirdiği topta Caner Erkin topu kontrol etti. Tecrübeli oyuncunun vuruşu savunmadan sekti.

65'inci dakikada Oğuzhan Özyakup'un kullandığı köşe vuruşunda Cenk Tosun kafayı vurdu ancak Carlos Kameni topu çıkardı.

67'nci dakikada hakeme tepki gösteren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçın hakemi Ali Palabıyık tarafından tribüne gönderildi.

76'ncı dakikada Fenerbahçe Ozan Tufan ile hızlı çıktı. Ozan'ın pasında topla buluşan Alper rakibinden sıyrılarak ceza sahasına girdi. Alper'in sert pasında top Ozan Tufan'a çarptı ve direkten döndü.

85'inci dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Giuliano'nun vuruşunda top Atiba'nın eline çarptı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Atiba Hutchinson, 2'nci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 9 kişi bıraktı.

86'ncı dakikada topun başına geçen Janssen topu filelere gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

87'nci dakikada Beşiktaş farkı 1'e indirdi. Ceza sahasına gelen hava topunda Negredo meşin yuvarlağı kafayla indirdi, Ryan Babel yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi: 2-1.

88'inci dakikada Fenerbahçeli İsmail Köybaşı da kırmızı kart gördü. İsmail'in Oğuzhan'a yaptığı sert hareketin ardından Palabıyık tecrübeli oyuncuya kırmızı kart gösterdi ve Fenerbahçe'yi 9 kişi bıraktı.

Mücadelenin kalan bölümünde gol sesi çıkmazken, Fenerbahçe sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Maçın bitiş düdüğünün ardından, Beşiktaşlı oyuncu Oğuzhan Özyakup da 2'nci sarıdan kırmızı kart gördü.