Fenerbahçe Kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada, Veselinovic'in, Atina'daki özel bir hastanede vefat ettiği belirtildi.

Açıklamada, haberin derin bir üzüntüyle alındığı ifade edilerek, "Acılarını en içten duygularımızla paylaştığımız hayatını kaybeden Todor Veselinovic’in ailesi ve yakınlarına taziye dileklerimizi iletiyor, başta camiamız olmak üzere Veselinovic’in tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz." denildi.

103 gollü takımın teknik direktörüydü

Veselinovic, Fenerbahçe'nin tarihe geçen 1988-1989 sezonunda 103 golle elde ettiği şampiyonluğun mimarı oldu.

Futbolculuk döneminde Yugoslavya'nın en önemli golcülerinden olan "Toza" lakaplı Veselinovic, Kolombiya Milli Takımı, Yugoslavya Milli Takımı, Yunanistan temsilcisi Olympiakos gibi ekiplerde görev yaptı.

Veselinovic, 1984-1985 sezonunun başında Fenerbahçe teknik direktörlüğüne getirildi. O sezon Fenerbahçe, aynı puanda olan rakibi Beşiktaş'ın önünde averajla şampiyonluğa ulaştı. Veselinovic, Türkiye'deki ilk sezonunda şampiyonluk yaşamasına rağmen Fenerbahçe'den ayrıldı.

Aradan geçen sürede Yunanistan'da takım çalıştıran Veselinovic, 1988-1989 sezonunda yeniden Fenerbahçe'nin başına geçti.

Sarı-lacivertliler, o sezon Aykut Kocaman, Oğuz Çetin, Turhan Sofuoğlu ve Hasan Vezir'in yer aldığı kadroyla gol rekoru kırarak 103 golle şampiyon oldu. Sırp teknik direktör 1990 yılına kadar Fenerbahçe'nin başında kaldı.

Türkiye'de kısa süreli olarak Gaziantepspor ve Karşıyaka'da da teknik direktörlük yapan Veselinovic, 1997'de Sebastiao Lazaroni'nin görevine son verilmesinin ardından başkan Ali Şen tarafından yeniden takımın başına getirildi. Tecrübeli teknik adam, iki kez şampiyonluk yaşadığı Fenerbahçe'deki 3. döneminde beklentilerin altında kaldı ve sezon sonunda sarı-lacivertli takımla yolları ayrıldı.

Fenerbahçe'deki 3. döneminden sonra Yunanistan'a dönen Veselinovic, birkaç takımda daha görev yaptıktan sonra teknik adamlık kariyerini sonlandırmıştı.