Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşma, sarı-lacivertlilerin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

19. dakikada ön alanda pres yaparak topu rakibinden kapan Dirar, ceza sahasında meşin yuvarlağı müsait durumda bulunan Giuliano'ya aktardı. Giuliano'nun vuruşunda, top üst direkten döndü. Pozisyonun devamında Mehmet Topal'ın şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

31. dakikada Fernandao, Dirar'ın ortasında penaltı noktasının solunda kafayla topu müsait durumda bulunan Giuliano'ya indirdi. Brezilyalı oyuncunun şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

32. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Giuliano'nun pasında Attamah'tan seken topla ceza sahasına giren Fernandao, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

45+2. dakikada Visca'nın kullandığı köşe atışında Chedjou topa kafayı vurdu. Kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı kornere çeldi.

56. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan hareketlenen Isla'nın bekletmeden yaptığı ortada kale sahası üzerinde iyi yükselen Fernandao'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-2

82. dakikada ön alanda presle topu kazanan De Souza, meşin yuvarlağı Chahechouhe'ya aktardı. Bu oyuncunun ara pasıyla ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Dirar'ın vuruşunda, Volkan Babacan ayaklarıyla topu çıkardı.

Maçta başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe puan farkını 2'ye indirdi

Fenerbahçe, bu sonuçla puanını 41'e yükseltti ve 43 puanlı Medipol Başakşehir'e yaklaştı.

İkili averaj Fenerbahçe'ye geçti

Fenerbahçe, galibiyetin yanı sıra rakibi karşısında ikili averajda üstünlüğü ele geçirdi.

Sezonun ilk yarısındaki maçı sahasında 3-2 kaybeden Fenerbahçe, rakibini deplasmanda 2-0 yenerek avantajı ele geçirdi. Sezon sonunda puan eşitliği durumunda Fenerbahçe, rakibinin önünde yer alacak.

Fenerbahçe seriyi 20 maça çıkardı

Fenerbahçe, yenilmezlik serisini 20 maça yükseltti.

Ligde 14 haftayla en uzun yenilmezlik serisine sahip takım konumunda bulunan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 6 karşılaşmada mağlup olmadı.

Son mağlubiyetini geride kalan yıl 29 Eylül'de Süper Lig'de Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında 1-0'lık sonuçla yaşayan sarı-lacivertli ekip, daha sonraki 20 resmi maçta 14 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

2010 yılından sonra ilk galibiyet

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'i deplasmanda 2010 yılından sonra ilk kez yendi.

Bu karşılaşma öncesi sarı-lacivertliler, rakibi karşısında ligdeki son deplasman galibiyetini 27 Kasım 2010'da 1-0'lık skorla almıştı. Bu karşılaşmadan sonra deplasmanda oynanan 5 müsabakada 4 yenilgi ve 1 beraberlik yaşayan Fenerbahçe, rakibi karşısında uzun süreli galibiyet hasretini de dindirmiş oldu.

Fernandao 2 yıl sonra

Fenerbahçe'nin Brezilyalı santrforu Fernandao, Süper Lig'de 2 yıl sonra bir maçta 2 gol birden attı.

Brezilyalı futbolcu, Süper Lig'de 100. maçında iyi bir performans ortaya koydu. Tecrübeli futbolcu, karşılaşmanın 32 ve 56. dakikalarında sahneye çıkarak Medipol Başakşehir filelerini havalandırdı.

Süper Lig'de en son 24 Ocak 2016'da Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor'u 2-1 yendiği maçta 2 gol birden atan Fernandao, bu performansını 2 yıl sonra tekrarlayabildi.

Valbuena ilk kez oyuna giremedi

Fenerbahçe'nin Fransız futbolcusu Mathieu Valbuena, bu sezon Süper Lig'de kadroda olduğu bir maçta ilk kez forma şansı bulamadı.

Alper sakatlandı

Fenerbahçe'de Alper Potuk, sakatlanarak son bölümde oyundan çıktı.

Medipol Başakşehir'in 31 maçlık serisi sona erdi

Sahasındaki son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 25. haftasında Osmanlıspor'a karşı 3-2'lik sonuçla yaşayan Medipol Başakşehir'in ligde evindeki 31 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. 

Beş maçlık yenilmezlik serisi de bitti

Medipol Başakşehir'in, Fenerbahçe mağlubiyetiyle ligdeki 5 maçlık yenilmezlik serisi de bitti. 

Ligde son yenilgisini 15. haftada Demir Grup Sivasspor'a karşı deplasmanda 1-0'lık sonuçla yaşayan turuncu-lacivertliler, Antalyaspor, Kasımpaşa, Bursaspor ve Kardemir Karabükspor'u mağlup etmiş, geçen hafta ise deplasmanda Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kalmıştı. 

Arda yerini Bajic'e bıraktı

Medipol Başakşehir formasıyla ilk kez bir maça 11'de başlayan Arda Turan, ikinci yarıda yerini Riad Bajic'e bıraktı. 

Abdullah Avcı, mücadelenin 74. dakikasında Arda'nın yerine Bajic'i oyuna sürdü. Arda'nın görev yaptığı sol kanada ise Stefano Napoleoni geçti.