15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen anma programında bir araya gelen eski milli futbolcular, 249 şehit için ter döktü. Aralarında  Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin ve Tanju Çolak gibi isimlerin olduğu eski milli futbolcuların yer aldığı, eski hakemlerden Ahmet Çakar yönettiği maçta goller milli birlik ve beraberlik için atıldı. 


Beşiktaş Belediyesi ve Ortaköy Spor Kulübü tarafından Beşiktaş'taki Levent Spor Tesisleri'nde, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle bir anma programı düzenledi. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın evsahipliğinde düzenlenen etkinliğe, aralarında Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin, Tanju Çolak, Ogün Temizkanoğlu ve Turhan Sofuoğlu gibi isimlerin olduğu eski milli futbolcular ve eski hakem Ahmet Çakar ile 15 Temmuz şehidi Batuhan Ergin'in ailesinin yanı sıra CHP ve AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanları ile davetliler katıldı.  Anma töreni, saygı duruşu ve, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, şehitler için yapılan dualar ile devam etti. 

"15 TEMMUZ HAYATIMIZDA DERİN İZLER BIRAKAN ÖNEMLİ BİR TARİH"

Törende konuşan Murat Hazinedar, 15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye tarihinin en zor günlerinden birinin yaşandığını söyledi. Hazinedar, "15 Temmuz, bir devletin istikbaline, istiklaline, milletin geleceğine dair büyük bir darbe girişimiydi. 15 Temmuz hayatımızda derin izler bırakan önemli bir tarih. O hain darbe girişimi önlemek için sokağa çıkan demokrasimiz uğruna canlarını feda eden 249 insanımıza Allah'tan rahmet diliyor, yüzlerce gazimizi saygıyla anıyorum" dedi. 

RIDVAN DİLMEN: VATAN İÇİN ÖLEBİLECEKLERİNİ GÖRDÜK

Eski futbolcular adın akonuşan Rıdvan Dilmen ise darbe girişiminin birinci yılında 249 şehidin acısının halen daha yüreklerde olduğunu belirtti. Dilmen, " Ulu Önder Atatürk'ün büyük zorluklarla kurduğu cumhuriyetimizi korumak adına geçen yıl bugün yaşanan bu hain saldırıda vatandaşlarımızın ülkemizi ne kadar sevdiğini, vatan için ölebileceklerini gördük. Bizler eski futbolcular olarak milli takımda forma giydik, bu ülkenin formasını onurumuzla taşıdık.  Ancak hiçbirimiz o gün bu vatan uğruna şehit olanlar kadar bir şey vermedik" ifadelerini kullandı. 

BAŞLAMA VURUŞUNU ŞEHİT BABASI YAPTI

Konuşmaların ardından katılımcılara birer plaket takdim edildi. Eski futbolcuların iki takıma ayrıldığı müsabakayı Ahmet Çakar yönetti. Maçın başlama vuruşunu Murat Hazinedar ile şehit babası Ahmet Ergin yaptı. 15'er dakikalık iki devrede oynanan maç berabere sona erdi.