Stat: Vodafone Park

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Pepe (Dk. 80 Oğuzhan Özyakup), Vida (Dk. 46 Quaresma), Tosic, Medel, Tolgay Arslan, Lens (Dk. 46 Babel), Caner Erkin, Talisca, Negredo

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Chahechouhe (Dk. 80 Kameni), Mehmet Topal, De Souza, Mehmet Ekici (Dk. 66 Dirar), Alper Potuk, Soldado (Dk. 73 Valbuena)

Goller: Dk. 14 Negredo, Dk. 82 Hasan Ali Kaldırım (Kendi kalesine) (Beşiktaş), Dk. 17 Soldado, 45+2 Şener Özbayraklı (Fenerbahçe)

Kırmızı kartlar: Dk. 44 Alper Potuk, Dk. 76 Volkan Demirel (Fenerbahçe), Dk. 52 Quaresma (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 45+1 Medel, Dk. 59 Pepe, Dk. 90+1 Tosic (Beşiktaş), Dk. 54 Mehmet Ekici (Fenerbahçe)

İSTANBUL (AA) - Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş, Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldı.

3. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Caner Erkin'in şutunda meşin yuvarlak Volkan Demirel'de kaldı.

13. dakikada Talisca'nın ceza sahası yayı gerisinden vuruşunda Volkan Demirel sağına gelen topu kontrol etti.

14. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Talisca'nın sol taraftan yerden ortasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Negredo, kaleci Volkan Demirel'den sıyrıldıktan sonra meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0

17. dakikada Fenerbahçe skoru 1-1 yaptı. Mehmet Topal'ın içeri gönderdiği topla altı pasın sol çaprazında Soldado gelişine vurarak meşin yuvarlağı uzak direğin dibinden gole çevirdi: 1-1

29. dakikada Şener Özbayraklı'nın sağdan ortasında Medel meşin yuvarlağı kafayla ceza sahası dışına attı. Dönen topa Mehmet Ekici gelişine sert vurdu, meşin yuvarlak auta gitti.

36. dakikada Negredo'nun pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Caner Erkin'in şutu direkten döndü. Oyuna alanına geri gelen topu Negredo altı pas gerisinde ıskaladı.

42. dakikada Caner Erkin'in soldan ortasında Talisca penaltı noktası civarından gelişine sert vurduğu topu Volkan Demirel kurtardı. Tecrübeli kaleciden seken meşin yuvarlağı sağ çaprazda Lens tamamladı, Skrtel'e çarpan top kornere gitti.

44. dakikada Alper Potuk ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

45+2. dakikada Fenerbahçe 2-1 öne geçti. Mehmet Ekici'nin derinlemesine pasında sağdan ceza sahasına giren Şener Özbayraklı'nın kale önüne doğru sert vurduğu top Vida'nın eline çarparak ağlara gitti: 2-1

Derbinin ilk yarısı 2-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

55. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Caner Erkin'in soldan kullandığı serbest vuruşta savunmanın uzaklaştıramadığı top altıpas içinde Tosic'in önünde kaldı. Siyah-beyazlı oyuncu meşin yuvarlağa istediği gibi vuramayınca Volkan Demirel topa sahip oldu.

74. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında Babel topu ön direkte kafayla arkaya çevirdi, Tolgay Arslan müsait pozisyonda meşin yuvarlağa dokunamadı.

82. dakikada Beşiktaş skoru eşitledi. Caner Erkin'in soldan yaptığı ortada Talisca topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak Hasan Ali Kaldırım'a çarparak ağlara gitti: 2-2

88. dakikada ceza sahası girişinde topu bir anda önünde bulan Babel'in şutunda Skrtel'e çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.

Karşılaşma 2-2 sona erdi.

MAÇ  ÖNCESİ NOTLAR

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile karşılaştığı ilk maça, Spor Toto Süper Lig'de rakibiyle yaptığı mücadeleye göre 5 değişiklikle çıktı.

Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş, Süper Lig'in 23. haftasında 3-1 kazanılan Fenerbahçe maçında ilk 11'de sahaya sürdüğü Adriano Correia, Atiba Hutchinson, Ryan Babel, Ricardo Quaresma ve Vagner Love'ı kupa derbisinde yedek soyundurdu.

Güneş, bu oyuncuların yerine ilk 11'de Pepe, Jeremain Lens, Caner Erkin, Anderson Talisca ve Alvaro Negredo'yu görevlendirdi.

Sarı kart cezası nedeniyle ligdeki Fenerbahçe derbisinde görev alamayan Pepe, yarı final ilk maçında savunmanın göbeğinde Vida ile görev aldı.

İlk maçta yedekler arasında bulunan Caner Erkin, orta sahanın solunda maça başladı. Sarı kart cezası biten oyunculardan Talisca ise hücuma dönük orta sahada şans buldu. Geçen sezon Fenerbahçe'de forma giyen

Jeremain Lens ise eski takımına karşı orta sahanın sağında oynadı.

Beşiktaş'ta kupa derbisinde forvet hattında ise Negredo, görevlendirildi.

- Tosic ve Tolgay Arslan'ın görev yerleri değişti 

Fenerbahçe ile ligde oynanan maçta savunmanın göbeğinde görev alan Dusko Tosic, kupa mücadelesine sol bekte başladı.

Ligdeki derbi maçta zaman zaman sol bekte görev alan Tosic'in yanı sıra Tolgay Arslan'ın da görev yeri değişti. Talisca'nın yokluğunda orta sahada hücuma dönük oynayan Tolgay, bu sefer savunmaya dönük orta saha görevini yerine getirmeye çalıştı. 

- Oğuzhan Özyakup, yedek

Ligin 23. haftasındaki maç öncesinde yaşadığı rahatsızlık nedeniyle kadroda yer alamayan Oğuzhan Özyakup, kupa karşılaşmasına yedek başladı.

Siyah-beyazlı takımda ayrıca Utku Yuvakuran, Necip Uysal, Fatih Aksoy, Alpay Çelebi ve Mustafa Pektemek yedekler arasında bulundu.

- Stat bu sefer dolmadı

Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 5 günde ikinci kez konuk ederken siyah-beyazlı taraftarlar, lig maçına göre kupa mücadelesine fazla ilgi göstermedi.

Lig maçında tamamen dolan Vodafone Park tribünlerinde, kupa derbisinde yer yer boşluklar olduğu görüldü. 

- Kaptan Tolgay Arslan

Siyah-beyazlı ekipte Tolgay Arslan, kupa maçında kaptan olarak sahada yer aldı. 

Beşiktaş'ın kaptanları Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve Necip Uysal'ın yokluğunda bu görevi Tolgay Arslan yerine getirdi. 

- "KaraKartal Hareketi"nin ikinci konuğu Ahmet Dursun

Vodafone tarafından gerçekleştirilen "KaraKartal Hareketi"nin ikinci konuğu Beşiktaş'ın eski forvet oyuncusu Ahmet Dursun oldu.

Vodafone Park'ta gerçekleştirilen buluşmaya, Beşiktaş Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Umut Kutlu ve Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Nedim Baytorun da katıldı.

Ahmet Dursun, 2004-2005 sezonunda kendisinin de ilk 11'de sahaya çıktığı ve Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi deplasmanda 4-3 yendiği maçla ilgili anılarını anlattı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş derbisinde takımında büyük bir rotasyona gitti.

Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta sonu yine Beşiktaş'la oynanan maçın ilk 11'ine göre bu derbide 7 değişiklik yaptı.

Son maçta ilk 11'de forma giyen Carlos Kameni, Mauricio Isla, Luis Neto, Nabil Dirar ve Giuliano Victor de Paulo yedek kulübesinde otururken, sakat İsmail Köybaşı ve cezalı Jose Fernandao kadroda yer almadı.

Bu isimlerin yerine Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Ekici, Alper Potuk ve Roberto Soldado ilk 11'de görev aldı.

- Volkan Demirel bu sezon ilk kez

Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, bu sezon ilk kez bir derbi maçta forma giydi.

Spor Toto Süper Lig'de iki Beşiktaş ile bir Galatasaray maçında yedek kalan Volkan, formayı Kameni'den kaptı ve kupa derbisinde sahaya çıktı.

- Mehmet Ekici 91 gün sonra

Fenerbahçe'de Mehmet Ekici, 91 gün sonra yeşil sahalara döndü.

Son maçını 29 Kasım 2017'de Adana Demirspor'la oynanan Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda oynayan Mehmet, bu karşılaşmada sakatlanmıştı.
Uzun süreli sakatlığından sonra Mehmet, kupa maçında forma şansı buldu ve ilk 11'deki yerini aldı. Mehmet Ekici, son Spor Toto Süper Lig maçını ise 19 Kasım 2017'de Demir Grup Sivasspor'a karşı oynamıştı.

- Skrtel döndü

Sarı-lacivertlilerin Slovak stoperi Skrtel, sakatlığını atlattıktan sonra ilk maçına çıktı.

Süper Lig'de son olarak 20 Ocak'ta oynanan Göztepe maçında forma giyen Skrtel, bu karşılaşmada sakatlanmıştı. Geçen hafta Beşiktaş derbisinde kadroda olan Slovak oyuncu, bu kez ilk 11'de sahaya çıktı.

- Valbuena yine yedek

Fenerbahçe'nin Fransız futbolcusu Mathieu Valbuena, bu derbide de yedek kaldı.

Süper Lig'deki derbide maça yedekler arasında başlayan Fransız futbolcu, Aykut Kocaman'ın rotasyona gittiği kupa maçında da ilk 11 şansı bulamadı.

- Fenerbahçe'de üç eksik

Fenerbahçe, zorlu maçta üç futbolcusundan yararlanamadı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Hollandalı futbolcu Vincent Janssen ile İsmail Köybaşı ile cezalı Jose Fernandao, kadroda yer alamadı.

- Taraftarlar tribünü yine doldurdu

Fenerbahçeli taraftarlar, bu derbide de kendileri için ayrılan tribünü doldurdu.

Ülker Stadı'ndan toplu olarak Vodafone Park'a gelen sarı-lacivertli taraftarlar, zorlu maç öncesi takımlarına büyük destek verdi.

Kupa derbisinde gergin dakikalar

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan ilk maçta gergin anlar yaşandı.

Karşılaşmadaki ilk gerginlik ilk yarının son anlarında yaşandı. Fenerbahçe'nin korner kazandığı 44. dakikada sarı-lacivertli oyuncularla Tolgay Arslan arasında gerginlik yaşandı. Fenerbahçeli oyunculardan Alper Potuk, Tolgay'ı itince kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Derbi mücadelesinin ilk yarısında gerginlik, ikinci yarıda daha da büyüdü. Beşiktaş yarı alanında rakibinin faulüyle Pepe yerde kaldı. Bu pozisyon sonrası iki takım oyuncuları arasında itişmeler yaşandı. Gerginliğin içinde yer alan Ricardo Quaresma, Fenerbahçeli oyuncu Josef de Souza'ya yaptığı hareket sonrası 52. dakikada kırmızı kart gördü.

Quaresma, gördüğü kırmızı kartın ardından sinirlerine hakim olamayarak De Souza'nın üstüne yürümeye çalıştı. Beşiktaşlı oyuncuların yanı sıra sarı-lacivertli takımın kalecisi Volkan Demirel, Quaresma'yı sakinleştirmekte zorlandı.

Yaşanan gerginlik sonrası Fenerbahçe'den Mehmet Ekici de sarı kart gördü. Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Aykut Kocaman da saha içine kadar gelerek iki takım oyuncularını sakinleştirmeye çalıştı. Kocaman, sarı kartı olan Volkan Demirel ile de kısa bir görüşme yaptı.

Karşılaşma, yaşanan gerginliğin ardından kaldığı yerden devam etti.

Beşiktaş, final şansını ikinci maça bıraktı

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe ile evinde 2-2 berabere kaldı ve final şansını ikinci maça bıraktı.

Gergin geçen ve 3 kırmızı kartın çıktığı karşılaşmada Alvaro Negredo'nun golüyle öne geçen siyah-beyazlı ekip, Soldado'nun ve Şener Özbayraklı'nın fileleri havalandırmasıyla soyunma odasına 2-1 geride gitti. Beşiktaş, rakibinin 9 kişi kaldığı derbi maçta 82. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın kendi kalesine attığı golle durumu 2-2 beraberliğe getirdi.

Beşiktaş, son bölümde baskı kurmasına rağmen üstünlük golünü bulamadı ve sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Siyah-beyazlı ekip, nisan ayındaki rövanş maçında rakibine konuk olacak.

- Vodafone Park'ta yine gergin derbi

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Vodafone Park'ta oynanan bir derbi maçı daha gergin tamamlandı.

İki takım Dolmabahçe'de Süper Lig ve Kupa olmak üzere 4. kez karşı karşıya gelirken, hakemler, her iki ekip oyuncularına toplam altı defa kırmızı kart gösterdi.

Beşiktaş, sarı-lacivertli rakibini Vodafone Park'ta ilk kez geçen sezon kupa mücadelesinde konuk etti. Bu karşılaşmada siyah-beyazlı takımda Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Robin van Persie'ye yaptığı hareket sonrası Dusko Tosic, kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakmıştı. Fenerbahçe, ikinci yarıda Van Persie'nin attığı golle kupa maçını 1-0 kazanmıştı.

Siyah-beyazlı takımın geçen sezon Vodafone Park'ta rakibiyle yaptığı lig maçı da gergin geçti. Fenerbahçe'de Josef de Souza ve Martin Skrtel, bu karşılaşmada gördükleri kırmızı kartlarla oyun dışı kalmıştı. 1-0 geride olan sarı-lacivertli ekip, buna rağmen uzatma dakikalarında bulduğu golle sahadan 1-1 berabere ayrılmasını bilmişti.

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Dolmabahçe'de bu sezon oynanan Süper Lig mücadelesi ise sakin tamamlandı. Siyah-beyazlı takım, kırmızı kartın çıkmadığı bu karşılaşmada rakibine 3-1 üstünlük sağladı.

Siyah-beyazlı takım, Vodafone Park'ta kırmızı kartların havada uçuştuğu bir Fenerbahçe maçında daha istediğini alamadı. Kupa derbisinde ilk yarıda Alper Potuk, kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Maçın ikinci yarısında ise Beşiktaş'tan Ricardo Quaresma, aynı şekilde oyun dışı kaldı. Karşılaşmanın 76. dakikasında bu sefer Fenerbahçe'den Volkan Demirel, kırmızı kartla cezalandırıldı. Beşiktaş, kırmızı kartların çıktığı bu derbi maçında ise rakibiyle 2-2 berabere kaldı.

Bu arada iki takım arasında Vodafone Park'ta oynanan 4 derbi maçta hakemler toplam 20 sarı kart çıkardı.

- Sahasında Fenerbahçe'ye karşı kalesini kapatamıyor

Beşiktaş, yeni stadındaki Fenerbahçe maçlarında kalesini gole kapatamadı.

Siyah-beyazlı ekip, rakibiyle Vodafone Park'ta yaptığı 4 derbi maçta 5 gol yedi. Süper Lig'deki iki karşılaşmada kalesinde 2 gol gören Beşiktaş, 2 kupa mücadelesinde ise 3 gol yedi.

- Lens'ten kötü performans

Beşiktaş'ın Hollandalı futbolcusu Jeremain Lens, performansıyla bekleneni veremedi.

Kilolu haliyle dikkati çeken ve geçen sezonki hızından da uzak bir görüntü sergileyen Lens, özellikle takımının 2-1 geriye düştü pozisyon öncesi yakaladığı fırsatı değerlendiremedi. Fenerbahçe'nin 44. dakikada 10 kişi kalmasının ardından ani atakta topu rakip ceza alanına kadar taşıyan siyah-beyazlı oyuncu, meşin yuvarlağa vurmakta ağır kalınca takımını önemli bir pozisyondan etti.

Lens, maçın ikinci yarısında yerini Ricardo Quaresma'ya bıraktı.

- Ligdeki derbinin yıldızı Quaresma, takımını yalnız bıraktı

Karşılaşmanın ikinci yarısında Lens'in yerine görev yapan Quaresma, sahada sadece 7 dakika kalabildi.

Süper Lig'deki derbi maçta Fenerbahçe'ye iki gol atan Quaresma, iki takım oyuncuları arasında yaşanan gerginlik sırasında Fenerbahçe'den Josef de Souza'ya yaptığı hareket sonrası 52. dakikada kırmızı kart gördü.

Sinirlerine hakim olamayan Portekizli oyuncu, zorlukla sakinleştirebildi.

Beşiktaş'ta ayrıca ikinci yarıda Domagoj Vida'nın yerine Ryan Babel görev yaptı. Oğuzhan Özyakup ise iyileşmesinin ardından 80. dakikada Pepe'nin yerine oyuna dahil oldu.

- Avantajlıyken gol yedi

Beşiktaş, ilk yarıda rakibinin 10 kişi kalarak yakaladığı avantaja rağmen kalesinde golü gördü.

Siyah-beyazlı takım, maçın 44. dakikasında Alper Potuk'un ikinci sarıdan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Beşiktaş, bu avantaja rağmen 45+2. dakikada Şener Özbayraklı'nın attığı golle 2-1 geriye düştü.

- Negredo, 3 derbi maçında 2 gol attı

Siyah-beyazlı takımı 1-0 öne geçiren golü atan Alvaro Negredo, derbi maçlarındaki başarısını sürdürdü.

Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında Galatasaray ile yaptığı maçta fileleri havalandıran İspanyol oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Fenerbahçe'ye karşı gol sevinci yaşadı.

Takımının yaptığı 3 derbi maçında 2 gol sevinci yaşayan Negredo, Süper Lig'deki Fenerbahçe mücadelesinde ise Ricardo Quaresma'nın attığı ikinci golün hazırlayıcısı olmuştu.

Ligde 5 golü bulunan siyah-beyazlı oyuncu, kupada ise 7. kez fileleri havalandırdı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir golü bulunan Negredo, Beşiktaş'ta 13 gole ulaştı.

Fenerbahçe, Kadıköy'e avantajla döndü

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş'la deplasmanda 2-2 berabere kalarak rövanş için avantaj yakaladı.

Vodafone Park'ta oynanan derbide Beşiktaş, 14. dakikada Alvaro Negredo'nun golüyle 1-0 öne geçti. Bu gole 3 dakika sonra Roberto Soldado'yla karşılık veren sarı-lacivertliler, 44. dakikada Alper Potuk'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Eksik kalan Fenerbahçe, 45+2. dakikada Şener Özbayraklı'nın golüyle soyunma odasına 2-1 önde gitti.

Gergin geçen ikinci yarıda Beşiktaş, Ricardo Quaresma'nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fenerbahçe de Volkan Demirel'in 76. dakikada gördüğü kırmızı kartla 9 kişi kaldı ve Beşiktaş, 82. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın kendi kalesine attığı golle skora 2-2'lik eşitlik getirdi. Karşılaşmada başka gol olmadı ve takımlar sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı.

- Alper takımını 10, Volkan ise 9 kişi bıraktı

Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk ilk yarının sonunda gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Maçın 39. dakikasında yaptığı faul sonrası sarı kart gören Alper, 4 dakika sonra ise Tolgay Arslan'a oyun durduktan sonra fiziki müdahalede bulundu. Alper, bu hareketi sonunda hakem Fırat Aydınus'tan ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Alper, gördüğü kırmızı kart sonunda büyük bir üzüntü yaşadı. Oyundan çıkarken oldukça üzgün gözüken Alper, sarı-lacivertli taraftarlara da dönerek gördüğü kırmızı karttan ötürü özür diledi.

Fenerbahçe'nin kaptanı Volkan Demirel ise 76. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 9 kişi bıraktı.

Volkan Demirel, ilk yarının sonunda Şener'in attığı golden sonra yaptığı gol sevinci nedeniyle hakem Fırat Aydınus'tan sarı kart gördü.

İkinci yarıda topu oyuna geç soktuğu için sık sık hakemden uyarı alan Volkan, 76.dakikada bir pozisyonda Aydınus'a itiraz etti. Aydınus, sarı-lacivertli kalecinin itirazları üzerine ikinci sarı karttan kırmızı kartla Volkan'ı oyundan attı.

Volkan'ın kırmızı kart görmesi üzerine Aatıf Chahechouhe'nin yerine oyuna giren Carlos Kameni, kaleye geçti.

- 9 kişiyle yine kaybetmedi

Fenerbahçe, geçen sezon olduğu gibi yine 9 kişi kaldığı Beşiktaş derbisini kaybetmedi.

Geçen sezon ligde Vodafone Park'ta oynanan derbide Fenerbahçe, 9 kişi kaldığı maçta rakibiyle 1-1 berabere kalmıştı.

Bu derbide de 9 kişi kalan sarı-lacivertliler, sahadan yine beraberlikle ayrıldı ve eksik kalmasına rağmen ikinci maç öncesinde avantajlı bir skorla mücadeleyi tamamladı.

- Soldado'dan ilk derbi golü

Fenerbahçe'nin İspanyol santrforu Soldado, sarı-lacivertli formayla ilk kez derbi maçta gol sevinci yaşadı.

Soldado'nun, bu sezon daha önce Spor Toto Süper Lig'de 3, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 2 golü bulunuyordu. Bu sezon sadece ligde Galatasaray karşısında derbi sınavına çıkan Soldado, kupada Beşiktaş'ı boş geçmedi.

Öte yandan Soldado, 2 ay sonra gol attı. İspanyol golcü, kupada 27 Aralık 2017'de oynanan İstanbulspor maçında fileleri iki kez havalandırmıştı.

- Şener Özbayraklı 2 yıl sonra

Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Şener Özbayraklı, 2 yıl sonra gol sevinci yaşadı.

Son golünü 2015-2016 sezonunda 6 Mart 2016'da Süper Lig'de Akhisarspor'a atan Şener, derbide fileleri havalandırarak gol hasretini dindirdi.

- Mehmet Ekici göz doldurdu

Fenerbahçe'de Mehmet Ekici'nin performansı göz doldurdu.

Sakatlığının ardından 3 ay sonra forma giyen Mehmet, Şener Özbayraklı'nın attığı golün pasını da vererek skora doğrudan etki yaptı.

Mehmet Ekici, 66. dakikada yerini Nabil Dirar'a bıraktı.

- Kupada 17 maçtır yenilmiyor

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı son 17 maçı da kaybetmedi.

Sarı-lacivertliler, kupadaki son yenilgisini 30 Kasım 2016'da sahasında Gençlerbirliği karşısında almıştı. Daha sonraki 17 maçta 12 galibiyet, 5 beraberlik yaşayan Fenerbahçe, geçen sezon Medipol Başakşehir ile yarı finalde iki maçta da yenişememiş ve penaltılar sonucu elenmişti.


- Deplasmanda 7 yıldır yenilmiyor


Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda deplasmanda oynadığı maçlarda 7 yıldır yenilgi yüzü görmedi.

Deplasmanda yenilmezlik serisini derbide de sürdüren sarı-lacivertliler, son 7 yılda dış sahada oynadığı 25 kupa maçında 16 galibiyet, 9 beraberlik aldı.

Fenerbahçe, kupadaki son deplasman yenilgisini 3 Ocak 2011'de Yeni Malatyaspor deplasmanında 2-1'lik sonuçla almıştı.